Social

WEEK-END INCENDIAR! Se deschide noul sezon la Băile Figa!

Se dă startul sezonului estival la Beclean și Băile Figa. Orașul va fremăta, începând de vineri, când toată lumea este poftită în orașul de pe Someș să-și arate talentul la cântat, dansat și gătit.

Vineri de la ora 17, pe scena din Piața Mare, vor putea fi aplaudate ansamblurile “Someșul” și “Someșelul” ale Casei de Cultură din Beclean. Trei ore mai târziu se va vedea care dintre localnici e cel mai talentat. Concursul se va numi „Beclenarii au talent”, cum altfel? Seara de vineri se va încheia cu un concert susținut de DJ Lady Rush.

Nici sâmbătă nu e rost de stat acasă. Artiștii „Cununii de pe Someș” vor fi prezenți la Beclean unde vor oferi publicului un spectacol de zile mari. Vor urma apoi Day One, Rockabili, Mossano și Ella Rosse.

Duminică, se deschid larg porțile la Băile Figa. Începe un nou sezon în care cuvintele de ordine vor fi relaxare, mișcare și bună dispoziție. Pentru ca tentația să fie maximă, cei mai pricepuți vânători se vor întrece într-un concurs de gătit. „Vânătoare la ceaun” se numește acesta. La start se vor alinia 14 echipaje de vânători din zece județe: Bistrița-Năsăud, Cluj, Sibiu, Neamț, Timiș, Caraș Severin, Maramureș, Bihor, Harghita și Arad.

Fiecare echipaj va găti după o rețetă proprie carnea de vânat. Veți avea ce vedea fiindcă în jurul fiecărui ceaun încins vor fi expuse trofee și alte unelte necesare în acest hobby.

Premiile vor fi pe cât de tentante, pe atât de distractive: “Polonicul plin ochi”, “Polonicul plin-jumătate” și “Polonicul cândva plin”, “Polonicul de pleu” etc. Concursul e organizat de Filiala de Vânătoare și Pescuit Beclean din cadrul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Bistrița-Năsăud, Primăria și Consiliul Local Beclean, dar și de Muzeul “Casa de Vănătoare” Beclean. El se află la cea de-a doua ediție. Câștigătorii vor fi anunțați duminică, în jurul orei 14.00.

Serbarea câmpenească de la Băile Figa va marca astfel deschiderea oficială a sezonului estival în stațiune. Cei care vor alege să-și petreacă timpul aici se vor bucura de încă un lac sărat, dar și de minunățiile pe care le-a adus „Râul leneș”. Tot la Băile Figa va fi și un festival de folclor cu tot cu o paradă a portului popular.

Duminică seara în Beclean de data aceasta vor fi concerte cu  Alyona & DJ Lexya, Studio One și Deepside Deejays.

     

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS