Actualitate

Vom plăti mai mult pentru apă și canal. Aquabis vrea profit de 2 mil. și să crească numărul de angajați

De la 1 iulie 2021, vom plăti mai mult pentru apă și canal. Astfel, potrivit unei informări transmisă de SC Aquabis SA Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Bistrița-Năsăud, sunt prevazute creșteri de prețuri și tarife în termeni reali începând cu 1 iulie 2021 astfel: cu 3% la apă și cu 5% la canal exclusiv TVA. Explicația este aceea că majorările sunt prevăzute în programul de investiții POIM, în analiza cost-beneficiu a proiectului.

Conform deciziei ANRSC (foto 1), prețul pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită va fi de 4,48 lei/mc, fără TVA, iar tariful pentru canalizare-epurare de 3,43 lei/mc, exclusiv TVA. În schimb, în proiectul de buget transmis ADI Apă-Canal (foto 2), Aquabis menționează că prețul pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită va ajunge la 4,33 lei/mc, fără TVA, iar tariful pentru canalizare-epurare la 3,32 lei/mc, exclusiv TVA.

În aceste condiții, Aquabis estimează că va avea venituri totale anul acesta cu 3,17% mai mari față de 2020, respectiv de 59,5 milioane de lei față de 54,5 milioane de lei, ca urmare a creșterii producției fizice de apă, dar și a creșterii prețurilor în baza strategiei de tarifare POIM. Se va obține astfel un profit brut de 1,9 milioane de lei.

De asemenea, și cheltuielile vor crește cu 9,10% de la 54,5 milioane de lei la 59,5 milioane de lei, inclusiv cele cu personalul. Acestea vor fi mai mari cu 11,99% față de 2020, respectiv de la 26,5 milioane de lei la 29,7 milioane de lei

La sfârșitul acestui an, Aquabis estimează că va avea 510 angajați (în medie 485) față de 472 în 2020. Câștigul mediu/salariat va fi de 4480 de lei față de 4188 lei în 2020, în creștere cu 6,98% în condițiile în care și tichetele de masă au crescut de la 15 lei/zi la 20 de lei/zi.

În prezent, are loc procedura de selecție pentru pozițiile de director general, director general-adjunct, director tehnic, director de producție și economic al Aquabis SA.

Etichete

13 comentarii

 • Toate bune și frumoase, dar ei ce fac pentru noi??
  Când le spui ca ai probleme la canalizare, sau ca toate-s vechi, RIDICA DIN UMERI!!
  Nu sunt fonduri.. Știți durează.. :((

  • Cred ca sunteti prost informati salariile nu au crescut din anul 2019 ,iar tichetele de masa sunt 15 lei . Sunt salarii mici noi nu suntem bugetari .

 • … creșterea producției fizice de apa…. Pai dacă asa stau lucrurile și ei produc fizic apa atunci se justifica orice creștere și cheltuiala!!!
  Dar cum fac oare??? Au o presa în care baga bolovani și o strâng pana iese apa, ca la ulei??? Aaaa, gata, știu… Din bolovanii presati rezulta nisip și apa – apa o vând aici, iar nisipul l-au dus la Mamaia… De aia au lățit asa plajele, ca au exces de nisip!!!

 • Alo, băieții, pe când modernizați rețelele de apă și canalizare de pe raza municipiului Bistrița, astfel încât să nu mai fim nevoiți să plătim pierderile de rețea cauzate din pricina nepăsării și incompetenței voastre? Când veți reuși să racordați individual apartamentele la rețea și să emiteți facturi individualizate pe care să le putem plăti ca pe orice factură, prin mijloace electronice, renunțând astfel la celebrele asociații care nu-și mai justifică existența? Când veți reuși ca, pentru niște rău-platnici dintr-o scară, să nu pedepsiți întreaga scară, sau să pricepem că nu vă pasă de acest aspect? Când veți pune mai presus interesele cetățenilor în detrimentul intereselor voastre personale sau de grup? Aveți numai pretenții, creșteți periodic prețul serviciilor furnizate, chit că în marea lor majoritate ele lasă foarte mult de dorit, dar de îmbunătățirea lor când vă ocupați? Știți doar să cereți, dar înapoi știți oferi ceva? Așa cum aveți dreptul de-a trage pielea de pe noi, cred că aveți și niște obligații, de ele când vă ocupați? Sunt cele enumerate mai sus și altele… Așteptăm următoarea majorare de preț, chit că întretimp nu se îmbunătățesc serviciile, important este să obțineți voi resurse, nu de alta, dar pentru a putea îngroșa numărul putorilor, denumite generic angajați, pentru ca și gura lor să mâncă o pâine, nu-i așa? Vedeți, important este ca noii angajați să fie dintre prieteni și tovarăși, să nu fie alterată cultura organizațională prin includerea a cine știe ce elemente reacționare. Să curgă drepturile, obligațiile le trecem la și altele, așa-i băieți și fete, să se ocupe alții de ele, voi n-aveți vreme de prostiile oamenilor!

  • @Didu, or sa facă toate cele zise de tine, bineînțeles după ce o sa aibă rețea de apa și canalizare în tot orasul.
   Sunt oameni inteligenți care gândesc!!! Cum sa se apuce de raparat și înlocuit în condițiile în care nu au rețea peste tot???

 • lu tovarasu rosu trebe bani se pare ca….de aia mai trebe adusi tot felu de tembeli in companie .
  Toti profesionistii pleaca si raman doar lichelele de pardid si neamurile tatucului.
  Niste imbuibati ,pe langa ca platim cea mai scumpa apa din tara.

 • Mai documentati va…nu stiu de unde aveti aceste informații. In Aquabis bonurile sunt 15 lei nu 20 , iar salarile sunt mult mai mici de cat cele scrise in articol…

  • Boss, oricât ar fi salariul sau bonurile de masă, oricum e mult pentru calitatea serviciilor furnizate. Vorbiți cu tătucul de la CJ să le mai mărească un pic ori cu frate-său, a ajuns și ăla mare „jmeker” la stat!

 • Trebuie mărite că să aibă loc toți boschetarii, toate neamurile și rudeniile frecătoare de menta că și ele ar mânca ceva.

 • Salariile sunt mici pentru ca sunteți prea mulți salariați și aveți printre cele mai mari pierderi de apa din țara, iar șefii si managerii voștri au salarii de peste 5-6.000 si mai bine fiind majoritatea pe criterii de obedienta politica.Conform programelor de investiții aveți obligația sa reduceți costurile si pierderile si sa investiți eficient, ceea ce nu este cazul vostru. Orice comparație cu alte companii similare din țara arată ca doar tarifele sunt printre cele mai mari, iar calitatea serviciilor printre cele mai scăzute, ca si majoritatea indicatorilor de performanța. Asta cu acordul si sub tutela Tătucului , care va spune pe cine sa angajați, cine sa câștige licitațiile si voi executați doar!
  Sunteți o Rușine profesională , dar dacă consumatorii va accepta așa, sunt buni de plata!
  Monopol de slaba calitate!

 • De ce va mai complicati sa angajati doar 40 de psd-isti? Angajati 100 odata sau 200 doar voi sunteti pe veci stapani ai banilor pe care ii umflati lunar direct din buzunarele noastre. Cei 200 de noi angajati trebuie neaparat sa fie cel putin agramati ca nu cumva sa fie complexati directorii! Si nici el lider maximo!

 • De când a venit la conducere fratele celui care distruge județul,distruge și el Aquabis.Un incompetent,era bun poate la ciocănit vagoane.De 2 ani salarii neindexate,bonuri la același preț.Un incompetent și mincinos.Sa răspundă când a marit salariile și bonurile de masa.Banii merg ca de regula la PSD.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS