Economie

Invazia de taxiuri din oraş i se datorează unui fost primar care a crezut că „aşa e bine”

Să ai 400 de taxiuri care staţionează la marginea drumurilor într-un oraş ca Bistriţa şi în locuri cu circulaţie intensă nu e un aspect care să merite să fie neglijat. Isprava i-o datorăm fostului primar, Vasile Moldovan, care în 2008 a mărit numărul de autorizaţii de taxi de la 340 la 400.

Populaţia Bistriţei a scăzut, potrivit ultimului recensământ, dar numărul taxiurilor a rămas acelaşi, extrem de ridicat. Mai mult, Primăria Bistriţa a prelungit valabilitatea tuturor autorizaţiilor eliberate chiar şi până în 2015. Aşa se face că avem un oraş în care locurile de parcare centrale sunt ocupate de taxiuri, în timp ce, în staţiile din cartiere bate vântul.

Dar să ne amintim cui îi datorăm invazia de taxiuri din oraş. În luna martie a anului 2008, pe ultima sută de metri a precedentului său mandat, fostul primar Vasile Moldovan, candidatul de acum al PDL la un nou mandat, a propus Consiliului Local mărirea cu 60 a numărului taximetrelor care pot face transport de persoane în Bistriţa suplimentând numărul de autorizaţii de la 340 la 400. Fostul primar a trecut astfel peste orice obstacol, principalele lui adversare în acest demers fiind organizaţiile patronale de profil care s-au opus vehement.

La vremea aceea, Vasile Moldovan a declarat într-o conferinţă de presă, că municipalitatea s-a consultat atât cu reprezentanţii Camerei Naţionale a Taximetriştilor, filiala judeţului Bistriţa-Năsăud, respectiv, Asociaţiei Taximetriştilor din cadrul Patronatului Operatorilor de Transport în regim de taxi Bistriţa-Năsăud, şi nici una din cele două organizaţii nu a fost de acord cu suplimentarea numărului de autorizaţii de taxi.

„Ne aşteptăm la nemulţumiri şi poate chiar proteste din partea lor, dar noi aşa am considerat că este bine”, a spus Moldovan atunci, motivându-şi decizia.

El a explicat că s-a luat decizia suplimentării numărului de autorizaţii pentru taximetrişti deoarece, în urma aplicării noilor prevederi ale legii taximetriei care nu mai permite efectuarea serviciului de transport în regim de taxi cu autovehicule închiriate, majoritatea taximetriştilor dintre cei 54 care au avut maşini închiriate la operatorii de taxi, au rămas fără loc de muncă. Aceştia au solicitat suplimentarea numărului de autorizaţii pentru a putea obţine autorizaţii taxi şi pentru practicarea acestei activităţi în continuare. O parte din cei care au solicitat invocă probleme sociale fiind în imposibilitatea întreţinerii familiei.

Pe lista de aşteptare erau la vremea aceea  74 de solicitanţi, iar 60 dintre aceştia au primit autorizaţii începând cu data de 1 aprilie 2008. Propunerea primarului de suplimentare a numărului autorizaţiilor de taxi a  fosta probată de Consiliului Local şi pună în aplicare în timpul mandatului lui Ovidiu Creţu.

Aşa se face că, în prezent, graţie unei decizii luate în dorul lelii, pe principiul „aşa am crezut noi că e bine”, creează mai probleme de trafic atât pentru şoferi, în general, cât şi pentru taximetrişti în special cărora nu le ajung locurile de staţionare şi care ajung să ia amenzi de la Poliţia Locală dacă opresc acolo unde nu sunt zebre trase pe şosea.

Cristiana Sabău

12 comentarii

  • ba da esti prost?
    ce naiba o tot dai cu antenele?
    nu putem citi un articol interesant si foarte bun, cred eu, sa stim ce nazbatii o facut fiecare primar, si vii si o dai cu antenele ca si BAsescu, aveti acelasi DISC?
    doamne da multi mai sunteti asemeni manelistului conducator!
    Ziarista are respectul nostru pentru munca care o face, a ridicat atatea publicatii de la pamant, plus a castigat notorietate si Timp Online! Ce naiba mai vrei, daca era partinitoare cine naiba crezi ca o mai citea, ZMAU!
    Sa mi se scuze tonul dar sunt satul de postaci Portocalii! Nu trebuie sa ni se tot spuna ca stim noi sa citim si sa ne facem o parere!

  • Daca din mesajul meu s-a inteles cumva ca nu am respect pt d-na Cristiana, ca as fi basist, etc., s-a inteles gresit. Am tot respectul pt dansa, daca nu l-as avea nu am vizualiza site-ul dansei, dar si eu, ca si altii, s-au saturat de acelasi „disc”. eu zic ca fiecare este cu discul lui, dar chiar nu sunt portocaliu, nu sunt basist. dar vreau si eu cand cand in cand si altceva, atata tot. D-na Cristiana, daca v-am suparat, imi cer mii de scuze, nu asta a fost intentia.

    • Si-a cerut scuze, dar tot degeaba. Cristiana tot nu a inteles ca vrem sa fie impartiala. Se leaga de mandatul lui Vasile Moldovan care a fost acuma 4 ani, dar de Cretu care este in prezent nu zice nimic. Poate va face o trecere in revista a mandatului domnului Cretu peste 4 ani cand deja nu mai conteaza si e istorie. Asa se intampla cand faci partizanat politic. Ca te intelegi bine cu toti politicienii, asta o stim, cu cei pe care nu ii suporti se vede din articole, dar totusi, incearca sa fii impartiala sau macar sa iti declari din start sustinerile.

    • Şi eu vreau să-i văd la faţă pe cei care îmi cer diverse lucruri şi au diverse pretenţii de la mine, deşi, vă reamintesc, eu nu vă cer voturi şi nu vreau să mă alegeţi să fac nu ştiu ce fantasmagorii cu banii dvs.. Dacă sunteţi însuşi Vasile Moldovan, proaspăt internaut?

    • Intre noi fie vorba Cristiana, nici tu nici eu nu il credem pe Vasile Moldovan chiar asa de abil cu computerul, eu astept de la tine aceeasi „rautate” pe care ai aratato fata de pd-l ,numesc aici pe Botis, Liviu Rusu, Luca Iancu, si fata de psd & co. Ca nu te-ai legat de Ioan Oltean e o mare pata pe site-ul tau. Bine ca il fotografiezi la manastiri , curios fix de ziua lui.

    • Domnule Dan, nu stapaniti virgula ;)…..cum veti stapani electoratul??? „

    • Ioane-Ioane…
      VIRGULA (,) delimitează grafic unele propoziţii în cadrul frazei şi unele părţi de propoziţie, stabilind şi raporturile sintactice dintre ele.
      Cea mai haioasa si dinamica parte din definitie este urmatoarea:
      Virgula marchează grafic pauzele scurte din vorbire, precum şi intonaţia şi ritmul vorbirii.
      Va puteti imagina asa monstruozitate ?
      Ma indoiesc sincer ca stiati asta insa, in lipsa altor argumente pertinente, va folositi subiectiv / mai sunt vreo-doi trei obsedati / de acest semn de punctuatie ( asemanator cu un sarpe ! ).
      Sper, pentru binele ‘mneavoastra, ca puteti mai mult !
      P.S. Se spune/scrie ” domnule Dan ” doar in cazul in care Dan este numele de familie.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS