Evenimentul are loc joi 22 august, de la ora 18.00, la Muzeul Judeţean.
Volumul, apărut în câteva exemplare în limba germană în anul 1885, a fost scris de profesorul austriac de desen Theobald Wortitsch, care timp de opt ani a activat ca profesor de desen la Gimnaziul Superior Evanghelic CA din Bistriţa.
”Lucrarea se doreşte a fi atât în ansamblu cât şi în detaliu o descriere detaliată a Bisericii Evanghelice din Bistriţa, punând la dispoziţie puncte de vedere utile în analiza stilistică, legate de istoricul construcţiei. Îşi doreşte cu precădere să verifice diverse ipoteze vechi încă din perioada construcţiei şi să clarifice unele întrebări cu privire la planul arhitectonic al Bisericii Evanghelice, în ceea ce priveşte apartenenţa la o epocă artistică anterioară decât cea la care se face referire în inscripţia colectivă descoperită în anul 1867 pe peretele median interior al nişei corului, şi anume 1560-1563, şi dacă Biserica Evanghelică nu are o origine mai veche decât turnul care îi aparţine”, a precizat Anca Berendea.
La lansare va vorbi conf. univ. dr. Gheorghe Mândrescu.
În aceeaşi seară, tot la Muzeu, în cadrul Zilelor Bistriţei, va fi prezentat albumul ”Biserica Evanghelică 450 de ani”, va fi lansat volumul de memorii al dr. Victor Moldovan şi va fi vernisată expoziţia ”Biserici săseşti din Transilvania”, realizată de Iuliana Fabriţius-Dâncu.
Adaugă comentariu