Timp de gândire

PDL cântă cum dansează Ioan Oltean

Lansarea candidaţilor PDL Bistriţa-Năsăud pentru alegerile locale s-a petrecut, vineri seara, la Sala Polivalentă, fără ca vreun lider important al partidului, în afară de Ioan Oltean în persoană, să fie de faţă. Îl suspectez că nu i-a chemat, deşi la fel de posibil este să nu fi vrut să vină. Şi atunci chiar că se poate vorbi de o problemă. Nici măcar paşnicul Flutur nu a trecut munţii. Să nu fi vrut oare să fie asociat cu haita de corupţi?

Sala arhiplină pe care Ioan Oltean a înveselit-o precum starostele de la nuntă nu a simţit lipsa niciunui conducător mai important decât el. Nici nu a avut când. Preşedintele dintotdeauna al democraţilor (cu nişte trădători, ba social-democraţi, ba liberali pe liste) a avut grijă să le ţină atenţia trează secundă de secundă. Stăpân absolut al microfonului, Ioan Oltean s-a purtat precum Alexandru cel Mare (că alt film nu-mi vine acum în minte) care, înaintea unei bătălii, alerga călare în faţa oştii obosite şi flămânde, ţipând la ea că este cea mai bună şi că va învinge.

De altfel, la ce credeţi că folosesc aceste lansări de candidaţi? Nicidecum nouă, muritorilor de rând. Sunt demonstraţii de forţă făcute pentru partid pentru ca acesta să se mobilizeze şi să iasă la luptă. Oricât de nasoală ar fi situaţia, omul care vine şi îl vede pe Oltean sigur pe sine, cântând „apa trece, pietrele rămân” şi apoi ţopăind în faţa lor ca şi cum ar fi hora victoriei, pleacă acasă cu gândul că nu e chiar atât de rău precum se crede şi că o fi ştiind ceva preşedintele cel sigur pe el.

Vineri, mai mult ca niciodată, Ioan Oltean a afişat o siguranţă istorică. Şi-a prezentat oamenii unul câte unul ca fiind cei mai buni, a scos la înaintare primarii curaţi şi gospodari, i-a gratulat cu laude pe cei „dedicaţi” partidului (fiecare a înţeles ce a putut din asta). Ca exemplu de om care îşi dă „viaţa pentru partid” a fost dat Gheorghe Bălăjan de la Dumitra. Corect! La precedentele alegeri, Bălăjan a punctat bine la turism electoral. Evident că şi-a dat viaţa, dar nu i-a luat-o nicio autoritate la bani mărunţi să îl întrebe cum de a fost vizitată Dumitra într-o singură zi de sute de oameni. Aşadar, dacă Bălăjan poate şi nu păţeşte nimic, să poftească şi alţii la „dat viaţa pentru partid”, a sunat invitaţia cu subînţeles a lui Ioan Oltean.

Liviu Rusu, care nu a dat, ci a luat în numele partidului, a fost marele absent al evenimentului. Cică „motive obiective” l-ar fi determinat să nu poată participa. În realitate însă, cred că fie Ioan Oltean i-a spus să-şi petreacă seara la conacul de la Ragla, fie el însuşi, înfuriat că nu mai e susţinut candidat, a decis să se uite la filmul „Cum să furi un milion”, fie la „Românii au talent (la „evaporat” milioane de euro)”, emisiune la care e păcat că nu s-a înscris fiindcă ar fi câştigat din nou şi s-ar fi bucurat de premiu fără să-i fie ascultate telefoanele de DNA.

La fel de absent a fost şi răzgândacul senator Ioan Sbîrciu, numai că puţini au observat asta, poate la fel de puţini ca şi cei care au avut vreun folos de pe urma prezenţei sale în Parlament timp de aproape patru ani.

Nu-i nimic, curajosul şi „triumfătorul” Botiş a fost de faţă. Cum s-a dovedit că alţii au furat mai mult şi cu talent, deputatul şters de pe lista de candidaţi la Primărie a putut depăna amintiri din epoca (scurtă), dar de aur, în care a condus un minister ca să-şi umple conturile personale. E adevărat că, după „domnia” sa a rămas pârjol şi fântâni otrăvite, dar acesta este un alt film în care joacă restul lumii, nu şi Botiş, „demnul”.

În primul rând, cu rol decorativ, Luca Iancu, vicepreşedintele panourilor a venit la ultima poză de grup. Probabil că merita măcar atât PDL, partidul care l-a făcut celebrul printr-o simplă declaraţie a lui Ioan Oltean: „Luca Iancu e liber şi în drum spre Bistriţa. Nu a fost reţinut de DNA”.

Într-o sală în care şefii de instituţii s-au ascuns care pe unde a putut ca să nu-i dea cineva în gât la USL şi să le fugă jilţurile de sub şezut, PDL a cântat cum a dansat Ioan Oltean. 

După patru ani de guvernare locală, sloganul sub care s-a lansat partidul în luptă „Timpul nostru pentru voi” este cel puţin neinspirat, nu de alta, dar s-a demonstrat cu fapte şi ancheta DNA că ar fi fost mai potrivit „Timpul vostru este pentru noi”.

Cristiana Sabău

34 comentarii

  • bai frate , dar Oltean asta e penibil ! si la fel toti care-i canta-n struna ! auzi , ce slogan – timpul nostru pt voi ! nu va e rusine ! de data asta timpul nostru nu mai e pt voi! ne-ati prostit destul

  • Nelu Kilowat a triumfat aseara la prezentarea cantidatilor! daca p…nu e fudul…………….etc
    Sper sa aiba PDL soarta PNTCD!
    Nu ca USL ar fi grozavi!
    Problema pe care ar trebui sa si-o puna fiecare sa aleaga la vot, e la fiecare in familie! Acolo ar trebui sa se faca analiza! Fratilor cu cine am platit impozite de ne-au rupt? Pe timpul cu-i ne-am simtit umiliti de un presedinte manelist? Si asa fiecare sa aleaga!
    Cat despre aceste manifestari de prezentare a cantidatilor tot noi platim, asta e clar!
    Nu credeti?

    • Adevarul este ca USL si PD-L sunt expirati , de 22 de ani de zile vad tot acelasi fete in politica , si adevarul ca si lumea s-a saturat de ei , se tot invart intre ei la guvernare si noi ramanem tot ca prostii, asa ca JOS FSN-UL

  • Draga Cristina, nu crezi ca ai fi mai simpatica daca articolele tale ar fi impartiale? Unde ai terminat facultatea? La cea infiintata de d-na Corina Dumitrescu? Pentru ca numai asa se explica modul in care iti compui subiectele…O facultate serioasa te-ar fi invatat ca articolele trebuie sa aiba o informatie corecta, concisa, obiectiva, etc.Dar iti cer prea mult, nu ?

    • Eu nu pot să cer nimic, din păcate, cuiva care nu reţine nici măcar cum mă numesc. Nu ştiu ce înţelegeţi prin „articol”. Acest text este unul de opinie. Şi, da, e corect din moment ce e semnat şi asumat. Îmi aparţine. În ce priveşte facultatea pe care am absolvit-o, vă rog, nu vă faceţi griji degeaba. E păcat.

    • N-as fi intervenit, insa de multe ori va acoperiti de scuza ” opiniei personale ” – parca asta v-ar anula vina de a fi estimat gresit realitatea ori, e cazul de fata, atasamentul pentru o anumita persoana/orientare politica.
      Apropos !
      Eroul dumneavoastra preferat, Ioan Oltean, la ultimele alegeri s-a furisat pe coclauri ca sa obtina un mandat nou.
      Rusinos pentru unul care, cica, sustine Bistrita.
      Nu vi se pare sau ati uitat ?
      ARTÍCOL, articole, s. n. 1. Expunere scrisă (de proporții mai reduse) cu caracter publicistic, pe o temă politică, economică, științifică etc. ◊ Articol de fond = articol care exprimă punctul de vedere al redacției unei publicații periodice în cele mai importante probleme ale actualității. Articol-program = articol care cuprinde concepția generală și programul de activitate al unei publicații periodice la începutul apariției sale. 2. Diviziune într-un document oficial, marcată de obicei printr-un număr de ordine sau printr-o literă. ♦ Diviziune într-un buget, într-un plan financiar etc., care conține denumirea sursei de venit sau a motivului de cheltuieli. 3. Obiect care se vinde în comerț. 4. Parte de vorbire flexibilă care individualizează substantivul, adjectivul sau (mai rar) alte părți de vorbire și care marchează diverse funcții gramaticale ale cuvintelor pe care le însoțește. – Din fr. article, lat. articulus.

    • Dumneavoastră ce scuză aveţi când vă ascundeţi în spatele anonimatului? Când veţi avea răspuns la această întrebare putem discuta. Până atunci, vedeţi-vă de bârna din ochi.

    • Nu am scuza ci un scop.
      Sunt atatea citate celebre in lume semnate de anonimi, pe care banuiesc ca le imbratisati, incat risc sa las si eu ceva in urma.
      Muncesc de zor, e-adevarat.
      Gratis.

  • Ma bucur, ca nu am protestat alaturi de ceilalti oameni, degeaba ! „Timpul vostru, s-a sfarsit, stimabililor ! Acum, sa ne adunam, sa gasim oameni potriviti, care sa doreasca sa ajute comunitatea din care fac parte, sa fie sinceri si sa respecte legile ! Sa ne ajute Dumnezeu !

  • ca ne-au taiat salariile si pensiile hai sa zicem ca intelegem…….ca s-au folosit de sf.cruce pentru a-si umfla conturile de prin banci,iar curtea de conturi se judeca cu ei, o sa-si ia pedeapsa pentru ca nu va lasa dumnezeu nepedepsit pe cel care fura la umbra crucii…..insa ce ne deranjeaza cel mai tare este ca ne-au mintit cu nesimtire si nerusinare…si din pacate inca ne cred prosti…felicitari doamna Cristiana pentru ca aveti curajul sa scrieti….purtati un nume sfant….numele lui Hristos

  • Prostii! A trecut timpul unora și vine timpul altora. Un fel de spectacol, la care, din păcate, NOI plătim bilet!

  • „Timpul nostru, pe banii voştri”, cred că ar fi fost mai potrivit, ca slogan electoral al PD-L!
    În ceea ce-l priveşte pe frustratul care se leagă de toţi şi de toate, iar acum şi de tine, Cristiana, cred că îi dăm prea multă importanţă, astfel încât el se învârtoşează ca ştromeleangul şi-i dă şi luptă cu oricine, numai să aibă pe cine să-şi verse năduful sau incompetenţa. Iar scopul cu care îşi justifică anonimatul este de-a dreptul penibilo-comic, auzi cică vrea să devină un mare nume anonim(pseudo), pentru generaţiile viitoare. Pe bune, MACETO, furi curent cu găleata…găurită!!!

    • Ma voi spurca dar n-am de ales:

      Ferice de veveveberari !

      Provocator de ridicol, se inflameaza brusc conservandu-se intr-o postura jenanta si deloc scuzabila. Un mascarici.
      Decupat din scrierile lui Caragiale, are alura unui angajat umil, mandru preocupat de teoria si practica servilismului modern.
      Incluzand surazatoarele catacombe maronii, dar obligatorii, ale acestui firesc.
      Cu siguranta, multi il condamna pentru ca ne/le violeaza zilnic gramatica limbii romane, aceasta obsesie personala presandu-l sa musine, in fiecare replica, o critica adusa ei.
      Ce sa pretinzi unui personaj alergic si carciogar, cu gandire, vorbire si scriere caznite ?
      – esti un naiv ( spre limita de jos a prostiei, evident ) daca-ti-nchipui ca un nickname se caligrafiaza cu litera mare la inceputul lui.
      Ti-am lasat, mai sus, o fffffff…fff scurta caracterizare care te priveste direct ( cat poate mintea ta, a jurnalist de scoala fara frecventa, sa mai suporte ), asa cum te vad eu – un pasager „admirator ‘stv”.
      – definitia gramaticii/incompetentei chiar iti este pe deplin straina.
      – daca esti in stare ( chiar si impreuna cu toti „sustinatorii” tai ) sa-mi arati o singura greseala gramaticala/rationala in replicile mele promit ca mananc intreaga pagina on-line.
      Au fost si altii, inaintea ta dar la fel de slabi, care au ramas doar cu acuzele.
      – cea mai haioasa :O) – un scofalcit hi5 precum esti tu, nu poate vorbi de scabrozitate fiindca e ca si discutia despre funie in casa spanzuratului ( rol pe care-l interpretezi perfect ).
      Apropos de asta ( ca sa pricepi ) – unde ti-ai ascuns pozele, din baie, facute precum marii cocalari ai Romaniei ?
      – ego-ul cu cnp din tine stie numai una si buna.
      Prin urmare, necioplitul care foloseste numele tau si care plictiseste oamenii intr-un asemenea hal incat acestia nu reusesc sa caste pe cat si-ar dori, s-a trezit ca merge la razboi doar in curul gol.
      – incearca, pe viitor, sa folosesti doar cuvintele tale. Asa putine si banale cum sunt.
      Ca magar sa cante la vioara nu s-a mai vazut.
      Nu mai bine stateai in firescul tau ?

      ( pari sado-masochist – stiai parerea mea dar ai vrut sa o afle si altii )

    • Accesez din ce in ce mai rar rubrica de comentarii.
      Am motivele mele.
      Dar nu inseamna ca nu citesc acest on-line, aproape zilnic.
      Pe doamna Cristiana Sabau o inteleg si o accept asa cum este.
      Munceste mult ore, zilnic, plus ca intalneste oameni destepti, haiosi, dificili, prosti si agramati, pe tine ori sosii de-ale tale.
      Are tot dreptul din lume sa se irite la remarcile venite din fotoliu.
      Insa n-am observat ca nu tine la gluma ( ironie crunta, adesea ) ci, contrar asteptarilor unor cititori, raspunde cu nonsalanta in aceeasi nota ori diplomat.
      Sunt sigur ca, si de aceasta data, a gustat comicul din replica mea, cu celebritatea, neluand-o in serios.
      De-acolo nu a continuat sa-mi raspunda.
      Or, tie – badiuc veveveberari numaistiucum, ti s-a basicat brusc greierul si-ai inceput sa latri patriotic crezand, culmea !!!, ca ea ar avea nevoie de ajutorul tau.
      :O))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    • Gluma jenanta cu galeata gaurita, si curentul din ea, ai preluat-o de la saful tau, inginerul habarnam ?
      Se zice noilor angajati ( sigur ai incasat-o ) si se retine toata viata.
      Pffui…

  • Draga Cristiana, scuze ca nu ti-am retinut numele, dar probabil ca ti-ai dat si singura seama, ca pentru unii nu esti suficient de importanta incat sa merite retinerea numelui tau ! Oricum randurile pe care le-am scris erau un semnal de alarma la modul in care stii sa faci ,,presa”‘. Daca asa crezi ca e normal, atunci nu mai am nimic de adaugat,

    • E o ipocrizie să spui „dragă” unui om pe care nu îl consideri „suficient de important” ca să îi reţii numele, iar ipocrizia e şi mai mare când, de fapt, îl urmăreşti şi îl citeşti. Îmi vine în minte doar „măi, dragă”.

    • Am cunoscut mulţi tipi insipizi, dar nici unul care să expectoreze atâtea elucubraţii! Oricum mă bucur că ne-ai informat că ai ajuns cu alfabetul pe la litera G. Felicitări!

    • Draga doamna….g….pardon …Adina, ce-ar fi sa te mai uiti o data este diplomele tale si apoi sa faci comentarii de perdant frustrat…..pentru ca si-acum esti pe locul 2 orice-ai face…..stii tu la ce ma refer……

  • Unii mai trebuie sa recunoasca ca exista persoane mai capabile decat ei… ce sa-i faci ,,doare” , cand nu esti laudat ! Imi vin mai multe in minte, dar am bunul simt sa ma opresc aici : ,,NU MERITA EFORTUL”. Continua presa de scandal, ca pe unii ii caracterizeaza !

    • Foarte bine faceţi. Discuţia despre importanţă aţi deschis-o dumnevoastră. Pe mine nu mă obsedează tema. Eu v-am spus doar că mă deranjează să fiu trasă de mânecă de cineva care nu îmi poate reţine numele. V-ar plăcea să vă spun „alina” chiar dacă e nickname? Nu cred. Un om cu care vrem să intrăm în dialog merită măcar atât respect: să-i rostim corect numele.

    • Adino, esti aia de scriai de pe tableta si o laudai pe muma ta, inspectoarea care a copiat subiectele la nush ce olimpiada?? Sau una din aceeasi categorie care sufera de bagat in seama aiurea? Ce legatura au persoanele capabile sau mai putin capabile cu articolul sau cu raspunsul doamnei Sabau? Sigur, doare pe unii ca doamna Cristiana Sabau mai scoate la lumina magariile unora, nu ma indoiesc ca ai ceva personal cu ea, dar macar nu lasa sa se vada lucrul asta. Tu te pomenesti ca stii cu ce se mananca presa ca sa iti dai cu parerea despre articolele pe care le scrie. Zi mai bine ce articole a scris si nu iti convine ca sa ne uitam si noi pe ele.

    • E usor a scrie versuri
      Când nimic nu ai a spune,
      Insirând cuvinte goale
      Ce din coada au sa sune.

    • Ma elucubratule…am inteles, da tu tot n-ai inteles cum sta treaba cu doamnele g care comenteaza…..:), ca-s cam multe si cam proaste si pline de diplome date de la srl-u’ lu’ stim amandoi, si tu si eu, foarte bine. Asa ca din categoria „puta gandirii”…mai lasa-neeee si tu si doamnele g, mereti ca suna clopotelu’ la ora 16 si vine PONTA dupe voi:)))))))))))))).

    • Dragaaaaaaaaaaa, fa bagaju fuguta ca plecati cu prima cursa :))))))))))))))))))))

  • Ok, CRISTINA ! Sau CRISTIANA ? Continua presa de scandal ! O zi buna, draga, ca altceva nu-mi vine in minte !

  • DiSCUTIILE AU DEVIAT DE LA SUBIECT SI DE LA REGULILE DE DECENTA ,stabilite de Cristiana.Diploma ei este de pe vremea cand nu se copiau de pe internet tezele de absolvire sau se dadeau examenele ca la sala de la scoala de soferi,cand trebuia sa bifezi ,la calculator,un raspuns din trei.Consider ca este un ziarist cult,bun,serios,documentat,impartial.Si prezent peste tot…Celor carora le placea sa citesca „Bistrita online”,in care comentariile erau,in marea lor parte,de o vulgaritate dezgustatoare,se pot reorienta.Noapte buna.

  • Concluzia finala: ,, Ai ceva ciudati care te sustin !” Apropo, nu ar fi mai bine sa-l aperi pe DD ????? Acolo v-ati incadra unii ! N-am replica la gen Ioan, sau Dodo, atata pot !

    • meri la Udrea si mai taci cucoana, ca de-atata invidie ti-a crapa ceva in tine. N-ai tu bai cine o sustine pe Cristiana. Da pe tine cin’ te sustine? 2 sticle de mastica?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.