Actualitate

S-a încheiat procesul de înlocuire a inspectorilor şi directorilor de şcoli, spune Camelia Tabără

Directorii de şcoli au fost înlocuiţi în procent de 20%, iar o treime dintre inspectori s-au întors la catedră, spune inspectorul şcolar general Camelia Tabără. Procesul s-a încheiat şi nu vor mai fi şi alte înlocuiri, asigură ea.

„Tuturor directorilor de şcoli li s-au încheiat mandatele. Concursuri pe post nu au mai fost organizate de mai bine de patru ani. În general, am păstrat directorii pentru că marea lor majoritate erau experţi în managementul educaţional. Am stabilit că, obligatoriu, în mediul urban trebuie să fie experţi în managementul educaţional. Acolo unde am schimbat, am încercat să schimbăm un director, iar pe altul să îl păstrăm ca să existe un element de continuitate”, a declarat inspectorul şcolar general Camelia Tabără.

Am întrebat-o de ce le-a oferit foştilor inspectori funcţii de conducere în şcoli.

„Pentru că au experienţă managerială. În general, Bistriţa e un oraş mic, noi ne cunoaştem unii cu alţii. Eu cred că şcoala trebuie să fie deasupra tuturor bătăliilor şi răfuielilor. Eu spun că, în Colegiul Naţional Andrei Mureşanu, am practicat timp de zece ani un management constructiv într-un colectiv complicat şi divergent din toate punctele de vedere”, a spus Tabără.

Inspectorul general a explicat şi de ce le-a oferit foştilor inspectori, majoritatea susţinuţi de PDL, alte funcţii: „Până la urmă, acolo unde toţi gândesc la fel, nimeni nu gândeşte prea mult. E important să ne aşezăm la masă, colegi fiind, şi amintindu-ne permanent că interesul nostru e interesul şcolii înainte de toate. E o toamnă care va fi complicată pe alocuri, dar încerc să ţin şcoala departe de bătălii şi confruntări politice”.

Dintre vechii inspectori şcolari, 30% au părăsit funcţiile, iar dintre directori cam 20%.

11 comentarii

 • 20% ati schimbat astazi pt ca 70% i-ati schimbat pana astazi.Nu mai prostiti pe nimeni,si aveti in vedere ca marii politruci ajunsi in functii doar pentru ca sunt politruci,nu vor reusi sa se mentina la momentul schimbarii regimului.Pacat ca astfel intelegeti sa conduceti destinele scolii ,desi la investitura mentionati faptul ca ,,palaria rosie,,ramane in fata inspectoratului !

 • Nu stiu motivul pentru care d-na Bors trebuie sa fie director adj.Cand dansa a schimbat-o la ISJ pe prof. Stela Pop, aceasta, fara sa faca nici un tam-tam si fara nici o pretentie, s-a dus la catedra. Toata lumea stie ca d-na Stela Pop a fost un inspector competent, cu mult bun simt si care n-a lucrat dupa cum venea plasa sau plicul ci dupa cum cerea legea.
  Cred ca un stagiu la catedra nu-i strica nici d-nei Bors!

 • Domnilor directori,
  Nu aveti de ce sa mai stati ,,ca pe ace,,.Trebuie sa meditati asupra faptului, ca , dupa anii 90, pentru a ocupa functii de conducere (directori) in unitatile scolare, este nevoie sa aveti ,,PROPTEA,, din partea formatiunii politice ,,pe val,, deasemenea, sa aveti in vedere ,,capul plecat,, servilismul pentru ca, cu rare exceptii astea sunt cerintele. Rar veti vedea profesionisti adevarati in functii de directori ai unitatilor scolare, cu atat mai mult, cu cat adevaratii profesionisti, s-au tinut departe de formatiunile politice mai mult sau mai putin la moda. Si nu uitati in nici un caz, functiile se negociaza mai intai intre oamenii politici, abia apoi ,,sunteti invitati sa le ocupati,, conform standardelor mai sus discutate.
  Dar cine stie…noua conducere a destinelor scolii bistritene, poate ma va contrazice, procedand altfel ca si pana acum. Cum?! Ehei…alegand DOAR experti in management educational neica !!! Aici era cheia.

 • doamna inspectoare
  propunere pentru directiunea de la scoala avram iancu
  propun ca director pe mai bunul profesor de matematica ….domnul BURZ….
  este un profesor foarte bun si totodata UN MARE PROSTALAN…..

  • Eu as fi oferit (ca tot s-a dat cadou!!!) acesta functie unui cadru didactic titular al scolii, nu unuia care nu are nici-o legatura cu aceasta scoala. Cum va merge la concurs (conditia este sa fie titular al scolii)?

  • da……asa e doamna fost directoare…..dar domnul bulz…..nu ca ar merita a fost mentionat…..ci doar pentru ca nu e un profesor corect……cu copii de 12 ani (stie domnu profesor ce face la ore…..si cum dicteaza subiectele de la lucrari la telefon)

  • da……asa e doamna fosta directoare! asa e! …..dar domnul bulz…..nu ca ar merita a fost mentionat…..ci doar pentru ca nu e un profesor corect……cu copii de 12 ani (stie domnu profesor ce face la ore…..si cum dicteaza subiectele de la lucrari la telefon)

 • Poate pe lângă procentele de directori şi inspectori schimbaţi, aflăm măsurile luate ca procentul de liceeni care iau bacalaureatul, să crească.

 • procentul liceenilor care iau BAC-ul nu poate sa creasca atata timp cat la liceu se intra cu note sub 5,chiar 2 sau 3 si sa-i aduci la peste 6,media de promovare a BAC-ului ,iar in ce priveste dna inv.Andron n-are ce cauta director la SC.GEN „A.IANCU”,nu este titulara scolii,sunt profesori competenti in scoala ,dar lor le place munca la catedra,nu functiile.Se vede cui ii plac functiile ,cei inregimentati politic,portocalia Andron. Dute,madam la Gene 4 ,unde te intalnesti cu alta portocalie,Duicu !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS