Actualitate

Zona în care miroase îngrozitor din cauza lipsei canalizării. Ce se poate face

În această zonă a Bistriței miroase îngrozitor de la fosele septice și de la deversarea apelor menajere direct în șanturi, însă există o soluție la care ar trebui să apeleze urbaniștii din Primăria Bistrița.

”Niciodată probabil nu o să vedem racordarea străzilor din zona lacului de agrement la sistemul de canalizare. Pute îngrozitor în zona respectivă toată vara de la fose, de la deversarea apelor menajere direct în șanțuri. Există o soluție pe proiecte europene. Este folosită în vest și funcționează: 20-30 de familii să fie racordate la o ministație de epurare și atunci eliminăm aceste mizerii, scurgerile ilegale în râul Bistrița, în șanțuri, în pârâul Ghinzii și al Jelnei. Este inacceptabil ca, după 30 de ani de democrație, urbaniștii să închidă ochii și să nu se gândească la un asemenea proiect de racordare pe ministații de epurare care își fac treaba cu eficiență”, a spus președintele Partidului Verde BIstrița-Năsăud, Marius Bălan, într-o conferință de presă.

El a cerut totodată municipalității să întrețină cu pietriș străzile de pământ care nu vor vedea prea curând asfaltul fiindcă vine iarna și acestea vor deveni impracticabile. ”Ne dăm cu cărămida în piept că am asfaltat 47 de străzi, dar cei care plătesc impozite având case pe dealuri ce vină au dacă asfaltul nu ajunge la ei? Rog administrația ca, din când în când, o lamă să le îndrepte drumul că întreținerea nu e așa de costisitoare cu pietriș și balast și să le creeze condiții decente acestor cetățeni”.

Foto credit: Laurențiu Grec https://greclaurentiu.com/

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.