Actualitate

54 de tineri bistrițeni își doresc să devină jandarmi

Un număr de 700 de locuri au fost scoase la concurs pentru admiterea în școlile postliceale de jandarmi în această sesiune de admitere, în cele două unități de învățământ ale Jandarmeriei Române în care se formează subofițeri.

Sunt alocate câte 350 de locuri pentru fiecare dintre cele două instituții de învățământ: Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani și Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.

Persoanele interesate au depus cererea-tip de înscriere până vineri 18 martie. Un număr de 54 de tineri au optat pentru admiterea la una dintre cele două instituții de învățământ, informează Inspectoratul de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

În continuare, în vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun toate documentele solicitate până la data de 27 martie. Urmează apoi proba de evaluare a performanțelor fizice, evaluarea cunoștințelor și examinarea medicală a candidaților rămași în concurs. Menționăm faptul că una dintre etapele premergătoare acestor probe și anume evaluarea psihologică a candidaților a avut loc luni, 21 martie. Proba de evaluare a performanței fizice se va derula în perioada 31 martie – 6 aprilie, iar proba de evaluare a cunoștințelor va avea loc în data de 9 aprilie.

Cu titlu de noutate, începând cu această sesiune, pentru candidații la concursul de admitere în unitățile de învățământ postliceal aflate în subordinea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă, care va cuprinde, subiecte de limba română – în proporție de 40%, subiecte de limbă străină – în proporție de 15%, subiecte din legislația specifică MAI, precum și a instituțiilor politice ale statului – în proporție de 20%, subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raționamentului logic – în proporție de 15%, iar punctajul din oficiu reprezintă 10 % din nota maximă.

Examinarea medicală se realizează în perioada 18 aprilie – 20 mai, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în funcție de instituția de învățământ vizată, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare la sediul unităților de învățământ și prin postare pe site-urile oficiale ale acestora, până la data de 27 mai.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere, inclusiv în ceea ce privește tematica și bibliografia, sunt disponibile pe:
– site-ul MAI: https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesio…
– site-urile școlilor militare de subofițeri jandarmi Drăgășani și Fălticeni: http://www.scoaladragasani.ro/
http://www.jandarmeriafalticeni.ro/admitere/

Etichete

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS