Actualitate

Vocile străzii. Antonela Pop: Numai noi care am ieşit în stradă am mai spălat ruşinea ţării

Antonela Pop (38 de ani), mama a doi copii, unul de 15 şi altul de 6 ani, pensionată pe caz de boală după ce a suferit o operaţie la coloana vertebrală, iese în stradă în fiecare seară revoltată de tot ce se întâmplă în România şi de viitorul sumbru pe care crede că îl vor avea copiii ei dacă rămân în ţară.

Ce v-a făcut să ieşiţi în stradă? 

Nesimţirea şi lipsa de respect a celor care ne conduc. Nici nu mai şti, nu îmi mai găsesc cuvinte să le mai descriu. În primul rând că avem un penal care ne conduce ţara ce nu a văzut o lume întreagă aşa ceva. Dacă un om de rând fură ceva, face puşcărie de se satură, iar ei bine merci sunt cu suspendare. Ori eşti de tot, ori nu eşti nimic. Asta m-a enervat în primul rând. În al doilea rând Ordonanţa 13. Atâta timp cât tu îţi faci o lege şi recunoşti în faţa publicului în conferinţa de presă că din două acuzaţii la dosar rămâni numai cu una, mie mi-ar fi ruşine să mai apar la televizor să mai vorbesc.

Credeţi că aceste lucruri i-au înfuriat şi pe alţi oameni, inclusiv prestaţia fostului ministru al Justiţiei? 

Păi despre „altă întrebare?” nu mai are rost să vorbim. Deja e trecut cu vederea. Eu la politică nu mă pricep, dar, să ai tu puşi în Guvern oameni care nu sunt în stare să răspundă la o simplă întrebare? Ministrul Justiţiei care să nu ştie Constituţia? M-a nemulţumit pregătirea lor profesională. Din moment ce tu administrezi un minister, trebuie să fii capabil, să ai nişte oameni calificaţi, pregătiţi, o profesie în spate, să fie cine mândru că tu ori ai condus o fabrică, ori ai administrat nişte oameni. Ei nu ştiu să facă absolut nimic decât tot se laudă că vor să facă nu ştiu ce cu Codul Penal. Bun, eu am înţeles că şi Codul acesta penal trebuie să se pună la punct cu ce zice Curtea Constituţională, dar, de aici până la a-ţi face legi dedicate unei singure persoane e cale lungă.

Acum că au retras Ordonanţa 13 şi au dat Ordonanţa 14? 

Chestia asta cu retragerea eu am impresia că e de faţadă. În primul rând e Ordonanţa 13 despre care nu se ştie ce se va întâmpla cu ea. Unul zice că vrea la urgenţă, altul că în dezbatere parlamentară, deci nu se împacă nici capra, nici varza. În cazul Ordonanţei 14 care abrogă Ordonanţa 13, dacă ce e neconstituţional în ea nu se dezbate în Parlament ca să se modifice în funcţie de ce zice Curtea Constituţională, degeaba se adoptă. Dacă o atacă cineva la CCR, zice că e neconstituţională, şi iar merge Ordonanţa 13 înapoi?

Ziceaţi că nu vă pricepeţi la politică, dar văd că nu e aşa. 

Din ce văd la Realitatea, că eu num ai la Realitatea mă uit.

Pe dumneavoastră cum vă afectează guvernarea actuală? 

Mă deranjează sfidarea şi modul acesta de a începe să conducă ţara. Să vii tu cu promisiuni de ridicarea salariilor, a pensiilor şi după câteva să faci ceva ce s-a pornit undeva prin 2012… Ei ce s-au gândit că, dacă vin cu măriri de pensii, vă închidem gura şi noi ne facem planurile noastre. Nu mi se pare corect. Eu mă tem pentru viitorul copiilor mei. Am fost plecată şase ani din ţară şi cât am trăit în Spania unde momentan e plecat soţul meu ca să ne putem descurca cu banii fiindcă eu am pensie 400 de lei. Eu nu mai vreau ca şi copiii mei, când vor termina şcoala, să meargă să se chinuie prin străinătate să îşi găsească un loc de muncă. Vreau să aibă siguranţa zilei de mâine aici. Când termini o şcoală să faci o practică, să înveţi o meserie. Nu mai sunt şcoli, nu se mai face practică aşa cum se făcea în trecut ca să ai măcar un început de calificare. Acest lucru de la noi lipseşte şi nu văd nici de acum vreo speranţă să se reintroducă. Toate acestea sunt din cauza statului. Nu sunt probleme numai în justiţie, sunt şi în sănătate, şi în învăţământ. Nu ştiu dacă mai e mult şi ne prăbuşim ca ţară. Oriunde te duci, dacă nu te cerţi cu ei (cu funcţionarii publici -n.r.) nu te bagă în seamă, dacă te duci şi pui presiune pe ei vorbesc urât cu tine şi nu se gândesc la faptul că de pe spatele nostru iau salarii, că noi plătim taxe şi impozite.

Dacă va cădea Guvernul Grindean credeţi că se vor schimba aceste lucruri? 

Mare schimbare nu va fi, dar măcar să fie oameni competenţi, să nu aibă dosare că ne-am făcut şi aşa de râs în Europa cu un condamnat penal în fruntea partidului care a târât două săptămâni ţara asta de nu ştiu, cred că numai noi care am mai ieşit în stradă am mai spălat ruşinea că am ieşit pentru o cauză, să ni se facă dreptate, să nu se mai facă legi să se scoată pe ei, iar pe noi să ne lase deoparte. Ne-am săturat. Eu m-am săturat de 27 de ani să văd aceleaşi şi aceleaşi persoane care înceracă să vină la putere numai să se salveze, să-şi facă ele venituri.

La vot aţi fost?

Da, dar nu am votat cu PSD, recunosc. Poate dacă ar fi fost alticineva în fruntea lui şi ar fi condus cu altă mentalitate, eu mă gânmdesc că ar fi mers lucrurile altfel. Din moment ce ai în fruntea partidului un condamnat penal, ţara nu mai poate merge într-o direcţie bună pentru că automat el vrea să îşi facă legi pentru el. În al doilea rând, să împingi în faţă o marionetă de guvern pe care îl conduci tu şi îi faci legi numai după cum îţi convin ţie, eu nu mai consider că e un guvern pentru ţară. E un guvern condus de un partid pentru el. Aşa că mai vin în stradă până la ultimul om.

14 comentarii

 • as vrea sa o intreb pe doamna daca orice marire de venituir, pensii, salarii, indemnizatii trebuie din start respinsa si suspicionata de niscaiva interese absconse? Adica toti fugim din tara la salarii mai mari, dar aici in tara, cand un guvern in sfarsit isi face curaj sa mareasca veniturile populatiei, o dam pe populism. Asa ceva….asa ceva…. si zice doamna ca spala rusine tarii? Dar rusinea tarii cand s-au diminuat toate veniturile si nu au mai fost recuperate, cand s-au blocat angajarile mai ales in sanatate si inavatamant, nu ne era rusine cu tara???/ Pe bune doamna? doar fiinda ati iesit in strada credeti ca ati realizat cine stie ce problema nationala? Nu credeti ca este timpul sa fim platiti cum se cuvine si aici in Romania??? ca bani sunt har domnului, oho…inca mai sunt, numai sa se ocupe cineva de colectarea lor de pe piata gri si neagra…. Daca credeti ca trebuie sa fim mereu slugi la tari straine pe salariile lor discriminatorii….atunci im pare rau! rusinea mea nu ati spalat-o! Sustin dezvoltarea tarii, indiferent ce guvern este la putere! Un guvern care doar taie si diminueaza nu are ce cauta la putere, fiindca inseamna ca este incapabil sa faca altceva…..

 • Se vede diferenta: domnul Radu se uita la Antena 3 sau RomaniaTV, pe cand doamna Antonela se uita la Realitatea TV. Daca amandoi ar abandona manipularea practicata de tembeliziuni, ar reusi sa gandeasca cu propria capatana. Oricum, se poate vedea o mica diferenta, doamna Antoanela a inteles sa se implice, ceea ce e extraordinar, pe cand domnul Radu, un anonim, ca si mine dealtfel, isi da cu parerea despre implicarea dansei, ceea ce ii dezvaluie marea neputinta de a iesi din anonimat. Daca in contextul de acum eram si eu in tara, nu un refugiat economic tradator, cu siguranta ieseam din anonimat, dand interviu aici. Ideea ca in numele unui vot, care inseamna delegare de putere, politicianul poate sa faca ce-l taie capul, e o forma de tiranie a partidelor ce-si creaza majoritati doar pentru a-si indeplini o agenda proprie, in care noi toti devenim sublimi anonimi si doar interesele lor conteaza.

 • Dacă e vorba de ieşit în stradă cred că ar trebui mediatizaţi Costan şi frate- său, ei ar trebui prezentaţi în primul rând. De ani de zile sunt în stradă, pietonalul este moşia lor, iar „chipiaşii” Poliţiei Locale nu fac nimic în această privinţă.

 • Domnule Batahan vorbeste in numele dumnitale , are dreptate dl Radu ma bucur ca a crescut pensia parintilor , salariul multor persoane si multe alte masuri in favoarea cetateanului ce nu s a facut pana acum , asa ca vorbeste pentru dumneata.

 • Pensionara pe caz de boala la proteste. Asta e tare. E ca si cum ar potesta caprioarele din padure, impotriva padurarilor presupusi corupti, suparate ca padurea nu e administrata de catre vanatori (vanatorii fiind persoane din conducerea Schweighofer). :)) Doamne cata manipulare! E oribil sa profiti de oamenii cu dizabilitati, pentru scopuri politice!

  • un om cu probleme la coloana [si operat] sa stea in frig atitea ore…………?????? ce boala mai este si asta ?????.dar incurcate sint caile Domnului. si eu am probleme la coloana si nu pot sa stau 1 ora in frig.

 • Poate are pensie inchipuita. Nu ar fi singura. Cu asemenea probleme la coloana nu stai în frig și în picioare. Poate îi tb revizuit diagnosticul. La 38 de ani dacă nu ai probleme grave de sănătate nu te pensionezi,muncești. Mi se pare penibil sa comentezi așa. Cred ca face parte din bolnavii închipuiți. E o modă. Fără sa jignesc adevăratele cazuri medicale avem o mulțime de bolnavi închipuiți care vor drepturi dar fără sa fi contribuit cu nimic aici în țară. Și eu am probleme de sănătate. Dar îmi văd de treaba mea.

  • Ar trebui sa se autosesizeze cineva si sa verifice daca e inchipuita sau nu. E distractiv ca ea zice ca functionarii iau banii de pe spatele ei. :)) Doamne ce poate face televizorul din oameni!

  • da , asa este . face fata in multe alte locuri de munca. dar trebuie sa se sesizeze cineva. nu se poate …….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS