Actualitate Recomandări

Dr. Marius Pop: Copiii cu dizabilităţi au şansa unor la tratamente stomatologice la Cluj

Echipamente de anestezie în valoare de 50.000 de dolari au fost donate Clinicii de Chirurgie Cranio-Maxilofacială din Cluj-Napoca, de o organizaţie internaţională, printre beneficiari numărându-se şi copii cu dizabilităţi din Bistriţa-Năsăud.

Vineri, într-o conferinţă de presă la Centrul Micul Prinţ, preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi Bistriţa-Năsăud, dr. Marius Pop, a explicat de ce sunt valoroase aceste echipamente.


„Au cumpărat un aparat de anestezie şi unul care se foloseşte în chirurgia bucolo-maxilo-facială la Clinica de Chirurgie Cranio-Maxilofacială din Cluj, condusă de prof. dr. Grigore Băciuţ. Am participat luni la predarea lor şi am fost întâmpinaţi de doamna profesor Băciuţ, de domnul conferenţiar Bran şi de şef de lucrări Ileana Mitre care vor lucra cu acest aparat numai la copiii cu dizabilităţi. Ne-am bucurat foarte mult. Echipamentele au fost cumpărate cu 50.000 de dolari, strânşi în doi ani. Anul trecut sa organizat un bal de caritate la care am participat şi eu şi câţiva colegi. S-au strâns acolo 10.000 de dolari şi mă bucur foarte mult că au receptat acest mesaj şi au venit să ajute şi ei. E îmbucurător s-a reuşit dotarea clinicii cu un astfel de aparat care va deservi atât judeţul Bistriţa-Năsăud, cât şi judeţul Cluj şi probabil şi celelalte judeţe din Transilvania pentru cinci ani şi beneficiari vor fi circa 500 de copii, ceea ce e extraordinar fiindcă sunt numai copii cu probleme, începând de la patru-cinci ani, până la 21 de ani. Noutatea este că, în afară de extracţii la care se recurge în cazuri extreme se pot face şi tratamente”, a spus dr. Marius Pop.

Preşedintele Asociaţiei Autism Europa, Ana Dragu, a declarat la rândul ei că părinţii copiilor cu autism salută autism 1oportunitatea creată de proiectul derulat la Cluj.

„Până acum, toate cazurile severe pe care noi le direcţionam către Clinica  din Cluj erau tratate cu extracţii. Noi ne-am dorit un astfel de aparat la Bistriţa. Din diverse motive nu s-a putut obţine, dar şi pacienţii din Bistriţa-Năsăud vor putea beneficia gratuit de servicii de tratament reparaţii stomatologice în clinica de la Cluj. Un copil care are o problemă psihică şi o măsea stricată suferă îngrozitor mai ales dacă nu poate spune. E o problemă foarte mare. Erau copii care sufereau luni de zile pentru că niciun stomatolog nu se atingea de ei”, a spus Ana Dragu.

copii autismTimp Online a stat de vorbă şi cu Monica Felecan (foto principal), mama unui copil cu tulburări de autism în vârstă de opt ani care are probleme stomatologice.

„Copilul meu nu a reuşit să se acomodeze cu zgomotul şi mirosurile dintr-un cabinet stomatologic şi nu am reuşit să îi facem niciun tratament. Cred că acest aparat e foarte binevenit pentru el şi sper că ne vom descurca mai bine şi să fie mai relaxantă vizita la medic”, a spus Monica Felecan.

8 comentarii

  • Nici un medic nu se atingea de ei ??? De aici din Bistrita ? Hai sa fim seriosi. Si atunci ,,bunul,, M. Pop ce facea ? Ia intrebati-l ?pe el sau pe altii. Se poate ???

  • Domnule Raul Adrian, credeam ca sesizati „nuanta” ! Sunt multi medici bistriteni care s-au implicat si uneori cu rezultate bune, in tratamentul afectiunilor stomatologice la acesti copii. Sunt insa cazuri si nu putine, cand este imposibil sa tratezi copiii, adolescentii si atunci apelam la ajutor colegial ! Este binevenit orice proiect de acest fel si noi medicii stomatologi, salutam initiativa ! O seara buna !

  • Buna ziua, am un frate cu autism si ar avea nevoie de ajutorul dumneavoastra in legatura cu niste carii ale dintilor.

    Va rog daca se poate sa imi dati un numar de telefon pentru a va putea da mai multe detalii si sa i fac o programare.
    Multumim!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS