Actualitate Recomandări

200 de lei din salariul minim mărit de la 1 ianuarie 2023, scutiți de impozit

Guvernul şi partenerii sociali au căzut de acord în privinţa majorării salariului minim brut garantat în plată, de la 1 ianuarie 2023, la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiţi de impozit şi contribuţii de asigurări.

Salariul net, ”bani în mână”, care este acum de 1.524 de lei, va crește cu circa 342 de lei.

Totodată, a fost stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcţiilor să crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023.

Discuţia rămâne deschisă în ceea ce priveşte majorarea şi taxarea salariilor mai mari decât cel minim.

Etichete

2 comentarii

 • Ce este inflatia?
  cantitatea de bani % (împărțită) la cantitatea de bunuri.
  La inflație de 15% înseamnă ca sunt cu 15% mai mulți bani decât bunuri. Prețurile produselor cresc si se ajunge la un echilibru, in care cantitatea de bani = cantitatea de bunuri, adică inflație 0.
  Daca tu mărești salariile si pensiile cu rata inflației 15%, investești bani din PNRR si fonduri europene, in 2023 vei sta in aceeași situație.
  Cantitatea de bani va fi din nou cu 15% mai mare decât cantitatea de bunuri deci inflatia nu scade.
  Asa ca pregătiți-va ca BNR să mărească dobânzile si mai mult, si ca 1€ să treacă de 5 lei.
  Ca sa scapi de inflație trebuie ca pensiile si salariile sa crească MAI PUȚIN decât inflatia iar statul să cheltuiască mai puțin.

  4
  2
 • Sunt de acord cu ce spuneti dl. Adrian. As vrea sa fac un comentariu si poate primesc si un raspuns de la cei care stiu.
  Eu am acum o pensie (brut) de 3500 lei, am lucrat 50 de ani si atunci cand lucram, lunar, mi-a fost retinut aprox. jumatate din salariu pentru tot felul de contributii. Cei care si-au facut firme, birouri de proiectare, de consultata, etc. de-a lungul a 30 de ani dar care si-au declarat salariu minim pe economie, cu impozit f scazut, acum primesc o serie de ajutoare si scutiri de impozite fiindca au pensia minima. De cca. 30 de ani nu au contribuit corect, si-au facut conturi, case, proprietati si stau acum la mila statului fiindca „saracii” au pensie mica. Lipseste total principiul contributivitatii! Ar trebui introdus un amendament sa fie verificati cei care primesc aceste ajutoare fiindca s-ar putea sa avem o mare surpriza, ca sunt oameni cu stare si care-si petrec vacantele in strainatate.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS