Actualitate

Radu Moldovan, vicepreşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Vest

Consiliul pentru Dezvoltare Regională (CDR) Nord-Vest, întrunit în şedinţă extraordinară la Cluj-Napoca, a stabilit că preşedintele acestui for va fi Horea Uiorean (preşedintele Consiliului Judeţean Cluj), iar vicepreşedinte - Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Numirea lor s-a făcut respectând principiul deţinerii acestor posturi prin rotaţie, pe o durată de un an, şi al reprezentării unor judeţe diferite de către persoanele alese în aceste funcţii, se arată într-un comunicat al CDR Nord-Vest.

În primele şase luni ale anului 2012 au fost semnate contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional pentru un număr de 69 de noi proiecte. În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2012 valoarea asistenţei financiare contractate a fost de 56,67 de milioane de euro. Suma rambursată beneficiarilor în aceeaşi perioadă a fost de 24,89 milioane de euro.

De la momentul lansării POR în regiunea Transilvania de Nord au fost depuse 1.115 de proiecte care au solicitat aproape 1 miliard de euro, de două ori mai mult decât sumele disponibile.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.