Actualitate

Zece proiecte importante pentru Bistriţa. Sorin Hangan: Ar trebui începute imediat

„Bugetul pentru anul 2019 va intra în dezbatere peste puţin timp. Am făcut o scurtă evaluare a ultimilor ani, iar concluzia este foarte clară: Primăria Bistriţa nu duce la capăt proiectele aprobate. Multe dintre ele nici nu demarează şi rămân la stadiul de proiect”, spune preşedintele PNL Bistriţa, consilierul Sorin Hangan.

„Multe proiecte pe care primarul le-a prezentat opiniei publice, mediului de afaceri şi consilierilor locali în urmă cu 7-8 ani şi care urmau să fie finalizate tot atunci au rămas la stadiul de documentaţii tehnice.

Noi avem datoria să ne facem treaba, indiferent de neperformanţele primarului sau ale viceprimarilor, şi să facem propuneri concrete şi să iniţiem proiecte.

Am sintetizat câteva dintre cele mai importante proiecte pe care cred că ar trebui să le începem imediat.

1. Străzile Decebal, A.Mureşanu, Năsăudului, Gr. Bălan, cu iluminat arhitectural, cabluri îngropate şi piste de biciclete.

2. Bazin de înot pentru şcolari

3. Amenajare zonă agrement Codrişor între podul Jelnei şi podul Budacului.

4. Începere execuţie legatură între strada Gării cu Tărpiului şi facilitarea spre zona industrială care e principalul furnizor de bani pentru oraş si judeţ. Centura actuală trebuie reabilitată şi această legatură rutieră de asemenea e prioritate. Dacă o va finanţa Guvernul va fi foarte bine, dacă nu, e un proiect ce trebuie asumat de Primăria Bistriţa şi CJ BN

5. Reabilitare corp principal Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”.

6. Modernizare Şcoala Generală nr.4 şi a Liceului de Muzică.

8. Începere realizare piste de biciclete. Cei aproximativ 80 km propuşi în strategia de dezvoltare a municipiului ar trebui realizaţi până în 2020. Suntem mult în urmă cu acest proiect.

9. Transormarea a trei din cele 26 de puncte termice în sală de sport, sală amenajată pentru pensionari cu şah, table ş.a., bazin de înot. Am zis doar trei din fonduri proprii, iar restul încercate parteneriate. Însă e nevoie de un ritm mai alert. Pentru unele puncte termice se vor depune documentaţii pentru fonduri nerambursabile, iar altele vor fi scoase la licitaţie pentru diverse activităţi( magazine, spălătorie ş.a.).

10. Începerea lucrărilor de modernizare la Piaţa Decebal.

Pe lângă probabilele propuneri de susţinere a unor ramuri sportive (fotbal, handbal), propun sprijin pentru dezvoltarea iniţierii în baschet, în rândul copiilor de până la 14 ani. Cred că putem aduce pe terenurile de baschet câteva sute de copii.

Susţinerea unui festival de jazz profesionist.

Susţinerea în colaborare cu CJ BN a unui festival de rock.

Susţinerea unui târg de carte profesionist şi amenajarea pasajului dintre UAP şi Liceul Corneliu Baba pentru vânzare de carte veche.

Mai sunt şi alte lucruri mai mult sau mai puţin importante. Locuri de joacă, anveloparea blocurilor, ş.a. Bugetul este propus prin lege de primar, dar dezbaterea este necesară. Nu trebuie bifată prin întâlniri la primărie. Contează foarte mult în acest demers de democraţie participativă cât de mult se implică iniţiatorul, presa şi oamenii politici interesaţi”, a scris pe facebook Sorin Hangan.

6 comentarii

  • Pentru pensionari nimic ca estia voteaza cu ciuma rosie in mare parte.Le ajunge tichetul gratuit cu cursa prin oras. Se plimba estia ca si Guliver in tara hotilor, toate statiile sunt pline de ei dimineata.

    • Am o veste proastă pentru tine: În cel mai fericit caz, viitorul tău e bătrânețea ! Atunci nepoții tăi (pentru igiena socială sper să nu ai) o să spună la fel de tine. Până atunci mai învață gramatică.

  • Sunt strazi in zona dedeman care nu au iluminat stradal si stau in bezna de peste 12 ani… sa vina primarul si consilierii impreuna cu vicele la plimbare de seara dar fara lanterne sa le pregatesc o surpriza tuturor…

  • Vorbe goale… aveți curajul să faceți un contract în scris cu bistrițenii, prin care vă obligați să faceți toate astea? Iar dacă nu respectați contractul, să vi se confiște averea (ca daune morale) și să stați la pușcărie 25 de ani? dacă semnați un asemenea contract, vă cred. Altfel și eu știu să vorbesc vorbe. Metrou care să lege cartierele Bistriței. Aeroport la Slătinița. Transport public gratuit. Învățământ cu adevărat gratuit, 100%. Să mai delirez?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.