Actualitate

Ziua deținuților politici anticomuniști din 1944-1989, marcată la Bistrița

Pentru a marca Ziua deţinuţilor politici anticomunişti din perioada 1944-1989, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și Clubul Monarhiștilor Bistrițeni au organizat o ceremonie la monumentul din zona Lamă, unde s-au depus coroane și s-au aprins lumânări în memoria martirilor regimului de tristă amintire.

”Ziua deținuților politici anticomuniști, marcată și la Bistrița. Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și Clubul Monarhiștilor Bistrițeni au organizat, la monumentul închinat martirilor situat în zona Lamă, un moment de aducere aminte, cu aprinderea de lumânări și depunerea unor coroane de flori. Rămâne de actualitate necesitatea restabilirii adevărului istoric cu privire la evenimentele din perioada 1945-1989, în care oameni nevinovați au fost victime ale unui regim de asuprire și detenție din cauza convingerilor politice anticomuniste. Memoria comunității este vie!”, a menționat primarul Ioan Turc, prezent la eveniment.

Legea nr. 247/2011 pentru declararea zilei de 9 martie ”Ziua deţinuţilor politici anticomunişti din perioada 1944-1989” a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 864 din 8 decembrie 2011.

1 comentariu

  • Aceeași lege, 247/2011, prevede că Parlamentul, Președintele, autoritățile publice centrale și locale organizează manifestări prilejuite de comemorarea acestei zile ! Dar, se pare că dacă nu pot face baie de mulțime, majoritatea așa zișilor politicieni au alte priorități ! Păcat de suferințele îndurate !!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.