Actualitate

DJ 162 Archiud – Sânmihaiu de Câmpie, modernizat cu 4 mil. euro. CJ a făcut recepția lucrărilor

Lucrările de modernizare a Drumului Județean 162 Archiud – Stupini – Sânmihaiu de Câmpie (10,2 km) au fost recepționate. Valoarea investiției este de 17,2 milioane lei, circa 4 milioane euro, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Proiectul a fost derulat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, care a cofinanțat proiectul din bugetul propriu. Lucrarea a fost realizată de SC Diferit Cluj-Napoca.

 

”A fost o lucrare importantă, complexă, costisitoare. Contractul a început în octombrie 2016, cu o durată de execuție de 4 ani, și ne bucurăm că s-a finalizat la jumătate din timpul prognozat. Acest tronson este o legătură importantă între DJ 151 și DN 15 A., conectează două zone foarte importante ale județului nostru și mă bucur că am reușit să scurtăm și distanța dintre cele două comune, creând premisele unei dezvoltări a zonei”, a spus președintele CJ Radu Moldovan.

”Drumul face legătura între câmpia de sud a județului și zona Teaca, cu legătură spre Reghin. Acum câțiva ani, este o realitate crudă, pe drum erau salcâmi mai groși ca mâna. Iată că acum avem un drum modernizat. Comuna noastră este traversată de cinci drumuri județene, în 2012 era funcțional doar unul, acum sunt cinci din cinci”, a menționat primarul comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate.

”Acest drum readuce la viață două sate: Stupini și Archiud. Modernizarea acestui drum județean a început din Teaca, acum suntem la Sânmihaiu de Câmpie. Este o bucurie pentru toată lumea”, a spus primarul comunei Teaca, Iustian Muntean.

DJ 162 are o lungime totală de 45,2 km, pleacă din DN 15 A, din Teaca spre Archiud, Stupini, Sânmihaiu de Câmpie (DJ 151), Miceştii de Câmpie, Visuia, Silivaşu de Câmpie şi ajunge în DJ 173.

Modernizarea tronsonului Teaca – Archiud (8,5 km) din DJ 162 s-a încheiat în 2015, investiția fiind de 2,5 milioane euro din bugetul CJ și de la Guvern.

Ce urmează

”Sunt cinci proiecte pe retrospective, de aproximativ 105 milioane euro, toate contractele de finanțare fiind semnate (aici detalii). Sper să avem și la anul un buget important cu care să continăum proiectele de infrastructură. 8-10 milioane de euro recuperăm din restrospective, vom face și demersurile necesare la Ministerul Dezvoltării ca măcar o parte din sumele pe care le încasează în urma efortului major făcut de CJ să se poată întoarce pe proiecte de modernizare a drumurilor județene prin PNDL. La anul vom moderniza și drumul din DJ 151 prin Sânmihaiu de Câmpie până în Visuia. DJ 173, care pleacă din Șieu spre Posmuș, Pintic, Teaca, Milaș este prins pe retrospective, urmează procedurile de licitație și la primăvară începem lucrul și acolo”, a declarat Radu Moldovan.

El a aprecizat că, în acest moment, 65-70% din rețeaua de drumuri județene este modernizată: ”Dorința mea este ca până în 2020 să ne apropiem de 100%. Multe drumuri sunt prinse pe retrospective, inclusiv Bistrița – Târpiu. Până la finalul anului sperăm să avem și documentația pentru Masterplanul de apă și canalizare, să o putem depune. Odată cu drumuri modernizate, apă, canalizare, se va putea produce și reversul a ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, depopularea zonei. De menționat și faptul că primarul comunei Lechința are împreună cu un mare investitor un proiect complex, care sper să materializeze și care va crea noi locuri de muncă”.

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS