Actualitate Recomandări

Profesor universitar din Cernăuți, liantul între copiii ucraineni și autoritățile din Bistrița

Primăria Bistriţa, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean și Palatul Copiilor, se implică în oferirea de servicii educaţionale şi recreative pentru copiii refugiaţilor ucraineni staţionaţi pe raza municipiului sau în localități din apropiere.

”În acest sens, astăzi am avut o întâlnire cu doamna Vodianka Liubov, doctor în filosofie și profesor universitar de economie la Cernăuți, vorbitoare de limba română, care a fost de acord să preia rolul de translator. Drept urmare, e facilitată derularea activităților educative, ludice și recreative (ce includ cursuri de învăţare a limbii române şi sesiuni de consiliere psihologică) pentru copiii ucraineni care s-au refugiat cu părinții la Bistrița. O serie de acțiuni vor fi organizate și la Centrul Comunitar pentru Tineret (CETIN), din subordinea municipalității.

Primăria pune la dispoziție și un număr de telefon pentru informaţii suplimentare privind organizarea activităţilor enumerate: 0756-124388 (de luni până vineri, între orele 10.00 și 14.00).

Mulțumiri d-nei consilier local Doina Macarie, care a intermediat întrevederea și asigură găzduirea d-nei Liubov în proximitatea Bistriței, obstacolul lingvistic fiind eliminat, astfel, din desfășurarea cu succes a întregului demers dedicat copiilor ucraineni”, a transmis primarul Ioan Turc într-o postare pe Facebook.

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.