Actualitate

Opt liberali pentru Primăria Bistrița. Dolha despre o candidatură la șefia CJ

Cinci politicieni de la vechiul PNL și trei de la fostul PDL și-au exprimat dorința de a candida în 2016 pentru fotoliul de primar al Bistriței, a anunțat deputatul Stelian Dolha, copreședinte al filialei județene PNL.

”Vă spun în premieră, cred că o să facem pe municipalitate, pentru că lucrurile nu neapărat că s-au complicat fiindcă e bine că avem mai mulți candidați, sondaje și pe fostul PNL, și pe fostul PDL; și pe urmă sondajul comun. Avem deja mulți candidați din partea ambelor entitități, de la vechiul PNL sunt deocamdată cinci. Dorin Dobra? Bineînțeles, da. Din partea PDL sunt trei. Dar asta e bine, o spun cu sinceritate, că sunt mulți doritori. Dacă i-am băga pe toți cei opt candidați într-un singur sondaj, nu e relevant. De asta cred că va trebui să facem trei sondaje doar pe municipalitate, nu cred că altfel vom reuși să identificăm cel mai bun candidat. La opt candidați se complică lucrurile”, a menționat Dolha într-o conferință de presă.

Întrebat dacă va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, Stelian Dolha a răspuns: ”Vă spun un lucru în care chiar cred: oamenii politici care spun că își doresc doar parlamentarele mi se pare că fug totuși de ceva, pentru că un om politic de calibru intră și în bătălia electorală locală. Nu se poate altfel, acesta este primul test. Vreau să facem însă înainte ce am promis, niște sondaje și la CJ, și pentru municipalitate, și pentru celelalte orașe. În urma sondajelor, și cred că o se întâmple în toamna acestui an, se va stabili și ierarhia pe liste. Dacă sunt cel mai bine poziționat, da. Dar în urma sondajelor, vreau această garanție, această certificare”.

Conform unor surse politice, în sondaje vor intra Sorin Hangan, Ioan Peteleu, Dorin Dobra, Viorica Calo, Crin Pântea – din partea vechiului PNL, Gheorghe Tuță, Eugen Curteanu, Alin Seserman – din partea fostului PDL. Ar mai putea fi testați în sondaje și Ioan Turc, Liviu Rusu, Doris Moldovan.

Etichete

9 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.