Social

11 case de vacanță din Colibița, Piatra Fântânele și Josenii Bârgăului au fost sparte. Cine erau hoții

Nu mai puțin de 11 case de vacanță din Piatra Fântânele, Colibița și Josenii Bârgăului au fost sparte în perioada octombrie 2019-februarie 2020, din ele fiind furate bunuri în valoare de 38.000 de lei.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a reușit să dea de urma hoților. Este vorba de doi tineri, unul de 23 de ani din Prundu Bârgăului și un altul de 24 de ani din Mijlocenii Bârgăului.

În perioada octombrie 2019-februarie 2020, cei doi ar fi sustras bunuri din 11 case de vacanță și ar fi încercat să sustragă bunuri din alte 5, toate situate pe raza localităților Piatra Fântânele, Colibița și Josenii Bârgăului. Prejudiciul cauzat se ridică la 38.500 de lei și a fost recuperat în proporție de 90% de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului.

Pentru documentarea activității infracționale a celor doi, la data de 15 februarie a.c., polițiștii au fost pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la audieri. Cu ocazia perchezițiilor efectuate, au fost ridicate bunuri reclamate ca fiind sustrase, dar și instrumente, despre care sunt indicii că ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

”La data de 16 februarie a.c., cei doi au fost prezentați instanței care a dispus arestării preventive față de tânărul de 23 de ani și măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile față de celălalt. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului în vederea probării întregii activități infracționale a celor doi. La activități au participat poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română”, a informat IPJ Bistrița-Năsăud.

6 comentarii

 • Sigur,oricine fură trebuie pedepsit,doar că amărăștenii ăștia au furat în 5 luni de zile,mai puțin de jumătate cît are pensie Zăgrean et comp.în schimb 90% din valoarea furturilor a fost recuperată.Pedeapsa,în schimb va fi muuuult mai mare decît a hoților care jefuiesc și fură țara asta de 30 de ani ,iar de recuperat….praful de pe tobă.
  PĂREREA MEA!

  • Si ar trebui propusi cetateni de onoare sau ce anume, ca nu prea am înteles?
   Sa-i compatimim ca n-au reusit sa fure mai mult?
   Dumneata nu gândesti la fel de des pe cât postezi pe aici?

 • @citizen,poate nu m-am făcut foarte bine înțeles.Am vrut să spun că intr-o țară normală,oricine greșește trebuie să plătească,doar că ,,după faptă și răsplată”.Mai concret ,acești găinari,de la care s-a recuperat paguba,vor primi mulți ani de pușcărie ( nu le plîng de milă),iar unii care au furat zeci sau sute de milioane,vor lua cu suspendare,banii nu se vor recupera,ba mai mult unii vor lua și pensie specială.În schimb,partea cu jignirele prefer să nu răspund.
  PĂREREA MEA!

 • Daca ajungem sa-i compatimim pe hoti inseamna ca ne pierdem orice urma de moralitate!Daca eram ,oricare dintre noi,in situatia de a veni nemernicii astia peste noi noaptea ,sa mai fie si beti ,sa se sperie si sa ne omoare!!!Oare tot asa i-ati compatimi???

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.