Actualitate

Vreți să știți cine a furat startul relaxării? Toți! Cu mască sau fără mască (FOTO)

Aglomerație de nedescris în Piața Decebal, cea mai mare din Bistrița, cu o zi înainte să se dea drumul la ”relaxarea” măsurilor restrictive din ultima perioadă. Parcă toată lumea a ieșit special din casă pentru a o lua înaintea celorlalți. Nu s-a găsit niciun loc de parcare în toată zona, iar la capitolul protecție lucrurile au stat cam așa: unii cu mască, alții fără mască, fiecare după cum a vrut sau după cum a putut.

Prima mare încercare, pentru cei care au ales să meargă cu mașina în Piața Decebal, a fost găsirea unui loc de parcare. Indiferent dacă la liber sau cu plată, toate erau ocupate joi dimineața, în ultima zi în care România mai este în stare de urgență din cauza pandemiei Covid-19. Printre numeroasele mașini oprite, care pe unde, era și una de Poliție.

Doi polițiști, unul de la Poliția Locală și altul de la MAI, au intrat cu greu în Piața Decebal de mulțimea agitată să facă toate cumpărăturile posibile, de la răsaduri, la flori, legume sau fructe.

Așadar, să înceapă marea relaxare!

Reamintim că legea stării de alertă adoptată de Parlament intră în vigoare abia luni, 18 mai. Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va emite astăzi o ordonanță de urgență prin care să fie reglementate toate măsurile necesare pentru trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, în special măsurile care vizează drepturile și facilitățile pentru români și care nu pot să afecteze drepturile și libertățile cetățenești. Premierul a anunțat că, astăzi, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență va institui starea de alertă în România și va lua toate măsurile necesare. Aceste măsuri vor avea caracter de obligativitate şi ele vor fi stabilite în baza Ordonanţei 21, care reglementează situaţiile de urgenţă, răspunsul autorităţilor la situaţiile de urgenţă şi care stabilesc starea de alertă.

11 comentarii

 • Care la loc? Vad ca lumea crede ca a trecut si de aia se face relaxare a restrictiilor. Nu a trecut deloc si nici nu a incetinit. Lumea ar trebui sa sse comporte ca si cum nu ar fi relaxare: sa nu iasa decat daca e nevoie, sa pastreze distanta, sa se dezinfecteze si sa ii protejeze pe cei in varsta.
  Autoritatile au luat aceasta decizie doar din dorinta de a face pe placul populatiei.
  Este foarte riscant!
  Cred ca era mai bine sa mai prelungeasca cu 7-10 zile starea de urgenta pentru a putea pregati cat mai bine legislatia pentru relaxare.

 • Bună ziua! Aș dori și eu sa știu cum va fii cu cei care santem plecați în străinătate și am dori sa ne întoarcem acasă după data de 15Mai. Putem trece vama? Vom mai fii băgați în carantina?. Iar pentru siguranță noastră și a celor din jur ar fii bine sa purtam corespunzător acele măști!

 • Asta e vax albina! Sa vedeti dupa ce incepe scoala din 2 iunie si dupa examenele nationale si de bacalaureat!!! Sunt curios : isi va asuma cineva ceea ce va urma?

 • N-am inteles niciodata de ce vind tiganii legume in piata cind toata lumea stie ca nu sunt producatori ci doar intermediari care traiesc bine dn adaosul pus pe marfa luata de la producatori.Nimeni de la primarie sau conducerea pietei nu face nimic ,nu-i controleaza cu adevarat,nu-i elimina.PINA CIND?

 • analfabetii functionali au postat din nou. chiar daca au scapat de covid tot presedintele si guvernul sunt de vina .sa inceapa distractia !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.