Economie

Se dau bani pentru tinerii fermieri. Idei de afaceri pentru utilizarea celor 40.000 de euro

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit lansează în perioada 01 - 29 iunie 2012, cea de a şaptea sesiune de cereri de proiecte pentru Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”, fondurile disponibile pentru această măsură fiind de 120.886.096 Euro.Un tânăr fermier, poate primi maxim 40.000 de Euro, bani nerambursabili destinaţi finanţării unui proiect.

Depunerea proiectelor pentru Măsura 112 se va face la sediile OJPDRP în intervalul orar 09:00 – 14:00. Solicitantul de finanţare trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în cadrul Ghidului Solicitantului aferent acestei Măsuri. Procedura de selecţie va fi afişată pe site-urile www.apdrp.ro, www.madr.ro şi la fiecare CRPDRP şi OJPDRP.

Termenul limită de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferentă acestei Măsuri este: 29 iunie 2012, ora 12:00.

Iată câteva idei de afaceri pentru agricultură pe care le sugerează specialiştii pentru anul 2012:

Cultivarea ardeiului. Ardeiul se cultivă pentru diversitatea fructelor sale, ale căror calităţi îl fac bine apreciat ca legumă-aliment şi care se cultivă proaspăt, preparat sau conservat. Ardeiul, sub formă de ardei iute sau ardei de boia, este un bun şi apreciat condiment în toata lumea şi pentru toţi gastronomii. Fructul de ardei aduce în alimentaţie un important aport de vitamine şi săruri minerale, fiind leguma cu cel mai mare aport de vitamina C în alimentaţia umană, prin aceasta fiind şi o legumă-medicament.

Cultivarea tomatelor. În cazul tomatelor, nu mai este nevoie de lămuriri foarte extensive. Tomatele sunt furnizoare de principii nutrivite, de săruri minerale, de vitamine importante şi sunt unele dintre fructele cele mai echilibrate pentru o nutriţie rationala. Tomatele îşi au originea în Peru şi pe platourile înalte mexicane, unde au fost consumate de populaţiile preistorice cu peste 4500 de ani înainte de descoperirea Americii. Tomatele se cultivă nu numai în zonele calde  sau temperate, ci şi în zonele mai reci, fiind foarte extinsă şi cultura în spaţii protejate (sere sau solarii).

Cultivarea vinetelor. Vinetele sunt şi ele legume care se comportă ca plante anuale. Vinetele au fost luate în cultură dupa tomate şi ardei şi sunt exigente faţă de căldură, temperatura minimă de germinare fiind de 14-15 grade Celsius. Temperatura optimă de creştere este de 25-30 de grade Celsius. Sub temperatura de 15 grade Celsius, vegetaţia stagnează.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS