Actualitate Recomandări

3 pentru Primăria Bistrița. Cine a rămas în competiția internă din PNL

Biroul Politic Municipal al PNL Bistriţa a decis, într-o şedinţă la care au participat şi copreşedinţii filialei județene, deputații Ioan Oltean şi Stelian Dolha, ca în cursa pentru candidatura la Primăria Bistriţa să rămână doar trei din cei zece înscrişi în cursa internă.

Cei care vor intra în sondaj, desemnați prin vot secret de cei 39 de membri prezenți, sunt copreședintele PNL Bistrița, Sorin Hangan (28 de voturi), Ioan Peteleu (19 voturi) și Alin Seserman (19 voturi), toți trei consilieri municipali.

În continuare, în ordinea voturilor acumulate, s-au clasat Filip Moisil – 13 voturi, Marin Rus – 11 voturi, Dorin Dobra – 11 voturi, Vasile Moldovan – 8 voturi, Ovidiu Florean – 5 voturi, Viorica Calo – 3 voturi, Terente Ciui – 0 voturi.

peteleu hangan sesermanBiroul Politic Municipal Bistriţa din care fac parte în jur de 55 de persoane atât din vechiul PNL, cât şi din fostul PDL a analizat candidaturile depuse şi a ajuns la concluzia că doar trei dintre aspiranţii la funcţia de primar al municipiului Bistriţa trebuie să intre în sondajul ce va fi realizat în perioada următoare.

Totuşi, ultimul cuvânt îl va avea Biroul Politic Judeţean care, conform statutului, va valida propunerile Biroului Politic Municipal sau poate veni şi cu alte propuneri.

Reamintim că zece liberali, şase din vechiul PNL şi patru din fostul PDL, au intrat în cursa pentru Primăria Bistrița. Este vorba de copreşedintele PNL Bistriţa, consilierul municipal Sorin Hangan, fostul viceprimar Ioan Peteleu, de asemenea consilier municipal, senatorul Dorin Dobra, medicul Marin Rus, fost director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Terente Ciui – director executiv adjunct al Casei Judeţene de Pensii, Viorica Calo, fost consilier local – din partea vechiului PNL, consilierul municipal Vasile Moldovan, primar al Bistriței în perioada 2000-2008 și candidat în 2008 şi 2012, consilierul municipal Alin Seserman, Filip Moisil, și el consilier local, şi Ovidiu Florean, fostul şef al Direcţiei de Pază Bistriţa-Năsăud – din partea fostului PDL.

Foto: arhivă

36 comentarii

  • Tu esti cam prost, nu te supara….pai Peteleu a fost viceprimarul Bistritei, iar Seserman e cel mai cunoscut consilier local, printre altele fie vorba. Succes !

 • Astia 3 la un loc nu iau 5000 de voturi, de castigat Primaria nici nu poate fi vorba. Nici unul nu are chariama si nu ii cunoate lumea, clar blat Oltean – Cretu.

  • Daca PSD-ul merge cu Cretu, va pierde primaria Bistrita. De altfel, Cretu era cat pe-aci sa piarda si in 2012, fiind ales cu doar 47,55% din voturi, in conditiile in care s-au prezentat la vot numai 35.044 persoane din cele 76.193 înscrise pe listele electorale în municipiul Bistriţa. Prin urmare, Creţu a primit atunci 16.664 de voturi, adica mai putin de un sfert din populatia cu drept de vot. Daca PSD-ul vrea sa fie sigur ca nu pierde primaria Bistrita, ar trebui sa renunte la Cretu si sa-l propuna candidat pe Nicu Moldovan, primarul din Beclean care are cele mai mari sanse fiind perceput ca un edil performant.

 • Nu ați găsit in partidul ăla vreun bărbat fain,că ăstia sunt groaznici. Sau nu doriți să-l bate/ti pe Crețu? Trebuia să importanți unul de la comune. Domnul deputat Dolha nu a dorit să se implice în treaba asta pentrucă el are la județ câțiva,dar îi ține să-l bată pe Radu.

 • Super tare ! Florian ala de la militia locala l-o luat pe Balan (PER) de guler si l-o scos afara din sala CL. No ala era bun de primar, ca apoi pe toti ne scotea afara din primarie cu suturi in fund.

 • Te crezi fotomodel Vasi? Pai afla ca Alin e chiar un barbat fain si pe langa el s-ar putea ca tu sa areti ca un cimpanzeu putin mai evoluat. Te poti uita si mai sus la godzila care-si asuma statutul asta crezand ca el nu este caraghios. Sunt trei candidati, ca toti candidatii, cu bune si cu rele. Este cazul sa alegem un primar tanar, cu alte vederi ca de batraniciosi ne-am saturat.

 • Daca alegerea candidatului va fi rezultatul jocurilor de culise din interiorul partidului sunt sanse mari sa pierdeti alegerile… Nu imi permit sa fac aprecieri la adresa omului Sorin Hangan, pentru ca nu il cunosc. Insa ca simplu cetatean cred ca Peteleu sau Seserman au o imagine mult mai buna in fata alegatorilor simpatizanti ai fostului PNL si PD-L, lucru care nu are nici o legatura cu influenta pe care oricare dintre cei 3 o are in interiorul partidului. Poate gresesc, insa pana la urma votul oamenilor va elucida misterul. Cred ca cei 3 ar trebui sa lase orgoliile deoparte si sa renunte la dorinta naiva de a candida doar de dragul de a candida si a face alegerea cea mai buna – adica sa candideze cel care are sanse reale de a castiga Primaria Bistrita. Succes!

  • Crocodilul pierde teren vechi liberali sunt uniti iar la portocalii aripa Tuta Moisil fidela sefului conservatoare si pedista pro Olteanu e slaba.Se naste aripa aevarata stil Johanis a lui Alin Seserman sustinut f. puternic de fostul si actual presedinti de la tineret Constantinescu si Sarmasan.

 • Mai rasfirat baieti, mai rasfirat! Vad ca multi dintre voi comentati un concurs de frumusete. Sorry, dar la acest capitol Cretu nu prea conteaza. Trecand la lucruri serioase, sper ca veti fi la fel de activi si atunci cand, cei trei, va vor prezenta ideile lor despre Bistrita. Ascutlati-i, poate veti gasi, in cele spuse de ei si lucruri pe care vi le doriti pentru orasul vostru. Iar la vot, aveti puterea de a-l alege pe cel care va putea schimba ceva in orasul asta uitat de lume sau de ce nu, ca asa-i in democratie, sa-i lasati pe Cretu si Avram sa continue tiganeala de acum. In urmatoarele saptamani veti afla de la fiecare dintre cei trei lucruri interesante iar sondajul care va fi realizat va desemna castigatorul. Asa ca putintica rabdare.

  • Cristi, ai perfecta dreptate. In plus vreau doar sa spun ca ar trebui sa fiti atenti la programul fiecaruia dintre cei trei. Rezultatele acestui sondaj sunt mai importante decat alegerile in sine. De acest rezultat depinde viitorul primar al Bistritei. El va fi cel care il va bate pe Cretu.

  • Pretine drag, uite unde-mi era filologul. Imi asum greseala, imi fac autocritica si promit sa scriu de 100 de ori „Ascultati-l”. Da ca nu te multumeste, scriu si de 100 de ori „Jos Cretu”.

 • Nu stiu cum s-a votat si ce au votat baietii veseli, dar imi iese adunarea ca la Ghita Pristanda, au votat 39 de oameni si numai primii trei au luat 66 de voturi, urmatorii au luat si ei 51 voturi, in total 117. Probabil ca au facut clasamente..
  In orice caz domnul Senator Mobra a iesit pe usa din dos, a ajuns de tot rasul, nu-l mai sprijina nimeni, probabil de la pixelul negru i se trage…

  • Nu-i așa grea aritmetica, 39×3 dă fix 117, deci fiecare a avut trei voturi, nu cred că au făcut neapărat top. În fine.

   Aproape îmi doream să îl văd pe Mobra intrat în sondaj, se făcea și mai tare de râs cu ceva scor subunitar probabil.

 • Deocamdata doar Alin Seserman de la PNL a facut o oferta de program prin care incearca sa stabileasca prioritatile orasului pentru urmatorii 4 ani. In programul sau intitulat „Viziune pentru Bistrita”, sunt sintetizate pe capitole problemele cu care se confrunta orasul si care sunt prezentate ca prioritati. Totusi unele capitole sunt prea generale si necesita o anumita detaliere. Spre exemplu, in capitolul „O centura adevarata” ar trebui prezentata viziunea gresita a administratiei actuale care a lasat orasul fara varianta ocolitoare, blocand totodata si proiectele de dezvoltare urbana in zona Padurii Codrisor si a raului Bistrita, dupa care sa fie propusa o solutie viabila. Si exemplele ar putea continua si cu alte capitole. Chiar daca problemele orasului sunt aceleasi indiferent de formatiunea politica, identificarea si prioritizarea lor intr-un program coerent poate face diferenta intre formatiunile politice, astfel incat alegatorii sa poata alege in cunostiinta de cauza. Pe de alta parte, competitia intre programe favorizeaza mai mult pe cei care nu au fost la putere, intrucat cei aflati la putere trebuie sa explice si motivele pentru care nu au realizat unele din obiectivele programului in timpul mandatului actual.

 • Tocmai aici e spilul ! PER are oameni curati si credibili. In plus Balan este un vasnic bistritean autentic si iesit din toate tiparele de politruc hamesit.

 • Eu zic sa ne uitam, totusi, la candidati cu atentie. Ce au facut, ce studii au, cum se prezinta in comunitate. Asa, sa discutam dupa ureche nu e prea bine. Sa incercam sa fim obiectivi. Sa-si prezinte CV-urile, planurile, viziunea asupra dezvoltarii Bistritei, experienta politica si administrativa. Si acum strict subiectiv mie mi-ar place un primar cu prestanta, unul care sa impuna o anumita atitudine din start.

 • madama calo sper ca a revenit cu picioarele pe pamant desi colegii ei spun ca intotdeauna a fost cu capul in nori. si in alta ordine de idei ,cei trei muschetari ramasi sunt zero barat si fereasca sfantul de alin. alin e ca martorii lui Yehova! ceilalti doi liberali nu prea sunt liberali.
  si ce pacat ca nu au venit cu u candidat bun si corect care sa-l bata pe cretu de sa-i sune apa in cap.

 • Cei doi liberali care „nu sunt liberali”, au construit in ultimii 20 de ani firme proprii, fara a avea contracte cu statul, au platit salarii si taxe, s-au descurcat singuri. Asta inseamna liberalism. Sunt consilieri locali, unul a fost si viceprimar, asa ca au si experienta in administratie. Cretu inainte de a fi primar a fost unul dintre senatorii somnorosi si necuvantatori asa ca, sa avem pardon. Le vom vedea si programele in urmatoarele zile si abia atunci veti putea decide.

  • Cine ce decide? Cei doi sunt politicieni si evident corupti! Altfel n-ar fi putut face nimic si de aceea nu sun liberali autentici pentru ca succesul este datorat coruptiei!

  • Mare scofala! A fost viceprimarul lui Cretu. Pe lista lui Cretu ca altfel nu-l alegea nimeni. Si a votat doi ani la semnul lui Cretu 🙂 Curat liberal! Si altceva?

  • Viceprimar. Mare scofala! A fost viceprimarul lui Cretu! Ales pe lista lui Cretu ca altfel nu stia nimeni de el. Si a votat trei ani de zile la semnul lui Cretu. Curat liberalism. Si a facut ce ca viceprimar? A incasat salariu si s-a carat cu masina de serviciu.

  • Vorbesti de George Avram, nu? Pai el n-are cum sa fie liberal si voteaza doar la semnului lui Cretu ca toti cei din PSD, UDMR, PPDD, PLR…

 • BPM al PNL Bistrița , din 55 de membri responsabili au binevoit să fie prezenți 39, ce au decis în numele tuturor liberalilor din acest oraș.
  Biroul Politic Județean nu are nimic de spus, Biroul Politic Național propune Colegiul Director Național candidaturile pentru funcțiile de primari ai municipiilor reședințe de județ. (vezi art.88 alin.m și art.91. alin.v din Statutul PNL)
  Așa că un Agamiță poate oricând să apară, cu sau fără voia liberalilor ce le va rămâne bucuria să facă campanie (nu am zis să lipească afișe).

 • Nici postacii nu mai stiu in cine sa dea. :))) In loc sa scoata un candidat viabil, ei isi tot plimba anonimii prin online-uri. Si uite asa se fac sondaje moca.

 • Blat clar Olteanu -Cretu .
  Urat din partea dvs.d-le Olteanu sa sustineti PSD-ul.
  Mai rau de atat nu puteati sa loviti dreapta !
  Ati dezamagit !!! Dvs. poate va ve-ti retrage dar va asigurati ca ne lasati ciuma rosie pa cap ?
  Cu ce v-am gresit noi cei care v-am votat pe dvs.timp de 20 de ani ???
  Aceasta ne este rasplata ???
  Ne aruncati pur si simplu in bratele PSD !!!
  Sunteti absolut constient de ceea ce faceti dar cu un cinism amar …o faceti totusi si…oamenii sunt convinsi de acest lucru!
  Chiar ne crezi prosti pe toti !!!
  Lumea s-a trezit si vede adevarata fata a lucrurilor . Vede TRADAREA dvs.
  Cum mai puteti sa priviti in ochi pe cei care v-au acordat toata increderea 20 de ani ???
  TRADARE este cuvantul pe buzele tuturor atunci cand se discuta despre dvs.
  Repet…oamenii nu sunt prosti

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS