Actualitate Recomandări

Au început lucrările la noul corp al SJU Bistrița, o investiție totală de circa 55 de milioane euro

”Oficial, am început lucrările la noul corp al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, cel mai mare proiect de investiții în sistemul public de sănătate din județul Bistrița-Năsăud. Un proiect finanțat în integralitate, în faza 1, de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, aproximativ 5 milioane de euro, finalizat prin includerea sa în PNRR, aproximativ 50 de milioane de euro și cofinanțarea instituției noastre”, a anunțat președintele CJ Radu Moldovan.

El a detaliat: ”Așadar, construim un corp nou, care va fi legat de cel existent printr-o pasarelă și, bineînțeles, creștem numărul de secții și aparatură ultraperformantă. Beneficiile extinderii Spitalului pentru pacienți și cadrele medicale: • Extinderea specialităților medicale: Cardiologie, Cardiologie intervențională, Neurologie, Neurochirurgie, Gastroenterologie, Gastroenterologie intervențională, Oftalmologie, ORL, Endocrinologie, Chirurgie plastică și reparatorie, Hemodializă; • Extinderea blocului operator cu încă 4 noi săli de operație; • Atragerea, în continuare, a noi specialiști pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate; • Construirea parcării moderne și robotizate. O investiție de referință, care va face ca spitalul nostru să vină și mai mult în sprijinul oamenilor”.

La rândul său, managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany, a menționat: ”3, 2, 1…. start! Astăzi au început lucrările la faza I al celui mai mare proiect de investiții în sistemul public de sănătate din județul Bistrița-Năsăud, realizat de Spitalul Județean de Urgență Bistrița în parteneriat cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud: „Extindere pavilion spital prin construirea unui corp de clădire 2S+P+4E cu pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea propusă”. Faza I cuprinde lucrări de relocare și demolare clădiri tehnice și administrative (centrală termică, stație producție oxigen medical, posturi de transformare, rezervă strategică de apă și stație de pompare, depozit temporar deșeuri medicale, etc.). Valoare investiție – Faza I, aproximativ 5 milioane euro, asigurată integral de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud; Valoare investiție – Faza II, aproximativ 50 milioane euro. Finanțarea urmează a fi asigurată prin PNRR și cofinanțare Consiliul Județean Bistrița-Năsăud”.

4 comentarii

    • clădiri tehnice și administrative (centrală termică, stație producție oxigen medical, posturi de transformare, rezervă strategică de apă și stație de pompare, depozit temporar deșeuri medicale, etc.)

  • Oameni buni! Asociația Dăruiește Viata construieste în București un spital pe 9 nivele complet utilat cu 30 de milioane de euro din donații de la oameni și din sponsorizari de la firme. La Bistrița, pe o garsoniera de spital ne trebuie 55 de milioane. În mediul privat, cu banii ăștia se făceau 2 spitale. Sunt 2 Românii: una cu bani publici și alta cu bani privați!

  • Motto:
    „E prost acela care niciodată nu îşi schimbă părerea.”
    (Winston Churchill)
    Dacă tot e nevoie de extinderea unor sectii spitalicesti atunci de ce să le inghesui intre blocurile din spatele clădirii actuale a spitalului judetean unde există probleme legate de umbrire a corpurilor de clădire prea apropiate intre ele, ca să nu mai vorbim de necesitate amenajării unor spatii verzi exterioare necesare pentru iesirea bolnavilor internati . Cel mai bine era să se renunte la astfel de improvizatii si astfel de extinderi să fie construite de la zero pe baza unor proiecte intocmite de specialisti si care să corespundă standardelor actuale de spatiu si dotare cu aparatură. In acest sens, incă din anul 2009 se vorbea despre construirea unui nou spital de urgentă la Bistrita. In acest sens exista chiar si un proiect conform căruia spitalul urma să fie amplasat în zona străzii Tărpiului în vecinătatea Liceului Logos si trebuia să aibă o suprafata desfasurată de 65.000 de metri pătrati, valoarea investitiei ridicându-se la 120 de milioane de euro. Noul Spital de Urgentă era alcătuit din trei clădiri, pe trei nivele dispunând de un număr de 462 de paturi si un heliport amenajat la nivelul solului. De asemenea, se vorbea la vremea respectivă că lucrările de constructie vor fi executate de firma italiana Astaldi. Ar fi trebuit actualizat acel proiect si depus pentru realizare prin PNRR.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.