”Am început acest proiect cu domnul Michiu, Dumnezeu să-l odihnească. Am făcut un concurs în toamna anului 2012, pe parcursul anului 2013 s-au derulat toate procedurile de proiectare, iar anul acesta am scos la licitaţie execuţia a 12 semne de intrare în judeţ. Cel de acum este un prototip de care mărturisesc că sunt mulţumit, îmi place foarte mult cum arată. Anul viitor sper să avem resursele necesare să le facem şi pe celelalte. Ne-am dorit foarte mult să facem unul singur, să vedem cum arată, dacă mai sunt de făcut modificări, corecturi. La partea metalică eu cred că nu trebuie mers pe varianta vopsită, ci pe galvanizări, tratamente chimice, ca să dureze mai mult. E un semn de intrare frumos, care cred că ne şi reprezintă, cu această pană de păun stilizată, însemnele judeţului, drapelul naţional. Sper ca oamenii care intră în Bistriţa-Năsăud să aprecieze acest semn. Din primăvara anului viitor ne apucăm să le facem şi pe celelalte 11”, a spus Radu Moldovan, prezent la inaugurarea semnului alături de vicepreşedintele CJ Dorin Popescu şi primarul comunei Romuli, Ioan Moniţa.
Pe poarta de intrare apar steagul României, stema judeţului, dar şi inscripţia ”Nimic fără Dumnezeu”. Conform variantei proiectate, semnul are simboluri şi elemente specifice judeţului, inspirate din tradiţii, istorie şi arhitectură: Complexul Sugălete, ”roata de păun”, potcoava, şindrila de lemn. Baza elementului simbol a fost placată cu piatră naturală. Semnul de intrare este amplasat la 2,5 m de carosabil şi la 7,5 m de axul drumului.
CJ a alocat în bugetul pe anul în curs 408.492 lei (93.000 de euro) pentru realizarea semnelor de intrare în judeţ.
Vor fi construite astfel de porţi de intrare în judeţ, treptat, şi în alte locaţii: pe DN 17 limita cu jud. Cluj, DN 17 limita cu jud. Suceava, DN 15 A limita cu jud. Mureş, DN 17 D limita cu jud. Suceava, DJ 151 limita cu jud. Mureş, DJ 154 limita cu jud. Mureş, DJ 154 B limita cu jud. Mureş, DJ 173 limita cu jud. Mureş, DJ 171 limita cu jud. Maramureş, DJ 172 A limita cu jud. Cluj şi DJ 172 F limita cu jud. Cluj. Fiecare ansamblu tip pană de păun va fi format din element simbol, un spaţiu de repaus cu bănci din beton şi lemn masiv, un punct info şi un minim de două locuri de parcare.
Consiliul Judeţean a decis în aprilie 2013 că varianta care are ca element principal pana de păun, premiul II (arhitect Ioan Donea) la concursul de proiecte ”Semn de intrare în Bistriţa-Năsăud”, va fi pusă în practică şi amplasată la limita de judeţ, ca poartă de intrare. CJ a considerat că această modalitate, de stabilire a celor mai frumoase semne în urma unui concurs şi apoi de desemnare în plen a celui mai bun model, este cea mai indicată pentru alegerea unui semn care să înlocuiască vechile indicatoare de intrare în judeţ, în prezent degradate.
tichie de margaritar ne lipsea
cam urât
si de unde stii ca ai intrat in judetul bistrita nasaud??????…daca stii in ce judet e romuli atunci poate afli!!!!!!!
rusine radule nu a-i taiat panglica si nici nu aiinvitat suita de popi sa sfinteasca minunea
Erau normale niste placute cu numele judetului, evitand concursuri, rezultate discutabile si cheltuieli.
Santeti cu acest ORIBIL jnsemn in africa centrala,opriti construirea celorlate monstrii.Va faceti de ras in fata turistilor care vor sa viziteze frumoasele noastre plaiuri!!!!!!!!!
Ce va mai place unora sa fiti Gica contra !!! Foarte ok semnele de intrate in judet 😉
au intrat psdistii postaci…taiat netu plz
Sefu,sefu te-au prins in poza!Uraaa!Fie vorba intre noi nu erai prea vesel!Las ca degeaba am fost dati afara de Dolha ca am platit pe furis cotizatia si suntem tot liberali!Sefu suntem mai tari ca Tintean!
Rusine , nu este simbolul judetului!!! este cumva tiara lui Cretu ???
INSEMNELE PENTRU INTRAREA IN JUDET SE FAC DE OBICEI DIN PIATRA…..SI SCRISUL DEASEMENEA..CEVA MOZAICAT……ASTEA DAINUIE…..nu fierul si plasticul care trebuie vopsite si spalate de banii bugetului!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fffff urat!!! Iar cuvantul „DUMNEZEU” nu se afișează pe pereți!!!! E mai presus decât dorința unor neșcoliti de a „marca” asta! Precum conducătorii așa si însemnele vremurilor lor!
Foarte urat semnul. Reprezinta perfect actuala administratie.
Urât; arata limita , kitsch-ul, lipsa de creativitate, creier atrofiat. „Ce pana mea” ne-ati pus acolo, mai amarâtilor ? Ati dat bani unui „artist” de familie sau ce neterminat a facut „pana” aia? Daca nu aveti profesionisti pt asa ceva, apelati la straini pana ce se mai formeaza ai nostri, altfel „educati” prost publicul, il dezalfabetizati.
Oare persoane ca Max Dumitras au fost consultate sau au facut parte din comisia care a aprobat, daca tot trebuia sa ne reprezinte acest semnal si sa nu fie”varza”.
Ar fi intereant cine a aprobat un asemenea proiect.
Urmaresc de ceva vreme acest proiect. Il stiu de cand a inceput. Am ajuns la concluzia ca multi „comenteaza” din „obligatie” politica sau nu, dar sigur fara sa se documenteze. Habar nu au ca proiectul a fost ales prin concurs, de o comisie din care au facut parte atat arhitecti, critici de arta. Nu pot sa cred ca toti sunt niste … citez „amatori”.
Cel mai important de care a uitat lumea este ca publicul a avut dreptul sa voteze.
Unde ati fost „criticilor de arta” … rasariti dupa alegeri, atunci cand sa ales proiectul, cand sa votat varianta castigatoare. Este usor sa aveti o parere la sfarsit…
Suntem o tara de carcotasi, indiferent daca va place sau nu.
Pentru cine doreste sa afle mai multe despre acest proiect: http://www.portalbn.ro/cj/Pagini/Concurssemnintrarejudet.aspx