Timp de gândire

Cum am petrecut suspendarea

În timp ce reprezentanţii noştri "liber aleşi" se dădeau de ceasul morţii în Parlament pentru a rezolva "rezolvabilul", eu împreună cu echipa mea şi micii antreprenori în devenire ne-am gândit că cineva trebuie să muncească în ţara asta. Şi pentru că nu era nevoie de ordonanţe de urgenţă, cvorum sau alţi "plasturi" ai democraţiei, am trecut la treabă.

La ora 17.00 fix s-a deschis „Standul cu limonadă Happy Angel”, primul business care nu se plânge de criză, lipsă de oportunităţi, concurentă, ingerinţele politicului, lipsa de şanse şi alte câteva „scuze” la modă.

Am reuşit într-un timp mai scurt decât cel pus la dispoziţia grupurilor parlamentare pentru a se lamenta, să facem ceva destul de rar în economia românească. Am făcut profit, am fost competitivi pentru că am respectat cele învăţate.

Produsul (limonada) a fost delicios, preţul a  fost corect raportat la calitate, marketingul a funcţionat, prezentarea a fost atrăgătoare, zâmbetul a fost sincer, programul artistic a fost un plus. Descrie asta o firmă de succes? Eu zic că da.

Media de vârstă a celor care au pornit această afacere este de zece ani şi un pic, iar în afară de mutatul meselor, care erau prea grele pentru ei, totul a fost făcut cu mânuţele lor. Amenajarea, fluturaşii, numele firmei, pagina web, limonada, piesele de origami, programul artistic, indicatoarele, calculul costurilor, vânzarea, preţul, promovarea, distribuirea materialelor publicitare şi alte mici detalii au fost realizate perfect

Pentru că am calculat atent totul, nu am rămas cu marfă nevândută şi am depăşit cu 2% ţinta de vânzări. Cam cu atât a crescut şi euro în raport cu leul zilele trecute.

Totul s-a terminat înainte ca Parlamentul să termine discuţiile şi să treacă la vot. Care dintre cele două activităţi este mai utilă? Vă las pe voi să decideţi, eu merg pe mâna copiilor cei harnici şi isteţi. Cei mari, în Parlament, nu au clădit mare lucru pentru viitorul lor.

În schimb juniorii, da. Au ales ordinea corectă. Mai multă pâine şi mai puţin circ.

PS: Apropo de bacalaureat, micii antreprenori nu vor avea probleme cu el. Sunt prea isteţi şi motivaţi.

Cristian Munthiu

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.