Social

Ziua Bună pe Via Transilvanica!

În aceste zile se desfășoară concursul ”Ziua Bună pe Via Transilvanica!”. În urma lui, vor fi selectați elevi care să devină voluntari oficiali Via Transilvanica. Ei își vor reprezenta școala în cadrul ediției nr. 6 a proiectului ”Ziua Bună! – Ziua Voluntarilor Mici”.

Cei selectați vor participa la ateliere de mediu și turism de la Tășuleasa Social, iar apoi își vor coordona colegii la ecologizarea din 10 iunie de pe Via Transilvanica.

Anul acesta participă școlile de pe Via Transilvanica din județele Suceava, Bistrița-Năsăud și Mureș.

”Am spus de nenumărate ori că oamenii comunităților pe unde trece Via Transilvanica sunt esențiali pentru traseu, motiv pentru care acum avem un proiect pe termen lung dedicat școlilor din aceste locuri. Ne dorim crearea de nuclee formate din elevi și profesori care să devină vocea celor mai mici pe Via Transilvanica și pe care să îi implicăm în activități extrașcolare pe traseul nostru. Ediția de anul acesta vizează școlile de pe VT, cu precădere cele din județele Suceava, Bistrița-Năsăud și Mureș. E un proiect gândit pe trei ani, astfel încât cu timpul vom ajunge să acoperim tot traseul VT.

Odată cu lansarea proiectului am lansat și un concurs dedicat exclusiv elevilor din școlile participante. În urma concursului vom selecta câte doi elevi din fiecare școală care vor deveni voluntari oficiali Via Transilvanica. “Câștigătorii” vor participa în luna mai la ateliere despre mediu și turism în campusul Tășuleasa Social. Le vom explica pe limba lor ce înseamnă să fii ghid local de turism, cum poate comunitatea profita de pe urma unui astfel de traseu de drumeție, cum poate cineva să devină ghid, cum pot locuitorii avea grijă de locuri speciale de pe VT, de ce sunt importante toate aceste aspecte și multe altele.

Așa cum o spune și numele, trebuia să avem o zi dedicată, astfel că Ziua Voluntarilor Mici este anul acesta pe data de 10 iunie, când vom sărbători și cinci ani fără 2 zile de la lansarea oficială a proiectului la Alba Iulia. Ziua Voluntarilor Mici constă anul acesta într-o ecologizare generală pe Via Transilvanica. Vor participa elevii din școlile vizate dar și părinții de drum, autoritățile locale, școli din alte județe etc.

Despre această zi vă vom mai povesti pe parcurs dar vrem să vă invităm de pe acum să luați parte la cea mai mare ecologizare de pe Via Transilvanica, în 10 iunie”, a anunțat Asociația Tășuleasa Social.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.