Actualitate

Crețu: Echipa PSD – 11 consilieri pentru 11 proiecte mari

Președintele Organizației Municipale PSD Bistrița, deputatul Doina Pană, și primarul Ovidiu Crețu au prezentat într-o conferință de presă ”primul 11” al PSD pentru Consiliul Local Bistrița, fiecare candidat asumându-și câte un proiect.

”Este o echipă aparte, desemnată prin votul colegilor și denotă seriozitate, responsabilitate și asumare”, a precizat Doina Pană.

”Am condus administrația timp de opt ani și ne-am străduit să profităm de toate oportunitățile oferite de UE, Guvern sau CJ pentru a aduce orașul pe traiectoria lui europeană. A fost destul de greu, majoritățile în CL s-au constituit greu și tot timpul când depinzi de cineva ai probleme. Avem acum o șansă mare de a avea pentru prima dată o majoritate CL, după cum arată sondajele, situația din oraș, orașul. O majoritate înseamnă o derulare rapidă a proiectelor, eficiență, dezvoltare în ritm susținut. Venim cu 11 consilieri, adică majoritatea din CL, pentru 11 proiecte mari. Pe acest număr de consilieri, pe o astfel de echipă dorim să ne axăm programul nostru. Am ales din Strategia de dezvoltare 11 proiecte pe care le considerăm foarte importante, fiecare din primii 11 a adoptat, a înfiat un proiect. Ne-am înțeles la această repartizare. Este o echipă care stă alături de mine pentru dezvoltarea municipiului Bistrița, este o formulă câștigătoare, motivată, în care cetățenii pot avea încredere”, a spus primarul Ovidiu Crețu, care candidează pentru al treilea mandat și deschide lista pentru CL.

Proiectele asumate de primii 11 candidați de pe lista PSD pentru Consiliul Local Bistrița:

1. Cristian NiculaeTransport public pe Linia Verde. ”Vrem Bistrița fără noxe și gaze de eșapament! Proiectul Linia Verde înseamnă exact acest lucru: traversăm Bistrița dintr-un capăt în altul, de la Viișoara la Unirea, cu mijloace de transport în comun cu motor electric, hibrid sau cu normă de poluare redusă. Rezolvăm, cu un singur proiect, reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere, rețelele de utilități, problema aglomerației în trafic și a locurilor de parcare în zona centrală. Și facem loc în trafic bicicletelor! Proiectul va fi depus pentru finanțare din fonduri europene, având un studiu de oportunitate realizat în acest sens.

2. Camelia TabărăPiața Centrală – trecutul prinde viitor!. ”Orice oraș se identifică cu centrul său! Continuăm ceea ce am început și readucem la viață locul care este cartea noastră de vizită: finalizarea lucrărilor de restaurare a Bisericii Evanghelice, redefinirea spațială și funcțională a Pieței centrale, reabilitarea Primăriei vechi sunt pași obligatoriu de parcurs pentru a pune în valoare ceea ce avem noi mai frumos!”

3. George AvramModernizarea străzilor. ”A fost un obiectiv prioritar pentru noi. În ultimii patru ani am reușit să asfaltăm 30 de străzi de pământ şi să reabilitam 17 străzi. Acum vom continua asfaltarea străzilor de pământ într-un ritm de minim 10 străzi pe an, vom reabilita, cu fonduri europene, străzile din centrul istoric (G. Cosbuc, M. Kogălniceanu, D. Gherea, Zorilor etc.) și arterele mari (Gării, Decebal, A. Muresanu, Năsăudului)”.

4. Alexandru BriaModernizare și reamenajare Piața Decebal. ”Proiectul nostru transformă o simplă necesitate cotidiană, în prilej de relaxare. Un complex agroindustral modern, cu funcționalități multiple în care se regăsesc zone pentru vânzarea produselor agro-alimentare, spații comerciale cu mărfuri diverse (vor fi mutați comercianții din piața de pe Calea Moldovei) și locuri de relaxare în aer liber. Proiectul este în faza elaborării studiului de fezabilitate”

5. Constantin RusEducaţie = Viitor!. ”Viitorul Bistriței este în educația copiilor noștri! Am investit mult în ultimii ani în infrastructura școlară (peste 15 milioane de euro), de la creșe până la instituții de învățământ liceal. Și vom continua pe acest drum! Modernizarea şcolilor, dotarea cu echipamente IT şi conectarea la internet, dotarea cu mobilier şi resurse didactice specifice activităţilor performante în educaţie sunt prioritățile noastre! În acest sens, avem deja pregătite 12 proiecte pentru obținere de fonduri europene și trei care se vor realiza din bugetul local: reabilitare și modernizare a școlilor gimnaziale nr. 1 și 4, „Lucian Blaga” (corpurile B și C, plus sală nouă de sport); școlii gimnaziale cls. V-VIII a Colegiului Național Andrei Mureșanu, Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” (corp A), Colegiului Tehnic „Grigore Moisil”, Colegiului Tehnologic de Servicii, Liceului de Muzică „Tudor Jarda”; Grădiniței „Dumbrava Minunată”, Grădiniței cu program prelungit nr.12 și Creșa nr 4 din str. A. Mureșanu, Grădiniței cu program prelungit nr. 3 și Creșa nr. 3 din str. Aleea Plăieșului, Grădiniței cu program prelungit ”Căsuța cu povești” din str. Zimbrului nr. 9 și construcție imobil nou pentru Grădinita nr. 2, str. Nicolae Bălcescu, nr.38 A. Studiile de fezabilitate sunt deja aprobate pentru aceste proiecte!”

6. Andrei KozukComplexul Wonderland. ”Primul proiect turistic al municipiului Bistrița care poate genera venituri directe la bugetul local, prin administrarea acestuia de către Primărie! Este un proiect unic în România, care se adresează bistrițenilor și turiștilor de toate vârstele. Este mai mult decât un aquaparc sau o pârtie de schi. Este locul întregii familii! Ce înseamnă Wonderland? Clădire principală cu un bazin acoperit care să funcţioneze atât pe timp de vară cât şi pe timp de iarnă cu următoarele funcţiuni: bazin de înot cu dimensiunea de 25 m x 12 m pentru adulţi şi piscină pentru copii cu suprafaţa minimă de 200 mp; grupuri sanitare; saună care să deservească maxim 30 de persoane; jacuzzi pentru 30 persoane; servicii spa; tobogane interioare care au legătură cu exteriorul; salon de jocuri – opicărie/bowling, biliard, tenis de masă; duşuri; vestiare pentru minim 100 de persoane; punct de prim ajutor. Bazine exterioare care să funcţioneze pe timpul verii: bazin de înot cu dimensiunea de 50 x 25 m pentru adulţi; piscine şi bazine pentru copii şi adulţi, cu suprafaţa totală de minim 1000 mp; bazin exterior cu apă sărată; tobogane exterioare independente şi mobilier specific în bazinele pentru copii; bazin colector; bazine cu valuri şi hidromasaj; vestiare pentru minim 100 de persoane; duşuri exterioare; plajă exterioară în jurul bazinelor şi separat loc de plajă; grupuri sanitare. Spaţiu de agrement: 3 terenuri multifuncţionale pentru sport în aer liber; spaţiu pentru discotecă în aer liber; loc de joacă pentru copii în aer liber pe diferite vârste cu tematici diferite, bac de nisip, leagăne-cumpene, bazin de mică adâncime 20-30 cm, pentru mersul prin apă, jucării flotante, construcţii pentru căţărat, piste pentru patine cu role, biciclete, panouri de beton pentru desenat cu cretă, loc destinat jocurilor sportive statice; punct de colectare deşeuri selective; amenajare baze de observare pentru post salvare acvatică – salvamar, spaţii tehnice, pârtie de schi”

7. Bogdan MiholcaPiste pentru biciclete – Bistriţa promovează bicicleta. ”Tot mai mulţi bistriţeni practică mersul pe bicicletă, utilitar, de agrement sau sportiv de aceea am conceput un program de realizare, în etape, a 80 km de piste de biciclete. În prima etapă 25 de km de piste utilitare pe 28 de străzi din oraş, cu finanţare din fonduri europene, care se vor completa cu pistele ce se vor realiza pe străzile aflate în reabilitare. Etapele următoare vor include pistele de agreement, legăturile cu localităţile componente şi pistele pentru sport (luăm în considerare inclusiv realizarea unui BIKE-PARK în Wonderland). Acestea vor fi delimitate clar de traficul rutier și cel pietonal. Ciclismul are un rol major în orice Plan de Transport Urban Durabil. Ce înseamnă pentru Bistrița? Reducerea congestionărilor în trafic, a poluării locale a aerului și a emisiilor care provoacă încălzirea globală. Economisește din spațiul urban. Economisește bani. Reduce timpii pierduți în trafic. Înseamnă sănătate. Impulsionează turismul. Studiul de fezabilitate al proiectului a fost deja aprobat! Documentația este întocmită pentru obținerea unei finanțări nerambursabile din fonduri europene!”

8. Gheorghe SabăuAvem bătrâni, noi îi respectăm!. ”În mandatul trecut am modernizat Centrul pentru Persoane Vârstnice din Bistrița. Acum, o prioritate a noastră este realizarea proiectului ”Locuințe protejate pentru persoane vârstnice” în Sigmir, pentru 96 de beneficiari direcți. Pentru noi bătrânețe înseamnă înțelepciune și vrem să ne bucurăm cât mai mult de sfaturile și experiența de viață a persoanelor de vârsta a treia. Credem în îmbătrânirea activă, cu folos pentru întreaga comunitate!”

9. Maria MiheștianAnvelopare blocuri. ”Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe este un proiect care a schimbat fața orașului. Îl vom continua! De ce? Pe lângă faptul că asigură creșterea confortului în propriile noastre locuințe și ne ajută să facem economii serioase la bugetul familiei, prin reducerea costurilor de încălzire (la unele blocuri cu peste 50%), proiectul are o importantă componentă estetică. Adio blocuri gri, reci și consumatoare de bani și energie! Suntem în programul de Acțiuni pentru Energie Durabilă (monitorizat de Uniunea Europeană). Până acum s-au reabilitat 2.226 de apartamente (din 32 de blocuri) și avem deja pregătite documentaţiile tehnice pentru reabilitarea termică a încă 96 de blocuri cu 4.424 de apartamente, ajungându-se astfel ca aproape jumătate din bistriţenii care locuiesc în blocurile de locuinţe construite înainte de anul 1990, să se bucure de beneficiile acestui program finanţat de la bugetul local şi din fonduri europene. În 15 mai se dă startul la depunerea cererilor de finanțare pe acest proiect! Iar noi suntem pregătiți de start!”

10. Cristina FluerașCetatea Medievală Bistrița. ”Etapa a II-a a proiectului ”Punerea în valoare a patrimoniului cultural – regenerarea urbană a Centrului Istoric” – Continuăm reabilitarea pasajelor (II-III-V-IX-X, Pasajele Al. Vlahuta, Baba Novac, str, Dogarilor, str. Ecaterina Teodoroiu, str. Mihai Eminescu), punem în valoare monumentele istorice, reclădim Poarta Lemnelor, transformăm parte din străzile centrale în spațiu pietonal, amenajarea spațiilor verzi din incinta Căminului de bătrâni de pe str. Mihail Kogălniceanu, cu punerea în valoare a vestigiilor existente. Investind în astfel de proiecte atragem turiști și creăm oportunități de dezvoltare a afacerilor/serviciilor din domeniu! Și asta înseamnă creștere economică pentru bistrițeni!”

11. Cristian CodăreanCentrul Intermodal de Transport Bistrița. ”Este o necesitate pentru municipiul nostru. Transporturile de mărfuri sau persoane sunt motorul care pun Europa în mișcare, de aceea acest centru este gândit răspundă nevoilor reale actuale: interconectare între toate tipurile de transport existente în Bistrița, cu gara CFR. Înseamnă fluidizarea traficului, siguranța pasagerilor și eficiență economică. Bistrița trebuie să se miște în același ritm cu Europa! Proiectul are deja studiul de fezabilitate aprobat”.

36 comentarii

  • Pentru costruirea pistei de biciclete de ”Zi de Zi” pe Drumul Cetatii, Calea Clujului, Lucian Blaga. Trebuie sa se caute si alta sursa de finatare.
    Pana se va deschide sursa de finatare din fonduri europene va trece foarte mult timp.

    • Documentația este întocmita deja , in momentul deschiderii finanțării ea se poate depune . Spre deosebire de ceilalți contracandidati , care acum se trezesc din somn , primarul Cretu are proiectele gata ! Asa cum a făcut Parcul Municipal si Palatul Culturii , le va realiza si pe acestea ! Felicitări pt asa proiecte ! Felicitări pt asa echipa !

    • O mică precizare:proiectele nu sunt a lui Cretu,sunt întocmite de o echipă de specialiști din primărie,platiti din bani bistritenilor,atât ei cât și SF ,PT,deocamdată sunt doar idei nu au finantare iar dacă va fi ales alt primar,deși cu un singur tur e greu de crezut,proiectele vor fi puse in practica,cele eligibile INDIFERENT cine va fi primar.
      PĂREREA MEA!

    • Nu vreau sa umbresc realizarile d-lui Cretu, dar n-as vrea nici sa uitam faptul ca Parcul si Casa de Cultura existau si inainte de domnia sa.

    • Parcul si Casa de cultura existau , la fel si centrul istoric cu pasajele , dar erau in paragină ! A fost nevoie de proiecte pe fonduri europene pt ca ele sa arate cum sunt acum ! Si cât l-ați mai criticat pe primar pentru ele ! Iar acum la final , când sunt superbe Îndrăzniți sa ziceți ca asa erau ????

    • Proiectele sunt chiar ale lui Crețu ! Nu sunt ale altora , aceasta este viziunea lui despre ce trebuie sa se întâmple in oraș ! Bojor spre exemplu are viziunea cu Dracula , Dolha vrea sa ne întinerească , altii nu îmi amintesc :))))))DAR ACESTE PROIECTE SUNT ALE PRIMARULUI OVIDIU CRETU !

    • Si proiectul megalomanic Casa Poporului si celelalte aberatii au fost ale dictatorului Ceausescu. Tot o viziune bolnava ca a lui Ceausescu are si Cretu.

  • In sfarsit o echipa care vine cu o viziune pentru Bistrita in viitorul apropiat ,cu proiecte concrete. Restul candidatilor niste ciurli-burli, doar vorbe goale iar singurul lor proiect este ” Critica si acuzatii la adresa lui Crețu”.

    • Parcă aici pe timponline am citit un articol despre non activitatea consilierilor locali.
      Să vedem.
      Iar promisiuni?

  • O echipa de oameni serioși si cu experiența . Avem încredere ca veți realiza aceste proiecte frumoase ! Succes !

    • Foarte experimentati in sugerea banului public… Cretu si Avram sunt experimentati si in trasul la masea si conducerea sub influenta alcoolului… Rus e experimentat in prabusirea cladiri principale de la Liviu Rebreanu si intarzierea lucrarilor la celelalte cladiri… Tabara e experimentata in… ce? De restul n-a auzit nimeni …

  • Felicitari d-lui primar Cretu pentru echipa aleasa, si pentru faptul ca ne propune realizarea unor proiecte importante pentru municipiul Bistrita si in interesul cetatenilor. Spre deosebire de altii care bat apa in piua si nu au nicio viziune concreta.

  • In sfarsit se propune o echipa de profesionisti, oameni cu viziune care au curajul sa-si asume realizarea unor proiecte in interesul cetatenilor. Felicitari d-le primar Cretu!

    • Pana acum sa inteleg ca echipa d-lui Cretu nu fu atat de vizionara si profesionista?

    • Poți zice si așa ! Important este sa te perfecționezi , sa-ți vezi minusurile si sa aduci plusuri ! Doar prostii se cred perfecți ! Un om deștept știe ca mereu are ce învața si vrea sa evolueze !

  • ASA DA! Iata o echipa in care experienta si elanul tineresc pot duce la progresul municipiului si la prosperitatea cetatenilor.

    • cel mai mare elan tineresc il are Cretu la 64 de ani
      ba nu, Sabau la 70
      sau poate Rus de la Liviu

  • Imi place cum arata lista cu proiectele, v-ati gandit deaproape la nevoile cetatenilor si la transformarea Bistritei intr-un oras european. Candidatii sunt oameni pregatiti in diferite domenii, cu experienta si cu implicare… Felicitari intregii echipe!

  • iata in sfarsit o echipa care bla,bla,bla si bla,bla bla. Pai nu tot astia au fost si pana acuma la conducere, „cu cateva exceptii”? Avem struti gigantici, oua pe masura, mere la fel de mari, veverite cazate la penthouse, pavaje care azi se monteaza si maine se inlocuiesc, tepi de fier prin sensurile giratorii, sefi de politie arestati, primari vizitati pe inserat de DNA, si multe alte mizerii toate sub privirile ingaduitoare ale PSD atat la nivel local cat si national. Iata echipa care a ros la ciolan. Iata-i pe cei „noi” care abia asteapta sa mai roada ce se mai poate. Stiu ca nu este posibil, dar ar trebui sa nu iasa nimeni la vot iar in felul asta sa le aratam dispretul nostru acestor VAMPIRI moderni care abia asteapta sa suga si ei cat mai pot din ce bruma a mai ramas in judetul si tara asta nenorocite.

    • Sub privirea PSD zici ? Ai uitat cine conduce ? Johanis si Guvernul meu !!! O zi buna nene !

  • Ultima oră : azi a fost condamnat la 2 ani de închisoare Horia Uioreanu de la Cluj , fost președinte de CJ , surpriză , este membru PNL ! Asa ca lăsați demagogia cu PSD ul vinovat de toate ! Uitați-va prin ograda voastră întâi !

  • Cretu se umfla in pene, auzi la el: 11 consilieri!?
    Sa se bucure cu 7 si sa fie in extaz daca iau 8 consilieri.

    • Bistritene, pe 5 Iunie vei avea dezamagirea sa constati ca PSD-ul va face singur majoritatea in consiliul local. Inteleg ca e greu de digerat acest lucru, dar la ce adversari politici are in aceasta campanie nu are nici o problema in acest sens. Vai mama lor aspiranti la functia de primar de municipiu resedinta de judet. N-am vazut nici o idee, nici un program, nici un proiect ,nici o solutie ptr problemele Bistritei ,la vreun contracandidat a lui Cretu. Niste diletanti care cred ca administratia se face cu vorbe goale gen „intinerim Bistrita” sau „Dracula park”.

    • In 5 iunie CIUMA ROSIE A LUI CRETU va disparea din Bistrita si orasul va fi al Bistritenilor si nu al unei gasti de neaveniti

  • Bistrita are nevoie de o schimbare. Cretu care a ajuns la varsta pensionarii ne aburea cu „Bistrita europeana” insa in realitate el a vrut sa aduca la Bistrita statuia fostului lider comunist chinez Deng Xiaoping, spre indignarea cancelariilor occidentale si chiar a bistritenilor. Asadar,dupa doua mandate de primar, Cretu este aproape de un bilant catrastofal. A investit prosteste in SF-uri, PUG-uri si PUZ-uri de care s-a ales praful.
    Primarul Cretu a refuzat de fiecare dată să fie asfaltate străzile din bani de la buget. În tot acest timp, şi puţinele străzi asfaltate înainte să ajungă el la Primărie s-au stricat sau au fost sparte pentru lucrări de canalizare.
    In schimb a accesat un împrumut în valoare de aproximativ 10 MILIOANE de euro , din care o mare parte se vor îndrepta spre tampenia numita Wonderland pentru pârtia de schi de pe Dealul Cocoș, deși a promis că NU va îndatora bugetul public și că va accesa fonduri nerambursabile pentru pârtia de schi.
    La capitolul locurilor de muncă de la venirea Leoni, pe timpul fostului primar Vasile Moldovan, niciun investitor important nu a mai venit la Bistriţa. Primăria a creat un Parc Industrial (ideea , fiind preluata de la liberali), dar care deocamdată nu a fost populat cu activitati industriale. De mai bine de un an, se sparg mii de euro lunar pentru cei angajaţi la acest parc, dar nu există rezultate. Putem spune că s-au investit câteva milioane de euro pe nişte betoane, cu slabe perspective de a crea măcar câteva sute de locuri de muncă.
    Centura de Sud prin Padurea Codrisor de care s-a cramponat primarul Cretu este o altă gafă de proportii care a lasat orasul Bistrita fara centura ocolitoare . Aceasta nu s-a materializat, din cauza costurilor ridicate si a problemelor legate de alunecarile de teren dar a inflamat opinia publică, fiind blocate alte proiecte de amenajare a raului Bistrita si a dealului Codrisor pentru agrement.
    La capitolul Urbanism – s-a construit haotic și nu există specialiști cu viziune în arhitectura. Spațiile verzi, zona Industrială, malurile râurilor, cartierele Sărata, Slătinița, Sigmir, Ghinda, plus zonele rezidențiale sunt ignorate total și parcă n-ar face parte din „Bistrița Europeană”.
    Deşi se cheltuie anual un milion de euro, primăria Bistriţa nu a reuşit să facă evenimente importante în oraş, iar tinerii sunt total neglijaţi. Sub-Cultura și bâlciurile asociate cu lipsa de viziune in organizarea evenimentelor au dus la manifestari de tip Cântarea României. A eşuat lamentabil în încercarea de a organiza târguri ca în Viena iar Zilele Bistriţei, cel mai important eveniment pentru bistriţeni, se desfăşoară într-un târgul de vite din Viisoara.
    Unul din marile proiecte cu care se laudă administrația Crețu este BRAND-ul de oraș. Primăria Bistrița a accesat fonduri europene în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei, pentru a crea un concept de promovare turistică a orașului. Lipsa de viziune în realizarea unui BRAND – struții, ouăle și alte kitsch-uri urbane ne fac de râs și alungă turiștii rătăciți într-un oraș amorțit. Fântânile arteziene, parcurile, zonele de relaxare spun multe despre gusturile indoielnice ale primului gospodar al urbei. Deşi ar fi câteva locuri interesante de vizitat în Bistriţa, acestea nu au fost niciodată promovate cu adevărat şi nici puse în valoare. Practic, turismul în Bistriţa se rezumă doar la liftul de la Biserica Evanghelică. Si exemplele ar putea continua.
    Iata ca si in cazul lui Cretu se dovedeste ca un mandat de primar e prea putin, iar doua sunt prea multe. Locul lui e la pensie.

  • Cea mai buna gluma: „Constantin Rus – Educaţie = Viitor!”
    Bistrita are nevoie nu doar de un alt primar ci si de un Consiliu Local dinamic. Cu „yes man” de tipul lui Costica Rus sau Camelia Tabara, lucrurile nu pot merge bine. Cel mai elocvent exemplu este paguba de 3,5 miloane de euro la bugetul local pe 2016 ca urmare a intarzierii lucrarilor la Campusul CNLR, din cauza ca n-au fost in stare sa gestioneze finalizarea lucrarilor pana la 31 decembrie 2015, cu bani europeni. Asa ca primarul Cretu, ca sa-si acopere incompetenta a reusit sa treaca prin consiliul local proiectul prin care au crescut taxele și impozitele în municipiul Bistrița pe anul 2016, cu ajutorul lui Costica Rus, Camelia Tabara si altii ca ei. Si iata cum bistritenii sunt obligati sa suporte din buzunarul propriu ineptiile cerlor care, culmea raman pe functiile lor si nu sunt intrebati de sanatate pentru pagubele cauzate bugetului local.

  • Cretu se vede inca de pe acum cu sacii in caruta, desi nu este invincibil. Dimpotriva, el a ajuns primar printr-un incident nefericit. O zicala arhicunoscuta spune :„Prost să fii, noroc să ai”. Dupa cum se stie, in 2008 Cretu a ajuns primar, avand mare noroc cu incendiul produs la Biserica Evanghelica exact inaintea alegerilor locale.Altfel nu avea nici o sansa. Apoi in 2012, dupa primul mandat in care nu a convins prin ceva deosebit, Cretu a avut iarasi noroc, cu schimbarea legii electorale si alegerea primarilor din primul tur. Astfel, a iesit din nou primar cu sub 50% din voturi, in conditiile unei participari reduse la vot. Prin urmare, Cretu a beneficiat din plin de zicala mentionata, incat n cazul lui s-ar putea spune „noroc sa ai ca prima conditie o indeplinesti”
    Asadar, dupa doua mandate Cretu nu a facut mare lucru pentru Bistrita ca sa nu poata fi inlocuit. Comparativ cu primarul Becleanului Cretu e pe nicaieri. Inafara de copaci ciopartiti cu drujba, statui mutate aiurea de la locul lor dupa mintea lui cea proasta, mulaje oribile de struti si mere de plastic Cretu nu prea mai are cu ce se „lauda”. Din pacate cam putin pentru doua mandate de primar. Chiar daca si acum, Cretu are noroc cu legea alegerii primarilor dintr-un singur tur, el poate fi invins relativ usor atacandu-l cu propriile-i arme. Fiindca si norocul are limitele lui, iar ulciorul nu merge de prea multe ori la apa.

    • Iosif , o sa ai marea dezamagire cand vei vedea ca , Cretu va avea noroc si a treia oara si asta datorata contracandidatilor nuli. 🙂

  • Ajunge! Cretu a reusit „performanta” sa aduca Bistriţa pe punctul de a intrece Caracalul in materie de ciudatenii. Mai intai l-a apucat nebunia mutarii statuilor care a facut praf istoria orasului. Prima isprava in acest sens a fost mutatarea bustului lui Petru Rares din Piata care-i poarta numele pentru a face loc unui monument controversat, in forma de „Sula” tocmai langa Prefectura, vrand parca sa confere expresie materiala sintagmei „Sula si Prefectura”. A urmat apoi mutarea bustului lui Cuza, de la IJP, in Piata Unirii fara sa stie ca piata isi trage numele de la Marea Unire din 1918 si nu are nimic cu unirea principatelor sau Mica Unire. Dupa mintea lui Cretu, unire sa fie, nu conteaza daca-i mare sau mica. Fara a mai pune la socoteala mulajele cu strutii, ouale gigant si merele de plastic, Bistriţa e oraşul în care toate lucrurile se întâmplă pe dos.
    Vezi: http://www.catavencii.ro/bistrita-orasul-unde-s-a-rasturnat-carul-cu-peisagisti-tembeli/

  • Adulatorii lui Cretu se grabesc fara nici un discernamant sa dea dislike-uri la orice comentariu. Ba mai mult unii pastaci PSD-isti sustin cu „mandrie proletara” că el a realizat parcul si Casa de Cultură. Cum poti sa-i atribui lui Cretu asemenea merite cand parcul a fost realizat la inceputul secolului XX, iar Casa de Cultura si mai devreme, la sfarsitul secolului XIX. In legatura cu parcul, ceea ce a facut Cretu este ca a mai raschetat niste copaci seculari cu drujba si a comandat pavarea aleilor cu dale de beton de culoare rosie. Reabilitarea Casei de Cultura s-a facut cu pastrarea in hol a mozaicurilor din perioada comunista amintind de Cantarea Romaniei, iar spoirea a durat mai mult decat constructia. In schimb, aplaudacii lui Cretu, nu sufla un cuvant despre intarzierea lucrarilor la campusul scolar CNLR, soldata cu pierderea a 3,5 milioane euro fonduri europene care sunt suportate din bugetul local, adica din buzunarul bistritenilor prin marirea taxelor si impozitelor locale pe 2016.

  • COMENTARII
    1. Transportul-linia verde : prin str. Independentei-Sincai-Dornei- Grigore Balan, musai prin centrul vechi ( P-ta Centrala ! ) !, asta asa ca sa fluidizam traficul existent !
    2. Piata Centrala : se vor taia copacii, se vor desfinta spatiile verzi, si evident … wc-ul public si ne ramane sa cultivam frumosul in tarabele amplasate musai in P-ta Centrala !
    3. Modernizare strazi : indiferent daca au largimea legala, sau utilitati subterane se vor asfalta ! Proprietarii privati al strazilor respective, sa stie de acum ca nu vor primi nimic cu titlu de despagubire de la Primarie ! pentru ca …. isi merita soarta !
    4.Hala Decebal : desfintata bre!, taranii sa fie trimisi la periferie, undeva pe Calea Moldovei, ca sa avem unde parca masinile din parcarea aflata in constructie spre finalizare in str.Decebal !
    5. Educatie = viitor, cum adica… coane Costica ? pai de cultura ( tocmai cand o sa apara si VARA, preventiv, s-a desfintat ” Teatrul de Vara” din centru ) nu zici nimic ? ; Nu propui reinfiintarea teatrului de vara in curtea scolii ( CNLR ) ??? ; ca doar ai terminat cu investitiile la colegiul pe care-l pastoresti ….. cel putin cu fondurile europene…
    6. Hopa ! ca oras european …Bistrita va avea o partie de schi redutabila in tot timpul anului ! celelalte investitii din zona se vor concesiona ….daca se vor gasi fraierii …!
    7. Piste pentru biciclete …. acestea vor face jonctiunea de la blocurile sociale din Viisoara cu cele din Subcetate !, celelalte piste exista deja ( cel putin pentru Parchet, DNA…. etc…) ! si acestea vor fi semnalizate cu ” Atentie radar ” !
    8. Pentru batrani – se va ameliora cimitirul nou creat din str. Tarpiului, care in sfarsit va avea un drum de acces !
    9. Blocurile se vor izola termic, chiar si NUMAI din banii publici nu conteaza ca sunt proprietate privata…. deoarece s-a obtinut aprobare de la DNA ( exista deja un precedent cu sase blocuri ) !
    10. Cetatea medievala modernizata – se vor pune in functiune fantanile arteziene in toate pasajele ( model existent : pasajul din zona str. Kogalniceanu )….aferente … ca fericitii trecatori sa se racoreasca nitel !
    11. Centru intermodal …. se va conecta la parcarea subterana din Eminescu cu cimitirul nou infintat de pe str,. Tarpiului, care va avea si drum de acces cu aceasta ocazie !
    OBSERVATII : Bre primare ! de centura de ” ocolire ” prin Codrisor nu zici nimic, sau se declara realizata ?

  • Maria!!!
    Aceiasi echipa, nu ti se pare ca tot ei au fost si in legislatia trecuta? Poate erai pe alta planeta.
    Tot maria care si-a schimbat palaria.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.