Actualitate

Vocile străzii. Bogdan Barna: Încercăm să construim o comunitate unită la Bistriţa

În cea de-a 11-a zi de proteste, circa 40 de bistriţeni s-au adunat din nou în faţa Palatului Administrativ să manifesteze. De data aceasta, Imnul Naţional a răsunat de la o staţie de amplificare adusă de Bogdan Barna, student la Politehnică, cel care a şi invitat apoi protestatarii să spună ce anume îi nemulâumeşte în continuare. Timp Online a stat de vorbă cu tânărul de numai 22 de ani care a ieşit în stradă încă din prima seară.

Bogdane, ce te-a făcut să ieşi în stradă?

Nu mi-a convenit cum s-a pus problema de la bun început. Din prima zi când am aflat, eu am ieşit. Un grup a fost la PSD, eu cu un prieten am venit, aici, la Prefectură, dar nu asta contează. Contează că şi-au bătut joc de noi şi eu nu mai vreau corupţi în politică.

Te-ai simţit deja afectat de corupţie de la vârsta asta? 

Da, eu ştiu că am fie un viitor în ţara asta, fie în străinătate. Am fost în Anglia, dar nu mi-a plăcut. Am lucrat ca simplu muncitor la un magazin. Îmi place mai mult aici, în ţara noastră, şi am ales să construiesc aici ceva. Aici eu asigur sonorizări de evenimente. Vreau să-mi construiesc aici viitorul. Eu încerc să lupt ca să pot să stau aici. Sunt şi student la Politehnică, nu-mi place ce văd, aş renunţa şi mâine, dar am nevoie de diplomă.

Vei veni în continuare în piaţă? 

Da, deşi îmi ocupă mult timp. Încă din ziua Z am zis hai să începem să facem ceva şi, spre surpriza mea, sâmbătă au venit foarte mulţi oameni aici. Nu singur, ci împreună cu alţi colegi, am reuşit să-i adunăm.

Eşti dezamăgit că oamenii par să fi renunţat? 

Sunt dezamăgit fiindcă şi mulţi dintre prietenii mei nu au înţeles şi au zis că nu mai avem ce face dacă nici 600.000 nu i-am dat jos. Eu zic să continuăm şi vom vedea. Mi-aş dori să scăpăm de toată situaţia mâine, dar, dacă nu se poate, chiar nu văd o altă cale decât să ies în piaţă. Majoritatea celor din piaţă îmi sunt prieteni acum, chiar dacă nu îi cunosc decât aşa, cât de cât. Mă respectă toţi de aici. Am găsit nişte oameni deschişi la nou şi chiar mă bucur că i-am descoperit. Încercăm să construim aici o comunitate unită aici, la Bistriţa.

Manifestanţii nu au mai scandat lozici, însă au fluturat drapele şi au discutat mai mult între ei.

 

13 comentarii

  • Eu as vrea sa ne arate cât a plătit el la stat pentru afacerea lui. Pentru sonorizari . Ca sa ne probeze el cinstea lui si sa il urmam la protest.

  • Voi incercați să distrageți atenția de la proteste. Nu o să cad un capcană, si nu o să discut desore sonorizări.

 • Orice actiune civica e utila…Inca nu suntem obisnuiti sa cerem, sa controlam, sa amendam politicul… Eu vad ca Romania s-a schimbat, ca tinerii au educatia si curajul necesar sa o faca. Noi, ceilalti, avem datoria, ca macar acum, in al 12 -lea ceas sa-i sustinem, sa-i ajutam si sa le dam girul nostru pentru viitorul tarii..

  • daca nu e stanga e dreapta!!!
   avem stanga !!!!
   am avut dreapta !!!!
   totul e la fel!!!!
   totul pentru ei,
   pentru stanga si dreapta!!!!!!
   ceilalti ?
   platesc doar impozite!!!!!!

  • Astia care cereti taxe la acest tanar de 22 de ani care incearca sa isi construiasca o activitate n.ati inteles nimic despre dezvoltarea unei natiuni.Ar trebui sprijinit el si altii ca el cu spirit antreprenorial de stat ca sa se dezvolte poate pe viitor asa ar putea oferi si locuri de munca.Ar trebui poate sa faca ca unii dintre voi cu joburi la stat prin cunostinta lui tata si a mamei si a varului etc.RUSINEE SLUGILOR!

 • Profesoare , tocmai guvernul acesta hulit de voi îi da 44.000 euro sa își înceapă o afacere prin programul Start Up . Asta dacă își face proiect . Daca stă doar in strada si strigă nu are cum sa primească nimic .
  PS Tu dai meditații la fizică? Câte case ai ?

 • Felicitari si nu tine cont de detractori. Sunt destui spalati pe creier de A3 si RTV sau nomenclaturisti care au alte interese… #INCULTE.

 • DRAGI COMENTATORI CARE COMENTATI LA ADRESA ACESTUI TANAR CARE INCEARCA SA FACA CEVA FOLOSITOR PT CEI DIN JUR ADICA PT ROMANI EU UN BIET OM IN VARSTA VA INTREB ? VOI CE FACETI PENTRU SEMENII VOSTRII? IN AFARA DE COMENTARII RAUTACIOASE .CE FACETI FOLOSITOR PENTRU CEI DE LANGA VOI ADICA PT PRIETENI NEAMURI FRATI SURORI PARINTI INTRUN CUVANT PT ROMANI ?CAND VETI INTELEGE OARE CA CEI CARE NE CONDUC ACEST LUCRU IL VOR ? SA NE DEZBINE SA NE POATA PROSTI MAI USOR SA NE REDUCA LA A FI CA NISTE LEGUME SA NU REACTIONAM IN NICI UN FEL SA FIM DOCILI INTR-UN CUVANT SCLAVI CU STIMA DRAGILOR SI MULT MULT RESPECT.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS