Actualitate

Vitezomanii, peste 650, buni de plată!

Doi şoferi care circulau cu 145 de km/h în localitate, respectiv cu 164 de km/h în afară au rămas fără permis, în aceeaşi situaţie fiind încă nouă conducători auto care au depăşit viteza legală în ultima săptămână pe drumurile din Bistriţa-Năsăud.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Crina Sârb, a declarat că tuturor celor 11 şoferi care au depăşit viteza legală le-au fost reţinute permisele în timpul campaniei preventive SPEED, organizată în perioada 20-26 august a.c., sub egida Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL), pentru reducerea numărului de victime în urma evenimentelor rutiere datorate circulaţiei cu viteză mare.

Potrivit sursei citate, în timpul acestei campanii, poliţiştii bistriţeni au dat 806 sancţiuni dintre care 655 pentru depăşirea vitezei legale şi 151 pentru alte abateri la regimul rutier.

„Au fost reţinute, în total, 15 permise din care 11 pentru depăşirea vitezei legale şi patru pentru depăşiri neregulamentare. Poliţiştii au depistat un şofer care circula cu 145 de km/h în interiorul unei localităţi şi altul care rula cu 164 de km/ h în afara localităţii. Ambii au rămas fără permis”, a declarat Crina Sârb.

Ea a adăugat că la campania SPEED au participat 44 de poliţişti care au amplasat aparate radar pe principalele căi de acces, în special pe DN 17, DN 17C, DN 17D (Năsăud, Beclean, Sîngeorz-Băi), dar şi pe drumurile judeţene.

Potrivit sursei citate, în primele şase luni ale anului, principala cauză a accidentelor grave înregistrate în Bistriţa-Năsăud a fost traversarea neregulamentară de către pietoni (35 de accidente cu 7 morţi), majoritatea celor implicaţi fiind trecuţi de 50 de ani. Pe locurile următoare se află viteza, neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară şi abateri ale bicicliştilor.

În aceeaşi perioadă s-au înregistrat 45 de accidente grave cu 11 morţi, 34 de răniţi grav şi opt răniţi uşor, dar şi 106 accidente uşoare cu 135 de persoane rănite uşor.

Numărul accidentelor este în scădere faţă de acelaşi interval din 2011.

Potrivit statisticilor, cele mai multe accidente rutiere au loc în zilele de marţi, iar cele mai puţine miercurea.

Foto: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS