Actualitate

Vrei să cumperi un apartament? Top aspecte de care să ții cont înainte de achiziția finală

Îți dorești foarte mult să achiziționezi o locuință? Atunci cu siguranță te încearcă un sentiment de andrenalină mixată cu temeri și suspiciuni, atât financiare, cât și logistice sau administrative. Privește înainte și fă-ți planurile cu dibăcie și rațiune, dar mai ales pune accent pe informație. Nu pleca la drum fără a înțelege ce presupune cumpărarea unui apartament și ai grijă să faci o investiție corectă.

Așadar, iată top aspect de care să ții cont înainte de a face achiziția finală


1. Alege cât mai bine cartierul, zona și amplasarea apartamentului

În ultimii ani zonele limitrofe marilor orașe din România s-au dezvoltat enorm. Într-un fel, acest fapt se poate explica prin dorința omului de rând de a delimita munca de viața personală, câutând mai multă liniște și calm. Foarte mulți tineri preferă zonele limitrofe unde se construiesc cartiere de case, duplexuri și apartamente într-un mod alert. Cu toate că pandemia a lăsat urme, iar amenințarea războiului planează într-un mod tendențios trebuie să te asiguri că locul sau cartierul unde găsești apartamentul este sigur. De asemenea, ia în vedere instalarea unui sistem de supraveghere pentru interior și exterior, plus un videointerfon performant; și verifică dacă pe scară este instalat un sistem de control acces atât de necesar în vremurile actuale.

2. Verifică calitatea construcției

Știai că valoarea calității este mai importantă decât modul în care apare o locuință la prima vedere? Din păcate, nu vei putea verifica rapid acest lucru dacă blocul este deja finalizat. De aceea, cei care achiziționează un apartament în etapa de construcție au un avantaj precum: pot face inspecții de șantier însoțiți de un consultant în construcții pentru a examina calitatea materialelor folosite si montajul acestora. Persoanele care achiziționează un apartament nou, dar construit anterior, beneficiază în schimb, de posibilitatea de a studia cartea tehnică de construcție. De asemenea, blocurile construite după 1977 par mai credibile pentru cumpărători, desi conform specialiștilor, blocurile până în patru etaje, crezi sau nu, sunt mai puțin vulnerabile la cutremure, mai ales în partea de SE a țării.

3. Verifică facilitățile

Este esențial să verifici toate instalațiile sanitare, instalațiile termice, panoul electric, aerul condiționat, sistemul de evacuare a apei menajere etc, iar dacă nu te pricepi, ar fi bine să iei cu tine pe cineva care știe și înțelege acest aspect important. Mai mult, observă dacă ai supermarket-uri aproape de casă, un spital sau cabinete particulare de stomatologie, ginecologie sau medicină de familie. Dacă ai copii, verifică ce creșe, grădinițe sau școli sunt în apropiere. Este bine să ai parte de toate facilitățile confortului la care omul modern râvnește.

4. Tu știi care sunt cheltuielile totale în urma achiziției făcute?

Cu plătești? Cash sau prin credit bancar? Indiferent cum ar fi, omul trebuie să fie pregătit și pentru restul cheltuielilor precum:

  • Valoarea comisionului pentru agenția imobiliară (dacă ai lucrat cu specialiști)
  • Polița facultativă de asigurare a imobilului când achiziționezi un apartament prin credit bancar sau cogarantat de către stat (Noua Casă)
  • Evaluarea locuinței dacă achiziționezi un apartament prin credit bancar
  • Cheltuieli notariale

De aceea, ține cont de acest aspecte și nu urgenta achiziția dacă nu ești 100% convins că imobilul respectiv îndeplinește dorințele și cerințele tale.

Sursă foto: Unsplash.com

(Advertorial)

Etichete

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS