Actualitate

Programul de after school al Bisericii Ortodoxe, ales de şi mai mulţi copii

Numărul copiilor care urmează în acest an şcolar programul „Şcoală după şcoală Sfântul Stelian” derulat de Biserica Ortodoxă a crescut cu 20 faţă de anul trecut. Potrivit preotului Tudor Mudure, inspector eparhial pentru tineret şi totodată coordonatorul proiectului, de anul acesta la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” funcționează trei clase cu program after-school „Sfântul Stelian”: clasa pregătitoare C, clasa I-C și clasa II-C.

„Cei 74 de copii înscriși beneficiază zilnic de coordonarea profesorilor voluntari implicați în acest proiect. Programul este unul diversificat și cuprinde numeroase activități educative și recreative destinate micilor școlari. Și de această dată Arhiepiscopia noastră și Protopopiatul Ortodox Bistrița au dotat o sală de clasă cu aparatură modernă și rechizite pentru copii. Mizând pe faptul ca educația este cel mai de preț dar pe care îl putem oferi, le dorim succes copiilor, iar cadrelor didactice implicate multă răbdare și putere de muncă”, a scris preotul Tudor Mudure pe Facebook.

sfantul-stelian-5 sfantul-stelian-4 sfantul-stelian-3 sfantul-stelian-2

Programul ”Şcoală după şcoală Sfântul Stelian” a început în toamna anului 2013 fiind derulat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului în beneficiul unor clase de la Şcoala Gimnazială ”Ştefan cel Mare” Bistriţa.

Încă de la început, ideea programului a fost aceea de a susţine activitatea educaţională prin dezvoltarea de competenţe transversale care vizează viaţa socială, civică, morală şi religioasă. În anul şcolar trecut au fost înscrişi în acest program 54 de elevi din clasa pregătitoare și clasa I.

Oferta educațională este orientată pe trei direcţii: clubul de cunoaştere (cunoaştere prin moralitate – Biblia povestită copiilor, cunoaştere prin diversitate lingvistică – engleză, cunoaştere prin lectură – educarea limbajului); clubul de sport şi mişcareș clubul de artă şi meşteşug: lumea prin sunet şi culoare (muzică, teatru  şi pictură)

Activităţi  de recuperare şi performanţă: Ateliere modulare – atelierele se vor desfăşura la intervale regulate de timp, în parteneriat cu alte organizaţii, instituţii sau specialişti; Micul românaş; Zâmbete sănătoase; Codul micului gentleman; Copiii şi Biserica; Colţul verde al lumii mele; Participarea elevilor la Sfânta Liturghie însoţiţi de profesorul de religie; Şcoala de vară, prin participarea la taberele tematice organizate de către Asociațiile de tineret din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului

Resurse oferiteProgramul de activităţi şcoala după şcoală este derulat de o echipă de profesori cu o bogată experienţă de predare, dornici să se implice în educarea micilor şcolari. Îmbinând metodele moderne de predare cu joaca şi învăţarea prin comunicare, programul oferă posibilitatea dezvoltării armonioase a personaliăţii copiilor. Clasa dispune de dotări moderne (videoproiector, laptop, imprimantă multifuncţională, flipchart), iar copiii vor avea acces la o diversitate de jocuri de cunoaştere, educaţionale şi logice. Posibilitatea de a lua masa de prânz în sala de mese.

Programul este de luni până joi în intervalul orar 12-16 şi vineri între 12 şi 14. Pentru activităţile din cluburile de cunoaştere, artă şi meşteşug, sport şi mişcare şi pentru atelierele modulare nu li cer bani părinţilor, ele fiind prestate în mod voluntar de către iniţiatorii şi colaboratorii acestui proiect. Costurile care sunt susţinute de părinţi constau doar în achitarea contravalorii mesei de prânz, a cheltuielilor pentru consumabile şi pentru activităţile de recuperare şi performanţă (costul este de 200 lei/lună). 

Sursa foto: Facebook 

7 comentarii

  • Asta e bine, copiii tb învăţaţi de mici să pupe moaşte, să se târască în genunchi, să creadă că un bătrânel cu barbă le poate rezolva orice problemă, să doneze bani la preoţi dacă vor un loc în rai. Să înveţe de pe-acum că ce învaţă la şcoală este fals, adevărul absolut se află în biblie.

    • Esti un looser frustrat, care se afla in treaba (in treaba mare, vreau sa zic)… Hop si tu, tembelule, cu comentarii tampite! Frumos, n-am ce zice… Despre una se vorbeste aici si tu, in alta dai cu bata (sau cu limba)…

    • Da, „esti istet ca un purcel cret”! Asta-i in romaneste, sa pricepi mai bine… Termenul „inventat” era pentru tine special, dar daca vrei tu, esti un „luzer” pur si simplu. Comentariul tau cam in zona asta se preteaza: hai, sictir, englezoiule!

  • Ieri la sedinta cu parintii mi s-a cerut 21 de lei pe zi daca vreau sa dau copilul la afterschool pina la ora 16.pe luna undeva la 440 lei.ptr un copil. Soleooooo….aoleoooo….pai pe an vine cam 1000 de euro.mai mult ca la o facultate.e o imbecilitate romaneasca acest afterschool.mentionez ca am 1000 lei salar pe luna.astia in scoli sint dusi rau…..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.