Actualitate

Ce a discutat vicepremierul Daniel Suciu cu Ambasadorul RP Chineze

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, s-a întâlnit cu E.S. doamna Jiang Yu, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

Cu această ocazie, cei doi oficiali au discutat despre cooperarea româno-chineză, relațiile dintre cele două țări bucurându-se de un capital mare de încredere, bazat pe prietenia tradițională dintre cele două popoare, pe respect și înțelegere reciprocă.


Ministrul dezvoltării a salutat aniversarea celor 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte şi a 15 ani de la stabilirea Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare dintre România și R. P. Chineză.

„Cred că prietenia veche ce leagă statele noastre este o bază solidă pentru continuarea și dinamizarea cooperării bilaterale. Acțiunile și programele noastre comune trebuie să continue să încurajeze coordonarea politicilor la nivel local și regional, creând astfel premisele dezvoltării de proiecte noi în multe domenii de interes reciproc”, a subliniat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

E.S. doamna ambasador Jiang Yu a reiterat faptul că există întreaga disponibilitate pentru identificarea unor modalități de colaborare pragmatică cu partea română, promovând și încurajând dialogul la nivelul autorităților publice locale din cele două state, inclusiv prin prezența reprezentanților locali la misiuni economice, târguri și expoziții internaționale tematice.

Vom fi foarte bune gazde pentru România, care are în vedere să participe cu Pavilion Național la cea de-a doua ediție a Expoziției Internaționale de Import a Chinei, care va avea loc la Shanghai, în luna noiembrie 2019. Acordăm o importanță deosebită organizării unor târguri și expoziții internaționale, evenimente care încurajează creșterea importurilor de mărfuri din state prietene ale Chinei, dar mai ales impulsionarea contactelor directe între reprezentanții mediilor de afaceri”, a menționat diplomatul chinez.

Discuțiile s-au axat şi pe o serie de subiecte referitoare la colaborarea în domeniile specifice de activitate ale Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice (MDRAP), precum:

  • politici şi instrumente de dezvoltare urbană (management și planificare);
  • corelarea diferitelor niveluri teritoriale (național – regional – local);
  • priorități de dezvoltare urbană, structură instituțională, dezvoltare urbană integrată (de la concept la implementare) / regenerare urbană;
  • pachetul legislativ şi tehnic care reglementează domeniul construcțiilor.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS