Zebră 3D la Bistrița, circulație restricționată pentru realizarea ei. Ce mesaje vor apărea pe 16 treceri de pietoni din oraș

Holistic

Duminică 14 octombrie va fi realizată prima zebră 3D din Bistrița. Elevii Liceului de Arte ”Corneliu Baba” vor desena o trecere de pietoni tridimensională, care le va crea șoferilor o iluzie optică. Timp de șase ore, circulația va fi restricționată în zona respectivă, anunță Inspectoratul de Poliție Județean.

Astfel, între orele 10.00 și 16.00, circulația pe strada Gheorghe Șincai, în zona Piața Centrală, va fi dirijată către strada George Coșbuc.

”În acest interval orar, elevii Liceului de Arte ”Corneliu Baba” din Bistrița vor realiza o zebră 3D la trecerea pentru pietoni. Activitatea face parte din campania inițiată de Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Primăria Bistrița și Asociația Psihotrafiq – ”Fii PietOM!”. Proiectul campaniei a fost aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 81/2018”, informează IPJ BN.

”Fii PietOM!” este o campanie de responsabilizare socială pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii, care se va derula în Bistrița până la sfârșitul anului. În cadrul acesteia, polițiștii și-au propus reducerea victimizării populației prin accidente rutiere în care sunt implicați pietoni, prin informarea şi responsabilizarea opiniei publice prin activități specifice cu privire la riscurile şi urmările accidentelor rutiere în care victime sunt pietonii.

Tot cu această ocazie, polițiștii vor inscripționa pe 16 zebre asociate unor treceri pentru pietoni din oraș următoarele mesaje preventive: ”Asigură-te!”, ”Scoate căștile!”, ”Nu alerga!”, ”Coboară de pe bicicletă!”, ”Lasă telefonul!”.

În cadrul campaniei ”Fii PietOM!” vor fi realizate activități de informare și distribuire de materiale preventive privind riscurile, măsurile de autoprotecţie, adresate atât conducătorilor auto, cât și pietonilor, vor fi organizate concursuri de machete tematică rutieră.

Prima zebră 3D din România a fost realizată la Buzău de către elevii Liceului de Arte din localitate, pe modelul celor din străinătate – Islanda, spre exemplu:

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. ION ROMAN

  La o asfel de initiativa frumoasa,nimeni dintre Postacii de serviciu nu reactioneaza.Lor le place doar sa murdareasca tot.Bravo copiii lor care dau lectii multor antitot.

  (0)
  • E trendy să fii anti PSD

   Postacii sunt la posturi, cum apare ceva cu PSD împroașcă cu dejecții auzite de la rareș bogdan și oreste (drogații TV).

   (0)
  • obsesia e mare

   Exact asta ai facut. Ai murdarit comenturile la o initiativa interesanta.
   Prostu daca nu-i fudul… Mare e barna din ochi…

   (0)
  • citizen

   se pare ca matale ai reactionat.
   în limbaj de „specialitate” faci flame, adica încerci sa faci din rahat bici.
   la d-astia ca matale ar trebui sa li se taie firul de internet, si sa li se dea si doua palme, asa …. preventiv.
   când e de comentat – comentam, când e de tacut – tacem dracului si ne vedem de treaba.

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.