Actualitate

Elevii de 10, premiați la ISJ ”pentru foarte multă muncă, zi de zi” (FOTO)

Elevii care au luat media 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională în Bistrița-Năsăud au fost premiați la Inspectoratul Școlar Județean. Inspectorul școlar general Camelia Tabără le-a înmânat sumele de bani cu care au fost recompensați de Guvern, dar și diplome de excelență din partea ISJ: ”Succes în continuare, să rămâneți aceiași tineri frumoși și de nădejde, să vă bucurați părinții și dascălii deopotrivă”.

1-isj-premiere-elevi-sep-16 2-isj-premiere-elevi-sep-16-ioana-popescu 3-isj-premiere-elevi-sep-16-bortas 4-isj-premiere-elevi-sep-16-neagos

Pentru absolvenţii de gimnaziu cu nota maximă la Evaluarea Naţională Executivul a acordat 1.000 de lei, iar pentru elevii care au luat media 10 la examenul de Bacalaureat s-au acordat stimulente financiare în valoare de 3.000 de lei fiecare.

În Bistrița-Năsăud, trei elevi au luat media 10 la Bacalaureat: Ioana Popescu de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița, care urmează Facultatea de Medicină la Cluj-Napoca, Diana Beatrice Bortăș de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița și Vasile Teodor Neagoș de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița, ultimii doi după contestații. Ei au intrat la Facultatea de Drept la UBB Cluj-Napoca.

Un singur elev din județ a obținut media 10 la Evaluarea Națională în Bistrița-Năsăud, Horațiu Adrian Marțian de la Școala Gimnazială Nimigea de Jos. El a intrat cu media de admitere 10 la Colegiul Național ”Emil Racoviță” Cluj-Napoca (Științe ale Naturii). Horațiu Adrian Marțian nu a putut fi prezent la festivitate, astfel că premiul a fost ridicat de tatăl său.

”Ne bucurăm mult pentru un asemenea moment și ne dorim să fie cât mai mulți copii în această situație. Nu pot să spun ca dascăl că un elev care are 9,90 sau 9,95 nu e un elev foarte bun, dar la trei discipline diferite scrise, cum e Bacalaureatul, respectiv la două să nu faci nici cea mai mică greșeală, să nu poți fi depunctat pentru nimic, să faci o lucrare de 10, înseamnă foarte multă muncă, o muncă conștiincioasă, cu copii angajați în acest efort al muncii zi de zi, lecție cu lecție. Sumele sunt frumoase pentru început de an universitar sau liceal”, a spus Camelia Tabără.

5-isj-premiere-elevi-sep-16 6-isj-premiere-elevi-sep-16 7-isj-premiere-elevi-sep-16 8-isj-premiere-elevi-sep-16

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS