Actualitate

720 de polițiști, 350 de jandarmi și 100 de pompieri, la datorie de sărbători. Unde vor acționa

În județul Bistrița-Năsăud, în perioada 24-29 decembrie, 720 de poliţişti vor fi în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți, informează Inspectoratul de Poliție Județean.

În minivacanța de Crăciun, zilnic, aproape 120 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, acțiuni speciale, precum și alte structuri vor acționa pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Totodată, în această perioadă, la nivelul județului Bistrița-Năsăud vor fi constituite 355 de patrule ce vor acționa pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

De asemenea, polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu polițiștii de la Acțiuni Speciale efectuează controale și verificări cu privire la legalitatea achiziţionării, deţinerii, comercializării și folosirii de obiecte artizanale şi de amuzament pe bază de amestecuri pirotehnice.

În cele șase zile, aproape 100 de polițiști de la rutieră vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naționale și județene pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere. De asemenea, aceștia vor acționa, zilnic, cu autospecialele dotate cu aparate radar pentru combaterea excesului de viteză pe drumurile publice, una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

În perioada 24-31 decembrie, aproximativ 350 de jandarmi se vor afla zilnic pe toată perioada sărbătorilor de iarnă în mijlocul cetăţenilor, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Structurile montane cu efectivele Posturilor Montane Rodna, Piatra Fântânele şi Colibiţa vor executa misiuni de menţinere a ordinii publice pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor în staţiuni montane şi pe trasele turistice din zona acestora.

Totodată, jandarmii vor participa la menţinerea ordinii şi siguranţei publice în sistem integrat împreună cu Poliţia, prin patrulări mixte dar şi patrule de jandarmi în mediul urban şi rural. 

În data de 28 decembrie, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la transportul cadourilor, în cadrul acţiunii umanitare anuale ”Camionul de Crăciun”, pe cele 9 rute din judeţul Bistriţa- Năsăud.

Pe tot parcursul sărbătorilor, vor fi constituite la sediul inspectoratului, echipe specializate de intervenţie pentru soluţionarea sesizărilor cetăţenilor şi a situaţiilor apărute în zona de responsabilitate, pentru a interveni în mod operativ la evenimentele sesizate prin intermediul 112.

În acelaşi timp, va fi asigurată paza şi protecţia celor 17 obiective aflate în responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăudşi a transporturilor de valori în beneficiul Trezoreriei precum şi a transportului de corespondenţă clasificată.

Totodată, Jandarmeria Română desfăşoară în această perioadă acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific sărbătorilor iernii, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

În scopul prevenirii evenimentelor care pot umbri sărbătorile de iarnă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a întreprins măsuri suplimentare de protecție pe linia securității la incendiu la obiectivele care reunesc un număr mare de participanți.

Astfel, de la începutul lunii decembrie, inspectorii de prevenire au intensificat controalele la spațiile de cazare, spații de alimentație publică care organizează mese festive cu prilejul sărbătorilor de iarnă de Crăciun, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești la care se înregistrează, potrivit cazuisticii anterioare, afluență mare de persoane. 

În plan operațional, în perioada Crăciunului, peste de 100 pompieri vor asigura zilnic intervenția imediată în caz de urgență. Pentru răspunsul la eventuale urgenţe medicale, vor fi disponibile echipajele SMURD de asistență medicală de urgență, prim-ajutor calificat și terapie intensivă.

1 comentariu

  • Pai din pacate nu sunt destui, asta-i problema… Azi in jurul orei 19 in plin centru cativa tineri au tunat niste material exploziv (nu cred ca erau doar petarzi) de s- a speriat toti ce erau in jur… Au tunat vreo doua aproape una dupa alta…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.