Actualitate Recomandări

32 de bistriţeni, admişi la şcolile de agenţi de poliţie din Câmpina şi Cluj-Napoca

După ce au fost eliminate criteriile privind înălțimea și limita maximă de vârstă, iar proba sportivă a fost susținută sub forma unui traseu aplicativ deloc ușor, peste 1.800 de candidați nereușind să treacă de această probă eliminatorie, 18 bistriţeni au fost admişi la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina. Şcoala a scos la concurs, la sesiunea din ianuarie 2018, un număr de 1300 de locuri.

Candidații declarați admiși se vor prezenta la Câmpina pe 28 ianuarie, iar a doua zi vor începe cursurile. Ei vor absolvi la finalul lunii noiembrie, pentru că perioada de școlarizare a fost redusă la un an.

A fost primul examen de admitere după noua metodologie. 2018 ar putea intra în istoria Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina ca fiind anul cu trei sesiuni de admitere, asta și în funcție de decizia pe care o va lua Ministerul Afacerilor Interne.

„Deocamdată, este cert că vom avea examen de admitere în luna iulie, când vor fi scoase la concurs 1.300 de locuri, ca și la admiterea din ianuarie 2018. Organizarea unei sesiuni de admitere în decembrie este la stadiul de discuții. Încă nu știm dacă această a treia sesiune va fi în decembrie 2018 sau ianuarie 2019”, a declarat comandantul Școlii de Poliție din Câmpina, comisar șef Vasile Tache.

Metodologia pentru următorul examen de admitere va fi aprobată prin ordin al ministrului Afacerilor Interne. Schimbări majore nu vor fi pentru sesiunea de admitere din iulie 2018, pentru că viitorii candidați au început deja să se pregătească în vederea acestui examen.

Cel mai mare punctaj obținut la concursul de admitere sesiunea ianuarie 2018, organizat de Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, a fost de 89 de puncte din 100 maxim posibile. Acesta îi aparține unui tânăr din județul Hunedoara. După proba scrisă de verificare a cunoștințelor de limba română și o limbă străină (engleză sau franceză), susținută sâmbătă, 20 ianuarie, 300 de tineri – 98 de fete și 202 băieți – au fost declarați admiși. Ultimul punctaj de intrare a fost de 53 de puncte.

Dintre tinerii declarați admiși, cei mai mulți sunt din județele Cluj – 55, Maramureș – 46 și Bihor – 33. Din județul Sălaj provin 25 de persoane admise, din Mureș – 23, din Alba – 22, din Arad – 17, din Suceava – 15, din Bistrița-Năsăud – 14, din Hunedoara și Satu Mare – câte 13. Au mai fost declarați admiși 5 candidați din județul Sibiu, 4 din județul Gorj, câte 3 candidați din județele Botoșani, Caraș-Severin, Neamț și Timiș, respectiv câte un candidat din județele Argeș, Harghita și Mehedinți.

Candidații declarați admiși vor începe stagiul de pregătire în 29 ianuarie, urmând să îl finalizeze în 2 noiembrie 2018. La școală s-au înscris, inițial, 899 de candidați, concurența fiind de trei pe un loc.

Rezultate Câmpina și Cluj-Napoca.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.