Actualitate

Daniel Suciu, întâlnire cu conducerea ACoR: Parteneri pentru dezvoltarea satului românesc

Vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, s-a întâlnit cu membrii Consiliului director al Asociației Comunelor din România (ACoR).

”Parteneriat înseamnă să ai mereu disponibilitatea de a asculta. Săptămâna trecută, conducerea ACoR mi-a solicitat o întâlnire și ieri ne-am văzut. Le-am promis și chiar ne ținem de cuvânt că vom fi portavocea lor și parteneri pentru dezvoltarea satului românesc!”, a subliniat viceprim-ministrul Daniel Suciu.


În cadrul întâlnirii au fost prezentate prioritățile comunelor din România, dezvoltarea comunităților locale cu ajutorul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), sursele de finanţare pentru unităţile administrativ-teritoriale şi stadiul Codului administrativ. Referitor la proiectul Codului administrativ și promovarea acestuia prin ordonanță de urgență, reprezentanţii ACoR au declarat că sprijină această inițiativă şi au redactat, în acest sens, un mesaj de susținere a acestui demers.

”Proiectul Codului administrativ constituie o necesitate stringentă pentru soluționarea uneia dintre cele mai importante reglementări clamate de peste 15 ani de către structurile asociative ale autorităților administrației publice locale, menite să armonizeze și să asaneze legislația în domeniu, pe fondul creșterii capacității administrative a unităților administrativ-teritoriale și a autonomiei locale a acestora, fapt pentru care susținem și vă rugăm să depuneți toate diligențele în promovarea acestei reglementări cu maximă celeritate, prin ordonanță de urgență, astfel încât acesta să poată fi pus în aplicare înainte de alegerile locale generale ce urmează a fi organizate în anul 2020, cu tot ce înseamnă reglementările conexe de la nivelul autorităților administrației publice locale. Facem precizarea că prezentul demers are la bază susținerea unanimă a Asociației Comunelor din România, indiferent de apartenența politică a primarilor”, se precizează în mesajul ACoR.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS