A doua zi de proteste de la Bistriţa a fost diferită de prima în care tinerii au ieşit în stradă. Din rândurile manifestanţilor s-au desprins potenţiali lideri care au ţinut discursuri în Piaţa Petru Rareş, au anunţat traseul pe care urma să se manifesteze, dar au reafirmat şi scopul pentru care tinerii au ieşit în stradă şi vor continua să o facă.
Un tânăr de peste 20 de ani, înfăşurat în tricolor, a urcat pe marginea fântânii arteziene din faţa Palatului Administrativ şi le-a vorbit celor adunaţi în jurul ei de la un microfon conectat la o staţie mobilă de amplificare adusă de profesorul de religie Ioan Florin Bojor.
„E o mişcare naţională care se întâmplă în câteva oraşe din Românai cu peste 50.000 de protestatari. Astăzi ne-am adunat şi noi în Bistriţa ca să arătăm că şi noi suntem solidari cu ţara şi, mai presus de toate, să arătăm că viitorul ne aparţine nouă şi nu doar clasei politice. Dacă politicienii actuali nu sunt capabili să ne ofere un viitor mai bun, noi, geneaţia noastră, ne vom alege liderii din rândurile noastre. Vă mulţumesc foarte mult că sunteţi aici! Am o singură pretenţie: să ţinem această manifestaţie paşnică. Vom merge drept înainte, înainte de Şcoala Avram Iancu o vom lua la stânga, vom merge pe Andrei Mureşanu, până pe strada Zimbrului, pe Bulevard, în faţa Primăriei şi ne vom întoarce aici”, a spus tânărul care s-a recomandat a fi Ovidiu Ioan Raţiu.
Întrebat de Timp Online cine este şi dacă se erijează într-un lider al mişcării de la Bistriţa, el a răspuns: „Am absolvit Facultăţile Istorie, Germană şi Studii Europene din British Columbia, Canada. Sunt bistriţean şi m-am întors acasă în iunie anul acesta, la câteva săptămâni după absolvire. Am plecat la studii în afară şi m-am întors acasă. Nu m-aş numi un lider al mişcării de aici, dar astăzi a fost puţină dezinformare, lumea nu mai ştia dacă se vor mai ţine manifestările aici sau nu, aşa că am decis să fac o iniţiativă, am creat un eveniment pe reţele de socializare şi am vrut să fiu sigur că şi în seara aceasta se va arăta solidaritate cu ceilalţi care protestează în România şi în special cu victimele din Bucureşti”.
CLICK PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII
La invitaţia profesorului Florin Bojor, mai mulţi tineri au luat cuvântul şi au spus ce i-a determinat să iasă în stradă.
„Cum putem schimba dacă nu acţionăm? O să mergem, o să facem gălăgie, dar nu vom lovi pe nimeni. Chiar dacă suntem rockeri şi aici sunt şi manelişti, noi nu facem diferenţe între oameni. Noi îi iubim, nu dăm cu pumnul, ne plimbăm, facem gălăgie, batem la uşi, la porţi, îi trezim pe oameni”, a spus Ionuţ Man.
„Eu nu am venit aici să vorbesc, ci ca să schimb ceva. Noi suntem mai mici şi noi vom trăi în lumea asta”, a spus un adolescent căruia i s-a dat apoi microfonul.
„Cred că accidentul de la Colectiv a fost un catalizator. Aşa cum spun pancartele, părinţii noştri au fost la Revoluţie, acum e rândul nostru. Noi suntem schimbarea”, a spus la microfon un alt băiat.
„La fel ca toată lumea, vreau ceva, dar nu numai pentru mine, ci pentru toată lumea, pentru noi toţi. Dorim să facem ceva în ţara asta şi eu zic că, cel puţin pentru câteva zile, puteţi să lăsaţi ce aveţi de făcut şi să veniţi să strigaţi ceva pentru ţara asta”, a afirmat alt băiat.
„Vreau ca toţi cei din Parlament să coboare, iar cei care au făcut facultate de ştiinţe, sociale, de matematică, să meargă la Guvern şi să intre ei şi nu toţi cei care habar nu au ce e un desen tehnic şi o schiţă, în timp ce toţi care au făcut facultate să se facă casieri, vânzători. Ce este asta? E România noastră? Noi învăţăm şi apoi mergem în străinătate. Eu sunt în străinătate de şase luni şi fac bucătărie. Am învăţat degeaba. Aici câştig 1500 de lei maxim, iar acolo 1200 de euro. Şi aici putem. Dacă se duc studenţii noştri şi să se facă linişte în Parlament şi să nu mai existe corupţi. Vreau să se audă semnalul! Nu vreau să fim minţiţi din nou. Asta e ce am avut de spus”, a mai adăugat şi un alt tânăr.
Apoi a intervenit iar Ovidiu Ioan Raţiu care le-a reamintit participanţilor la protest versurile trupei Goodbye to Gravity: „Nu suntem numere!/ Suntem liberi/ Suntem în viaţă/ Ziua când ne vom opri/ E ziua în care vom muri”.
„Nu uitaţi aceste versuri ale trupei Goodbye to Gravity! Haideţi să pornim!”, a spus el.
Coloana de manifestanţi, flancată de jandarmi, a pornit pe traseul anunţat. Primii au fost câţiva tineri care au purtat pancarta „Vrei să faceţi ceva pentru mine? Faceţi infarct!”. Ei au scandat lozincile „Ieşiţi din casă dacă vă pasă!”, Jos Parlamentul!”, „Hoţii!”, „Corupţia ucide!”, „Demisia!”.
Bravo, tinerilor! Numai voi puteți aduce schimbarea!
„Nu suntem numere!/ Suntem liberi/ Suntem în viaţă/ Ziua când ne vom opri/ E ziua în care vom muri”.
Adica”beizadeaua”s-a intors de la studii din strainatate si isi cauta de lucru in Romania. Draga tinere,daca ai invatat istoria Germana si iti cauti de lucru in Romania inseamna ca ai studiat degeaba.
Băiatul a venit în România pentru ca aici e casa lui și crede întrun viitor mai bun aici acasă. Bravo lui. Toți vor să fuga, el s-a întors.
Nu il cunosc pe baiat… dar poate s-a intors ca nu a putut sa isi gaseasca de lucru cu facultatile absolvite in tarile in care a studiat…si probabil aici poate trai mai decent stand langa parinti…nu stiu zic si eu…
Înseamnă că te-ncurcă rău ,,beizadeaua,, ! Ascunde-te !
Draga domnule Aurelian,
Cum definiti dumneavoastra cuvantul „beizadea”? In ce context il atribuiti lui Ovidiu Ioan Ratiu?
Intr-o alta ordine de idei, sa nu uitam ca Romania are si ea o politica externa si legaturi cu lumea inconjuratoare.
Nu e singura tara de pe glob.
Permiteti-mi sa spun ca studiile europene si istoria, fie ea, ei bine da, si a Germaniei, sunt foarte utile in lumea moderna, deschisa, interdependenta si mondializata in care traim.
Toate cele bune!
S-a intors in tara pentru ca este un Roman ce are incredere in Romania si vrea o schimbare. In caz ca nu stiati el este acelas Roman din British Columbia care a parcurs peste 100km pe jos sa ajunga in Vancouver la vot ca mesaj pentru toti Romanii sa mearga sa voteze spre o schimbare. Este un exemplu pentru noi toti si nu ar strica Romaniei persoane ca el la conducere. Ovidiu stie ce inseamna sa traiesti intr-o tara NORMALA. Bravo Ovidiu!!!!!!!!!!!
http://m.gandul.info/stiri/drumetie-catre-sectia-de-votare-ioan-si-alecsandru-studenti-iau-canada-la-picior-ca-sa-ii-scoata-pe-romani-la-urne-13556520
cum poti sa acuzi un roman ca se intoarce acasa? s-a intors pentru ca aici e casa lui, pentru ca aici are familie, prieteni, morti, etc si o sa lupte pentru ea asa cum o sa o facem toti, sa dam javrele jos, iar daca te regasesti printre ei draga domnule Aurelian, inseamna ca va e frica, eu am 25 de ani, am terminat o facultate in Romania, iar apoi am intrat in politca, am sustinut un partid in care am crezut, pana la un moment dat cand au inceput sa primeasca traseisti politici, jigodiile importiva carora ne-am luptat sa ii dam jos de la putere, in momentul cand am inceput sa pun intrebari am avut marea uimire sa aflu ca nu mai fac parte din acea formatiune politica, cu alte cuvinte, mi-au dat delete ca la un fisier vechi de pe desktop, acum sunt in strainatate, lucrez pe un salariu decent si sunt multumit, mi-am planificat insa concediu pentru urmatoarea perioada a anului pentru a veni acasa sa ies in strada, sa lupt alaturi de fratii mei romani, sa mor pentru tara daca e nevoie, asa cum au facut-o stramosii nostrii de-a lungu timpului si care se intorc in mormant cand vad ce faceti din tara asta, cum o furati si o duceti la fier vechi! Rusine!
Am fost foarte impresionat de mesajul tinerilor din trupa Goodbye to Gravity:
” Ziua în care renunțăm este ziua în care vom muri!” Ma identific cu acești tineri, am avut aceleași idealuri și simțiri în tinerețea mea, în anii ’70. Atunci nu ne puteam exprima ca în zilele noastre, dar aveam aceleași simțiri! Este mare păcat că acești tineri minunați , împreună cu alți colegi de generație a lor a trebuit să moară pentru a ne trezi, din nou, la realitate. Nu suntem numere, suntem liberi. Pentru memoria băieților din Goodbye to Gravity, pentru memoria lui Adrian Rugină si a lui Claudiu Petre, trebuie să ducem la capăt lupta pentru o viață demnă în România. Eu nu mai am mulți ani de trăit de acum înainte, dar mă gândesc la fiii mei și la minunații tineri din România, necontaminați, care cred în țara lor, care muncesc pentru țara lor, și care vor să rămâna în țara lor!
dl. Chereji …..!!! va spun doar atit ca nu e greu de adus aminte . ….89, curtea intreprinderii,,,,!! oameni….!! o seara buna.
Stimate domn, esti intr-o mare eroare! Oamenii din IPE nu au avut nici o interdictie sa iasa sa protesteze! Vezi ca esti intoxicat, informational!
aoleoooooo……….dl. Chereji stati putin nu va ambalati asa . eu nu v-am acuzat cu nimic. de ce spuneti ceea ce ati spus , imi puneti mie cuvinte care nu le-am spus .?? imi vine sa zimbesc cind am citit ceea ce am scris. eu ma refeream la altceva. dar ma rog …………dvs. stiti mai bine ceea ce s-a intimplat.
Ieri erau mai multi, restul s-au racit si au muci? :))) Sau nu i-a mai lasat mama afara dupa ce se intuneca?
A.F. Chereji, suntem satui de voi, de toti politrucii…Sunteti corupti si ati distrus Romania…Lupu-si schimba parul, dar naravul , ba !!
Exista atatia tineri, inteligenti, cu studii de toate directiile, da doamne sa se intoarca cat mai multi acasa, si sa puna la dispozita poporului din care fac parte, tot ce au invatat si stie sa faca !! Sa puna baza la o viata decenta, a copiilor lor !!
Am o întrebare pentru distinsul tânăr Ovidiu Ioan Rațiu. Domnule Ovidiu Ioan Rațiu ați beneficiat, pentru studiile dumneavoastră, de vre-o bursă sprijinită sau finanțată de vre-una din ONG-urile conduse de GEORGE SOROȘ? sau în orice alt fel aveți vre-o legătură, cât de mică și de orice natură, cu una dintre organizațiile finanțate de binecunoscutul filantrop mai sus menționat?… Având în vedere că întrebarea e cât se poate de decentă și îndreptățită, aștept un răspuns cât se poate de simplu, de genul „Da” sau „Nu”…
Dumneavoastra sigur nu ati beneficiat, altfel poate ati fi aflata ca „vreo” se scrie intr-un cuvant. Multi, multi, dar..
Așa cum bine ați observat și cum bine ați dedus, din greșelile gramaticale pe care le fac este evident că nu am beneficiat de nici o bursă. Tocmai acesta era și motivul pentru care am întrebat. Și eu îmi doresc să mă perfecționez pe toate planurile, nu doar cel lingvistic, și să fac parte din grupul restrâns și select al beneficiarilor de burse finanțate de respectabilul filantrop George Soroș…
te mananca invidia ca nu ai luat tu initiativa de a vorbi la microfon?
Am înțele-s că vreo se scri-e lega-t, dar aștep-t totuș-i un răspuns…
Uitaţi-vă unde ne-au adus, dacă întoarcerea acasă a unui român valoros înseamnă ceva dubios pentru noi, nu a mâncat salam cu soia, deci nu este al nostru. Am devenit un popor bolnav din cauza partidelor politice de toate culorile. Bravo domnule Raţiu şi să îţi dea Dumnezeu puterea de a supravieţui cu demnitate şi, mai mult, de a reuşi alături de alţi tineri valoroşi, să readuci demnitatea unui popor în agonie.
PNL , oameni politici , tineret de la pnl etc . Va este furat mitingul , protestul tinerilor . Cum de nu văd pe cineva de la PSD , măcar de la tineret , sau alt partid politic , doar pnl !
Draga domnule Vali,
„Vre-o” se scrie „vreo” in limba romana.
Nu inteleg dc profu ala mascarici se tot baga in seama peste tot Daca nu era el acolo erau mai multi tineri in strada .Mai bn sar ocupa de elevii lui
….doar un mascarici cu diploma de profesor!
habar nu are pe ce lume traieste!
….cei ce au facut facultate de ştiinţe sociale, de matematică, să meargă la Guvern şi să intre ei şi nu toţi cei care habar nu au ce e un desen tehnic şi o schiţă : HABAR NU AI PE CE LUME TRAIESTI, decand cei ce fac stiinte sociale, matematica, stiu sa citeasca o schita????
PS1 ” initiativa e buna dar „discursul apolitic” e varza!
pentru romania inca mai ramane valabila CE NASTE DIN PISICA SOARECI’MANCA
PS2 – considera ca acesti tineri daca nu au ajuns la o afacere de succes nu au ce cauta doar „sa bata din gura si sa se ascunda in jurul tricolorului”
Da, voi sunteti cei mai tari. Pana atunci:
http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/demisia-guvernului-pune-presiune-pe-piata-valutara-dolarul-urca-la-maximul-ultimelor-sapte-luni-14875936
Dar ce treaba aveti voi, ca doar ratele le platesc parintii.
Democratia inseamna alegeri din patru in patru ani, cand ai dreptul sa votezi asa cum iti dicteaza constiinta. Nu sa schimbam guverne cand niste inconstienti aprind artificii in club. Instabilitatea politica nu are cum sa aduca nimic bun din punct de vedere economic, mai mult, o gramada de acte normative o sa ramane in aer, doarece nimeni nu o sa isi asume raspunderea pana la urmatoarele alegere.
Dar chestiile astea nu sunt pe Facebook…
Mai am totusi un singur comentariu de facut. A astepta aceasta schimbare de care vorbesc acesti copii, ca statul sa faca si statul sa dreaga si sa le dea lor salarii de mii de euro ca sa nu mai plece din tara (bineinteles asta inainte de a da ei ceva inapoi) nu e cumva clasica gandire comunista? Intreb si eu… parca in capitalism era altfel, trebuia sa cresti, sa te dezvolti, sa fii foarte bun, sa fii creativ, sa aduci plus valoare si atunci ai si bani…nu?
Cei mai fericiti sunt cei din agricultura, ca nu isi pot primi subventiile pana cand va fi un nou guvern, neinterimar. Daca se ajunge la anticipate, isi cam pot lua gandul de la bani anul asta.
CE AI VREA SA MA INVETI PE MINE DACA AJUNGI LA CONDUCERE?
ISTORIA GERMANIEI?
Permite-mi, dar consider ca nici un om serios si matur din punct de vedere intelectual si politic nu se gandeste sa devina premier sau presedinte la 20 si ceva de ani. Cred ca suntem de acord cu lucrul asta.
In al doilea rand, nu inteleg de ce studiile in istorie sunt percepute oarecum negativ si ca fiind inutile. Dimpotriva. Ideal, ele ar trebui sa fie o obligatie pentru ca fac parte, alaturi de altele, din cultura generala a unei persoane. Cu atat mai mult ele sunt importante in cazul persoanelor cu activitate publica, politica. Mai ales ca Romania face parte din atatea acorduri, organizatii, aliante. Oamenii care reprezinta tara, care sunt oglinda ei trebuie sa aiba cat mai multe cunostinte, cat mai diverse. Trebuie sa ai consistenta in ceea ce discuti cand te intalnesti cu aliati, cu perteneri sau la o masa de negocieri. Cu cat cultura ta generala si cunostiintele tale sunt mai vaste, cu atat mai bine. Nu numai in discutii, dar ele te ajuta sa-ti indeplinesti misiunea mai bine, pentru ca te fac sa fi constient de mai multi factori.
In al treilea rand, criticile unora la adresa acestui tanar mi se par foarte dure si nedreptatite. O persoana, oricare ar fi ea, la 20 si ceva de ani e la inceputul drumului ei si in plina transformare. Deci si din punct de vedere academic si profesional. Prin definitie, un tanar isi continua sau diversifica studiile sau se specializeaza in cele pe care le are pana acuma. Lasati putin timp. Un tanar nu poate fi judecat ca o persoana de 90 de ani, care in mare parte a facut deja cam tot ce ar fi putut face in viata. Un pic de ragaz! Tinerii sunt abia la inceput. Dimpotriva ! Intr-o societate sanatoasa, initiativele lor ar trebui incurajate si sustinute. Iar cei mai in varsta si cu experienta, ar trebui sa le dea sfaturi sau sa-i atentioneze de anumite lucruri, nu sa-i condamne fara nici o noima.
Este foarte trist si total contraproductiv de a pierde timp si energie cu o gandire si niste comentarii sterile si care nu ajuta cu absolut nimic tara sa inainteze. Cu totii ar trebui sa profitam din plin de aceasta ocazie unica in istoria Romaniei moderne si de mult asteptatul spirit de solidaritate si civism care in sfarsit se manifesta la o scara atat de mare, pentru a construi ceva impreuna. Fiecare, cu cat poate, cu cat stie, fiecare in domeniul sau si prin propriul comportament. Daca tot suntem revoltati, macar sa avem intelepciunea de a ne revolta impotriva lucrurilor care chiar merita. Sunt atatea de facut in Romania, iar noi ne pierdem timpul in a ne judeca fara argumente unul pe celalalt. De ce sa nu transformam energia asta negativa in ceva pozitiv si sa nu pierdem din vedere obiectivul final, pentru ca la urma urmei toti vrem aceleasi lucruri, o societate si un viitor mai bun. Haideti sa ne folosim mintile si energia in ceva constructiv si concret. Si sa dam o sansa tinerilor sa demonstreze de ce sunt in stare. Daca pe parcurs se dovedeste ca nu sunt ceea ce se spera si nu aduc rezultatele asteptate, atunci sa-i criticam si sa-i schimbam cu altii, ca de aceea suntem intr-o democratie. Dar pana atunci ar trebui sa lucram toti impreuna pentru ca sunt foarte multe de cladit, provocarea este urisasa. Haideti sa fim la inaltimea ei. Cred ca Romania merita efortul asta.
P.S. Pentru ca ati adus subiectul, in opinia dumneavostra, ce ”meserie” ar trebui sa aiba o persoana ideala „la conducere” ? Macar sa fie o discutie constructiva.
Să fie bine, să nu fie rău, am înțeles, dar cu voluntariatul strategic în câmp tactic cum rămâne?… Aștept în continuare răspuns la întrebarea adresată, de mai bine de două zile, tânărului lider protestatar… Are, acesta, vreo legătură cu vreun ONG finanțat de marele binefăcător, filantropul George Soroș? DA sau NU…
Vrem nu vrem……avem nevoie de schimbare si de tineri, ca ei sint viitprul nostru. Ei trebuie sa invete acum, repede in strada sa-si aleaga conducatorii, modelele din viata, cei ca fac si au facut totul de la 0, ca de furat si afaceri cu statul stie si ala mic al meu.sa se uite repede si bine in jur cine este drept , cinstit si repet :stie si face ceva de la 0 si ramine om printre oameni. Dar repede dragi tineri fiindca , cu cit taraganati si aminati luare deciziilor …….puterea voadtra se dilueaza , dispare.sint oameni capabili, sint destui finantisti ,,curati,, care n-au vrut sa se pateze cu ceea ce a fost pina acum in viata politica sau financiara.nu au vrut, au asteptat acest moment.cautatii repede, repede si actionati si invingeti.ei va asteapta.fiindca sa stiti de la mine , si sacalii stiu ca :
boala lunga……moarte sigura !
Din pacate ,iar sarim dintr-o extrema in alta si nu cautam adevarul care de obicei e la mijloc.Cel putin(si nu-i de loc putin) moartea nevinovata a celor din 89 ne-a dat dreptul sa vorbim liberi(ca uneori nu ne ajuta la nimic,e alta problema).Pastrind proportiile,la revolta din 89 erau trei personje cunoscute la acea vreme,care au intrat printre primi in sediul. CC al PCR si Saporo sa asezat in scaunul primului secretar Marina si a ,,decretat”eu Sporo ,Mustiuc si Geta suntem frontul,apoi au venit cei din linia doua a PCR si au recastigat sediu.Asa se va intampla si acum,asa ca din pacate,mult zgomot pt.nimic vin serviciile,CIA-iul ,multinationalele si le randuiesc cum e bine pt.ei.Parerea mea sa dea D-zeu sa ma insel.
Asa se va intimpla daca nu se organizeaza rapid si sa faca primele lucruri .concret, sa se apuce de treaba daca tot au inceput ceva. A astepta ca astia de la putere sa faca ceva…….e sinucidere.nimeni n-o sa le faca vreo favoare, dpar nu si-or face singuri rau. Ada ca :1. Astazi alegeti liderii.2 tot astazi formativa in mai multe echipe cu liderisi 3 faceti auzita vocea si dorintele voastre.atentie ca va vor mai lasa 2-3zile de zbenguiala ….si pe urma vor trece la,, fapte,, in interesul tarii (vezi doamne).
Ca să parafrazez o zicere mai veche, memorabilă: Mai bine „imbecil” decât activist al unui ONG pe bază de REVOLUȚIONARIAT, mai bine prost decât FACEBOOK-ist, mai bine „tampit” decât SOROȘ-ist (terminația „ist” are înțeles și în limba germană)…
p.s. ceata, la care faceai referire, este vorba de cei 7.400.000, cumva 🙂 ?!?…
Bravo lor. Inseamna ca Romania nu a murit, inseamna ca mai e cineva la care-i pasa de aceasta tara.
A DOUA CONDAMNARE A COMUNISMULUI
Cu aproape 10 ani în urmă, în 2006, Traian Băsescu şi haita lui de pedelişti, născută direct din haita fesenistă, născută direct din haita comunistă, ne-a oferit o primă versiune a circului condamnării comunismului. L-a plătit pe Tismăneanu să fabrice un raport prin care comunismul era declarat un regim politic criminal, fără criminali, însă. A prezentat raportul în Parlament. A primit aplauze şi huiduieli. Cortina a căzut. Lucrurile au rămas cum fuseseră înainte de începerea spectacolului.
Nu a fost trimis în judecată şi nu a fost condamnat nici unul din criminalii care au executat lovitura de stat din 23 august 1944, care au măsluit alegerile din 1946, care au impus guvernul comuniştilor lui Petru Groza, care au instalat la conducerea statului român haita de alogeni cominternişti, care i-au deposedat pe români de tot capitalul pe care îl acumulaseră de-a-lungul istoriei, care au impus istovitoarele cote obligatorii pentru ţăranii români, care i-au colectivizat, adică i-au deposedat pe ţărani de pământ şi de micul lor capital agricol, care au deposedat poporul român de aproape toate drepturile şi liberttăţile, care au trimis la moarte sau la închisoare pe viaţă toată floarea intelectualităţii ţării.
Nu a fost trimis în judecată şi nu a fost condamnat nici unul din criminalii care au împiedicat, după 1989, trimiterea în judecată şi condamnarea celor care se fac vinovaţi de crimele săvârşite împotriva poporului român în timpul regimului communist. .
Duminică, 18.10.2015, Liviu Dragnea şi haita lui de pesedişti, născută şi ea direct din haita fesenistă, născută direct din haita comunistă, ne-a oferit o nouă versiune a circului condamnării comunismului, care va avea exact aceleaşi efecte pe care le-a avut circul băseşcian.
Circul condamnării comunismului arată dispreţul pe care cele două haite îl au faţă de poporul român.
Regimul politic impus românilor prin lovitura de stat din decembrie 1989, de către cei care, astăzi, se numesc pesedişti şi penelişti, este unul mult mai criminal decât cel comunist.
Ei ştiu cât de mare este răul pe care l-au făcut poporului român, dar sunt convinşi că pot păcăli poporul român la infinit, inclusiv cu spectacole de condamnare a comunismului.
Regimul comunist a fost şi rămâne criminal La fel de criminal este şi va rămâne, însă, şi regimul cleptocratic (kleptos=hoţ; kratos=putere) instalat în România prin lovitura de stat din decembrie 1989, regim reprezentat, astăzi, de cele două partide provenite din FSN, provenit din PCR.
Cele două regimuri, totalitare şi antiromâneşti, trebuie condamnate, în egală măsură, dar nu prin spectacole mediatice, ci prin lege, prin trimiterea în judecată şi condamnarea la închisoare pe viaţă, cu confiscarea integrală a averilor, a toturor celor care se fac vinovaţi de crime împotriva poporului român, începând cu lovitura de stat din 23 august 1944.
Ne revine nouă, P P, sarcina de a realiza această a treia condamnare a comunismului, una reală, aşa cum şi-o doreşte şi cum o merită poporul român. Concomitent, însă, cu aceiaşi reală condamnare şi a regimului cleptocratic, cu înlocuirea acestuia cu un regim cu adevărat democratic, în care puterea poltică să fie exercitată direct şi plenar de către poporul suveran, aşa cum prevede Constituţia Cetăţenilor.
Constantin COJOCARU
Voi sunteti ,,tinerii frumosi si liberi,,?
Citesc comentariile şi mă apucă deznădejdea. Acesta este poporul român? Plin de ură și resentimente? Doamnelor, domnilor, chiar așa gândiți dumneavoastră, cei care comentați mai sus? Înseamnă că toți anii de la 1989 până acum au trecut în zadar.