Actualitate

26 aprilie – 1 mai, minivacanță pentru angajații din sectorul public

Salariaţii din sectorul bugetar vor avea o minivacanță de șase zile (26 aprilie – 1 mai) cu ocazia sărbătorilor pascale și a celei de 1 Mai (Ziua Muncii).

Luna trecută, Guvernul a hotărât ca data de marți 30 aprilie (a treia zi de Paști) să fie zi liberă, având în vedere că miercuri 1 mai este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii.

”Măsura a fost adoptată și pentru recuperarea capacității de muncă a angajaților, dar și pentru stimularea turismului. Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă. Pentru recuperarea zilei de 30 aprilie, instituţiile publice îşi vor prelungi timpul de lucru până la data de 31 mai, după planificările stabilite”, a precizat Ministerul Muncii.

Zilele libere de Paștele Ortodox sunt: vineri 26 aprilie (Vinerea Mare), sâmbătă 27 aprilie, duminică 28 aprilie (prima zi de Paști), luni 29 aprilie (a doua zi de Paști).

7 comentarii

  • De ce crezi tu că pe site-urie de recrutări nu apar posturi libere la primărie, finanțe, consiliu etc? De ce nu se plânge nicio instituție bugetară de lipsa forței de muncă? Pt că alea se dau pe pile. Fiecare are de băgat acolo un copil, un nepot, o amantă, un prieten. Pt noi ceilalți rămân doar posturi la privat. Chiar dacă unele sunt bine plătite, programul este criminal și foarte mult de muncă, spre deosebire de frecătorii de mentă de la buget (cu foarte puține exceptii).

 • Cat timp va mai dau strainii bani imprumut? Pentru ce?Pentru bugetari?Pentru tichete de vacanta?Va fi vai de vapul nostru!Pentru salvarea hotilor din psd,trebuie amanetata tara?Cine va platii datoriile?

  • e ca statul roman se imprumuta saptamanal…milioane de lei de la banci din romania ….sa acopere salariile si alte promisiuni electorale….ce le vor plati tot privatii!
   asa ca …mancati oua rosii!

 • Din vacanță-n vacanță
  Ultimul privat
  Va pune
  Mătura pe clanță.
  Să zică la revedere
  Funcționarilor
  Cu burta-n soare
  Pe pârtie , la belvedere

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS