Scandalul acesta post-electoral din PNL e ridicol. O mână de perdanţi tot agită apele în speranţa că cineva va face să dispară cumva alegerile de sâmbătă cu tot cu rezultatul dezastruos pentru ei. Dacă ar fi contestat rezultatul vreunul dintre candidaţii la funcţiile cu greutate – preşedinte sau prim-vicepreşedinţi – era ceva, dar nemulţumit e un domn care a vrut să fie membru în birou şi nu ştie exact dacă l-au votat sau nu prietenii lui. Nici dacă i s-ar da dreptate, a spus că mai vrea în acest BPJ pentru că el, de fapt, a susţinut alt candidat de preşedinte şi ar fi ridicol să facă parte din echipa adversarului său.
Fără să-şi dea seama probabil a pus exact degetul pe rană. Când a pierdut omul (a se citi proiectul, că sună mai bine în urechile unora care se cred politicieni) pe care l-ai susţinut, trebuie să pleci şi tu, nu să tot zgârii uşa partidului ahiat după funcţii, orice fel de funcţii şi să vrei să te incluzi în orice fel de proiect. Pentru că e de prost gust, e penibil, e lipsit de demnitate. De-asta, când pierde un partid alegerile, ar trebui să plece cu el toţi numiţii în funcţii de prin toate instituţiile, nu să dea din cozi pe lângă liderii altor partide că doar, doar îi vor lăsa şi pe ei să fie şefi de servicii sau directoraşi de cabinete, orice, dar să fie ceva. Mi-e silă de specia asta oportunistă. E formată dintr-o largă categorie de lipitori de afişe care s-au trezit la un moment dat în posturi de conducere, fără niciun merit şi nicio competenţă, iar apoi au început să creadă exact opusul, cum că ar fi mega competenţi şi de neînlocuit. Specia asta nu e vânătoare de funcţii politice din simplul considerent că e „din administraţie” şi, vezi Doamne, e apolitică, dar are grijă să nu lase hăţurile din mâini că nu se ştie niciodată când e nevoie de votul unuia din familie sau al unui aghitant. Aşa se face că vom vedea, de regulă, partenerii propulsaţi în funcţii pe la partide.
Din aceeaşi categorie de joasă speţă mai fac parte însă şi alţii cu profesii mai liberale aşa, cărora nu le trebuie joburi de-astea de mâna a doua, ci mari demnităţi. Ei sunt candidaţii la orice funcţii. Dacă sunt alegeri locale, ei vor să fie primari, dacă sunt parlamentare, se visează deputaţi şi senatori. Dacă vin europarlamentare, ei vor şi acolo. În caz că nu ajung nimic din toate acestea, se pun pe listele de aşteptare, primii, la numiri. Vor să fie prefecţi dacă partidul câştigă alegerile sau măcar subprefecţi dacă e vorba de vreo alianţă. În nebunia lor, îşi fac cabinetele înainte ca măcar să-i întrebe cineva de sănătate. Dau telefoane, se duc la Bucureşti cu jalba, fac lobby, merg în stânga şi în dreapta, doar-doar le va ieşi măcar de data aceasta combinaţia. Numai că, aş acum se întâmplă de obicei, o iau în bot.
De multe ori m-am întrebat de ce tot timpul planurile ultrambiţioşilor ăstora eşuează. De ce pricepuţii ăştia la toate, veşnicii candidaţi, nu sunt iubiţi de oameni şi nu sunt votaţi nici de propriul lor partid şi nu le iese nimic. În timp am aflat şi răspunsul: pentru că vor totul numai pentru ei, se cred buni la toate şi orice om de bun simţ ştie că nu ai cum să fii bun şi de primar, şi de parlamentar, şi de europarlamentar, şi de prefect. Trebuie să alegi în viaţă ce vrei să fii. Să mergi pe un drum şi să faci paşi mici spre direcţia pe care ţi-ai ales-o. În traducere liberă, trebuie să construieşti. Atunci când vrei să ajungi de toate nu mai apuci să construieşti nimic, singura ta preocupare fiind aceea să dărâmi ca să ajungi unde speri. Cu această activitate se îndeletnicesc unii din PNL care nu ştiu să piardă şi, ca nişte disperaţi, se agaţă de orice mizilic, doar, doar cineva le va da dreptate. Eu mă întreb la ce e bună dreptatea dacă toţi sunt oricum împotriva ta? Probabil că formula lui Lăpuşneanu „dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreu” a ţinut cândva, dar astăzi trăim într-o altă epocă. Aproape 400 de delegaţi liberali şi-au ales conducerea. Marii învinşi, Robert Sighiartău şi Vasile Silaşi, au recunoscut victoria lui Ioan Turc. George Gaftone şi Octavian Ganea au avut decenţa să nu mai ceară voturi pentru funcţiile de prim-vicepreşedinţi din moment ce proiectul pe care l-au susţinut ei nu a câştigat. Decent era să facă la fel şi ceilalţi. Din păcate însă, decenţa este o floare rară, iar disperarea îi împinge pe unii în situaţii ridicole.
Nu ştiu cum se va încheia tot acest tărăboi liberal şi nici nu îmi pasă foarte tare. Văd că nevoia unora de a fi băgaţi în seamă e mai mare decât aerul pe care îl respiră. Ar face orice ca să conteze fără să se gândească măcar o clipă la ei înşişi, la ceea ce i-a adus în situaţia de a nu fi votaţi de colegi. Fiindcă, până la urmă, despre asta este vorba. Au pierdut pentru că nu i-a vrut majoritatea, au pierdut pe limba lor şi decent ar fi să plece. Dacă sunt lideri şi sunt valoroşi, cineva îi va urma în altă parte. Dacă nu le calcă nimeni pe urme, ar trebui să lase baltă această îndeletnicire şi să-şi vadă de vieţile lor. Se poate trăi şi dacă nu eşti în centrul atenţiei. Uneori chiar mai bine.
Mult adevăr este în aceste cuvinte. Asta este valabil la toate partidele, nu numai la PNL. Trebuie să știi să pierzi, atunci câștigi evoluția.
Domnule presedinte Turc,daca nu i inlaturati de pe langa dumneavoastra pe toti ahtiatii dupa functii,cei care au fost in alte tabere si acum sunt viceprezidenti”,se dau admiratori -sustinatori,nu o sa aveti credibilitate si nici autoritate ,”taiati in carne vie ” daca vreti autoritate si putere in partid!.Faceti curatenie nu doar va faceti!!!
Pentru a avea vreo sansa Turc ar trebui sa se delimiteze de grupul Chereji artizanul infrangeri rusinoase de la alegerile pentru primaria Bistrita.
Oare cand un elev, concurent, profesor simte si crede ca la un examen a facut mai mult decat este afisat in final,nu are dreptul la o contestatie? Este un drept si acesta, garantat prin lege. Orice competitie trebuie sa fie corecta si ea nu este incheiata oficial pana cand se solutioneaza contestatiiele. Abia atunci exista rezultate finale si oficiale.
Cu parare de rau dar nu vad de aceasta data motivatia demersului dvs. jurnalistic! Aprecierile sau inaprecierile se fac la final!
Mult succes!
Uite cum ,,sărbătoarea democrației” a fost musai să devină ( cum nu se putea altfel ) ciolaniadă în toată regula. Și asta la un partid oleacă mai frecventabil , mai votabil și cu ceva bun simț în plus față de … concurența roșie. S-a dus naibii meritocrația, peste tot doar ciurucuri și fake-uri provocatoare de urticarie și greață cronică. Toți mămăligarii poftesc la salarii bugetare duplicate și triplicate, poate ceva pensii speciale dacă se poate iar munca grea să o facă cei cu vocație pentru așa ceva, adică proștii…Fain, what else?
Așa se întâmplă când câștigă cine nu te aștepți. Cărțile au fost făcute pentru Silaş și Robert, teoretic nu avea cum să câștige Turc. Asta îi scoate din minți pe toți în acest moment.
Doamna Cristiana le sugerează mai subtil să meargă acasă. Păi nu v-ați pus problema că ăstia nu au majoritatea nicio meserie? Cu ce să-și umple timpul? Ei veneau la partide în căutarea unui loc de muncă. Sunt convins că echipa puternică aflată în spatele domnului Turc,împreună cu primarii vor schimba fața acestei partid istoric căpuşat de aceste supranulitati.
Votantul postează din lipsă de ocupație . Liberalii sunt în opoziție , nu se împart funcții acolo cel puțin vreo 3 ani jumate , poate chiar 7 ani jumate , poate în veci . Cel ce contestă îşi exercită un drept , a fost votat de 70 si ceva de oameni şi comisia de numărare spune că doar 30 şi ceva . Dacă va câştiga contestația ce vei mai spune ? Aş vrea să te văd pe tine în locul lui . E uşor să critici , să fi proactiv e mai complicat .
Va scapa din vedere insa esentialul acestei povesti cu alegerile NEdemocratice din PNL. La aceste „alegeri” au participat doar vreo 400 de oameni, si sa votat tot in sistemul GASTILOR MAFIOTE cun in prostia lui chiar reclamantul furtului la vot recunoaste. Democratia inseamna insa cu totul alceva, inseamna adunarea TUTUROR oamenilor din cetate. La alegerea funtilor din partid trebuia sa participe TOTI menbri partidului din judet. Acum aceste tip votare se poate realiza foarte usor in mediu electronic sau se poate face prin corespondeta la o firm specializata pentru numararea de voturi. Vai de ea democratie!
ASA PROBABIL FACETI VOI LA PSD . Duceti toti alegatorii din judet la alegeri judetene in cadrul partidului (Mai putin mortii si babele oarbe si slute).Dă-vă-n dictatura voastră ,,democrati,,.
Mai Ioane, Te faci ca nu intelegi, Nu trebuie adusi nicaieri membri partidului , ei pot vota linistit de acasa.
Acum exista posibiltatea sa votezi electronic chiar si daca nu esti in Romania. Daca nu ai si nu ai incredere in tehnologia digitala sunt firme specializate care pot organiza scrutinuri prin corespondeta.
In tarile cu democratie putin mai avansata ca in PNL Bistrita si celelalte grupari mafiote care la noi in tara porta numele de partide politice, acest sistem in care toti membri voteza functile din partid se practica de multa vreme.
Oare de ce la noi nu sunt implementate aceste sisteme de votare? Fiindca atunci nu ar mai avea functi toti pampalai!
S a intors lumea cu fundul in sus. Multi habar nu au ce presupune si inseamna contestatia si si dau cu parerea.
Romanul intai trebuie civilizat nu lasat sa impleteasca idei in gol! Va rog sa da ti o definitie aici. Daca nu, o dau eu.
= PROSTIE
Pentru ,,Grupari in stil mafiot,, . Asta ar mai lipsi:VOTUL PRIN CORESPONDENTA la astfel de alegeri. Poate la voi cei care stiti rezultatul inca dinaintea scrutinului tine. La altii, care par a lua in sfarsit o directie normala (cu Ioan Olteanu si altii ca el, in sfarsit aruncati peste bord), e mai bun votul clasic. Cel putin inca o perioada….Si cu asta am incheiat orice polemica, cu oricine. Am altceva mai bun de facut.
Ioane, „scopul nu scuza mijloacelor”. Democratia adevarata are un principiu de baza: absolut TOTI mebri trebuie sa participe la alegeri si la luarea decizilor. Restul sunt povesti de adormit copiii.