Actualitate

După patru decenii de „împliniri măreţe”, Industrializarea Laptelui Bistriţa îngropată definitiv

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că a retras de pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) și a radiat din evidenţele sale acțiunile emise de societatea Alianţa Investments Group S.A. Bistrița-Năsăud, fosta Industrializarea Laptelui Bistriţa. Decizia a fost luată ca urmare a deschiderii procedurii simplificate a insolvenței.

Întreprinderea de Industrializare a Laptelui (SCIL), creată de comunişti în 1979, funcţiona în a doua zonă industrială  din nordul oraşului, la ieşirea spre Unirea, de pe Calea Moldovei (zona „Cibela”) unde mai era Întreprinderea de Morărit şi Panificaţie şi Fabrica de Bere, a căror activitate a fost sistată după Revoluţie, spaţiile existente fiind fie demolate, fie închiriate sau vândute altor firme.


În 1991, prin Hotărârea de Guvern nr. 32, s-a decis înfiinţarea SC Industrializare a Laptelui „Bistrița-Năsăud” – S.A, cu sediul pe Calea Moldovei, nr. 15A, având ca obiect asigurarea materiei prime, industrializarea și comercializarea laptelui și a produselor derivate, prestări servicii către terți, operațiuni de import-export. Capitalul social a fost de 75.185.000 lei. Firma însă a intrat în malaxorul privatizărilor dubioase de după Revoluţie.

În acelaşi an e înfiinţată la Registrul Comerţului  SC Alianţa Investment Group SA cu următorii acţionari: SCIL Bistriţa PAS cu 10%, Casa de Investiţii Alianţa cu 61,8% şi alţi acţionari cu 27,9%.

Obiectul de activitate al noii firme a fost închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Afacerea a mers până în anul 2000. Până în 2006 a fost în procedură de reorganizare, perioadă în care a fost creat un centru de profit SC Bonissimo SA Bistriţa unde SC Alianţa Investment Group SA a deţinut 99,45% din capitalul social. Firma Bonissimo a intrat în 2008 în dizolvare voluntară şi ulterior în faliment.

Iată ultimul raport al Consiliului de Administraţie din 2016 al Alianţa Investments Group S.A. Bistrița-Năsăud, următorul an fiind cel în care s-a pus lacătul definitiv.

27 comentarii

 • Noi trebuie să fim obligați să cumpărăm lapte din străinătate ! cum era sloganul ăla? „naPOLAct lapte din inima ungariei”

 • Pot sa stiu ,de ce mi -ai dat minus, stimabile? Ce te-a nemultumit? Si , scrie-ti numele ade varat, nu te ascunde! Nu meriti respect! MNPop

  • Nu e frumos sa intrebi de ce ai primit minus
   Trebuie doar sa TE intrebi!
   (posibil sa citeasca aceste republicani, antisemisti sau chiar tigani!)
   Ce lapte sa bea cineva care adora tiganii?

  • Domnule Ecologist ptr dvs primeaza ocupatia…umblati dupa cum sufla vantul..daca ar fi scris Dorel ca bea lapte din market ….nu comentati cu siguranta sau in cel mai bun scenariu a ti fi recomandat piata pentru procurarea laptelului…..insa daca a scris domn doctore e sfant >>)))))……pacat !!!!!

 • De ce v-ati ofuscat ,stimabililor fara nume ? Ca , am incredere in calitate? Se zice, antisemiti(pt. cel cu minusul!) Asteptam, niste argumente ,nu banalitati! Nu cunosc nicio „”Prinses Lia”‘! A propos, am baut de cateva ori si lapte de Lechinta… e destul de bun ! O zi buna si dvs. , domnule Balan! Cu respect, MNPop

  • Am dat minus pentru ca va laudati ca beti lapte zuzu …un lapte infect cu termen de valabilitate de 2 luni …si mai argumentati ca bea si casa regala acel lapte…(il cumpara pentru angajati sau il primeste gratis pentru reclama…si eu sap gropi si as vrea sa sap gropi gratis pentru famila regala si sa fiu numit GROPARUL CASEI REGALE… fara nici o aluzie! )
   ceilalti care au dat minus au argumentat mai jos ca daca vrei un lapte adevarat gasesti la …coada vacii… de exemplu eu cumpar lapte de la o familie de intelctuali din beclean care vine martea, vinerea si sambata cu produse doar din curtea lor fam. MURESAN…si sunt mai multumit decat UN REGE!!!

  • Rabanile, „De Monor” se incadreaza in producatorii locali care vand lapte si nu porcarii?

  • Mergi in piata si o sa gasesti lapte proaspat de la cei care au vaci! Asa ii ajutam si pe ei si consumam lapte adevarat nu toate scursurile albe pe cate le vinde Monor, Lechinta, Dorna, Micesti si altii ca ei! Acei oameni care trudesc cu acele animale si care cei enumerați mai sus isi bat joc fe munca lor platind pentru litru de lapte intre 0,5 si 0.7 lei!

  • Luați din piață dacă vreți să vă îmbolnăviți! Fiți siguri că lele Floare nu s-a spălat pe mâini înainte de a mulge vaca, chiar dacă înainte a făcut pișu sau altceva. Nici vasele nu sunt sterilizate, în aceleași vase lelița a dat de mâncare la câini, s-a băgat și mâță prin ele, că miroase a lapte. Cui îi pasă de așa ceva. Beți lapte cu proveniență dubioasă și fără niciun fel de procesare. Să vă mai spun că laptele crud nu e sănătos, conține exagerat de multă grăsime? De ce niciun medic nu recomandă să dați lapte crud la copii? Știți ce înseamă UHT?

  • Alergic la jeg, da. Dacă pe tine nu te deranjează să bei lapte in care alții își bagă mâna cu care s-au șters la fund, din vase in care s-au cuibărit șoarecii și s-a pișat pisica, n-ai decât.

  • Da Blind bea lapte UHT si peste 10 ani cand o sa constati ca ai cancer si o sa te intrebi oare cum s-a intamplat asta sa-ti aduci aminte cat de alergic erai la laptele de la lelea Floare! Macar ai habar trecand ce scrie pe cutie ce contine acel lapte UHT? Te-ai intrebat vreodata cum este posibil ca un lapte sa aiba termen 6 luni? Chiar crezi povestea aia ca este super pasteurizat si ca sunt distruse toate micro organismele? Si asta in conditiile in care acest lapte UHT nu este in conditii speciale sau la frig.

  • Da, rabinule, de la laptele din magazin facem cancer, de la cocacola ni se dizolva stomacul, cuptorul cu microunde transformă alimentele în otrăvuri periculoase, de la telefoanele mobile facem tumoare, mcdonalds face sandwichuri din plastic, de la becurile economice orbim. Este o mega-conspirație mondială super-secretă împotriva omenirii, dar tu ai aflat de ea. Totuși media de viață e din ce in ce mai mare, mai mare decât pe vremea bunicilor care mâncau natural, oare care ar fi logica?

 • Am dat minus pentru ca va laudati ca beti lapte zuzu …un lapte infect cu termen de valabilitate de 2 luni …si mai argumentati ca bea si casa regala acel lapte…(il cumpara pentru angajati sau il primeste gratis pentru reclama…si eu sap gropi si as vrea sa sap gropi gratis pentru famila regala si sa fiu numit GROPARUL CASEI REGALE… fara nici o aluzie! )
  ceilalti care au dat minus au argumentat mai jos ca daca vrei un lapte adevarat gasesti la …coada vacii… de exemplu eu cumpar lapte de la o familie de intelctuali din beclean care vine martea, vinerea si sambata cu produse doar din curtea lor fam. MURESAN…si sunt mai multumit decat UN REGE!!!

 • Cred ca pe dvs v a crescut mamicutza doar cu uht…..asa este???….a ti baut lapte de la coada vacii asa cu blide linse de matza si nespalate ( unde a ti crescut dvs ) …daca de cum ai deschis ochi si …..acum te ai …urbanizat….))))

  • Da, așa este, m-am născut la Bistrița, am crescut la oraș din secunda 0 a vieții mele, părinții mei m-au ținut departe de obiceiurile rurale nesănătoase. Chiar și așa, una e când bei lapte de la vaca bunicii și alta e când bei lapte stătut, luat din piață din surse necunoscute, fără niciun fel de control sanitar.

  • Incorect Citizen! Adus in saci din Ungaria ca ceea ce proceseaza aia este cam tot din lapte praf! Nu va aduceti aminte de acum cativa ani cand i-au surprins ca descarcau lapte praf adus cu TIR-ul in curte la Carmolact?

 • „Obiceiuri rurale nesanatoase” prin comparatie cu domni/doamne de la oras care isi arunca gunoiul de la balcon si nu se spala intotdeauna pe maini desi le curge apa din perete.
  Stati linistiti fratilor, beti lapte imbuteliat, sa fiti sinceri cu voi ca doar la o inspectie e luna si bec peste tot in orice intreprindere, in rest viata de zi cu zi e ca ea cu bune si cu rele, cu microbi, cu una alta. Nimic nu e steril decat in vid.

  • Mihaela Cristea asa sunt unii curati adica vreau sa spun spalati pe creier! Eu m-am infruptat o viata intreaga din aceste obiceiuri rurale nesanatoase si am aproape 50 de ani si sunt sanatos tun! Cand eram copil asteptam in grajd cu cana in mana sa mulga bunicul vaca si beam lapte direct de la sursa fara sa fie nici macar fiert!

  • Stai că încă ești tânăr… și nici nu cred că ești sănătos tun, ia fă-ți un set de analize complete. Plus că ai și chelit. Și eu beam apă din baltă, m-am jucat în șantiere pline de capcane, în blocuri fără balustrade la balcoane, dar asta nu înseamnă că am făcut bine sau că pot continua așa toată viața, doar pt că am supraviețuit în mod miraculos copilăriei. Și cum am mai spus, bunicul tău avea grijă, atât cât se putea atunci, de igienă, pentru că erai nepotul lui, lumina ochilor. Dar de aici și până la a bea frecvent lapte muls cu o zi înainte, depozitat și transportat de niște străini, e cale lungă…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS