”Sunt sigur că noul CJ, care de data aceasta are o echilibrare politică clară, va fi o tribună democratică pentru tot ce înseamnă dezbatere de proiecte, de idei, de viziune. Așa trebuie să fie”, a fost afirmația prefectului Stelian Dolha care l-a scos din sărite pe președintele CJ Bistrița-Năsăud Radu Moldovan, cei doi fiind adversari la alegerile din 27 septembrie.
Președintele CJ i-a transmis cu ocazia ceremoniei de constituire a noului Consiliu Județean: ”Vă asigur că în CJ este democrație, s-ar putea să fi avut informații greșite, așteptându-vă ca de acum să fie democrație. A fost, este și va fi, atâta timp cât eu voi conduce această instituție în CJ va fi democrație, consilierii județeni au dreptul să fie informați de către aparatul de specialitate și sprijiniți în inițierea proiectelor de hotărâre. Dezbateri au avut loc și vor fi în continuare. Sunt convins că toate proiectele vor fi sprijinite pentru că ele vor fi în interesul dezvoltării acestui județ”.
Radu Moldovan a continuat: ”Din păcate, în campania electorală pe mulți dintre noi ne ia valul, ne înfierbântăm și dezinformăm sau manipulăm. Eu m-aș bucura foarte mult ca Guvernul pe care îl reprezentați să ia toate măsurile necesare ca salariul mediu din județ până de Crăciun să fie peste media pe țară. Guvernul, prin măsurile luate, este singurul care poate ridica salariile, acest lucru nu depinde nici de CJ, nici de primărie, nici de Instituția Prefectului. Ar fi foarte bine ca din tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă fiecare dintre noi am trage învățămintele de rigoare. Dacă vom continua cu populisme, cu atacuri politice doar de dragul că dă mai bine dacă ne atacăm unii pe alții, atunci când va trebui să transmitem mesaje pandemice și vom vedea că nu suntem ascultați, lucrul acesta se va întâmpla doar din vina noastră.
Nu am răspuns niciunui fel de atac în campania electorală și n-o s-o fac nici de aici încolo. Pentru că sunt creștin și Dumnezeu ne învață să iertăm, eu v-am iertat pentru tot ceea ce ați spus despre mine în timpul campaniei electorale, etajul 2 și ușa mea rămân deschise, așa cum a fost și înainte, domnule prefect, telefonul meu rămâne deschis și vă stau alături cu mare drag pentru orice tip de proiect care poate să sprijine dezvoltarea județului, chiar dacă el s-a regăsit doar în oferta dvs. electorală și nu s-a regăsit în oferta mea sau dacă propunerea are legătură cu această situație delicată prin care trecem cu toții. Eu am șters cu buretele toată acea perioadă, am uitat tot pentru că viața este foarte scurtă, iar sănătatea este foarte prețioasă”.
Ultimul cuvânt l-a avut Stelian Dolha: ”Pentru mine campania electorală s-a terminat în 27 septembrie. Vreau să vă asigur că ușa instituției este deschisă. Într-o democrație trebuie să facem separația între o campanie electorală și ce e după, trebuie să avem puterea și înțelepciunea să separăm lucrurile. Asta îmi doresc de la toți decidenții politici”.
CITEȘTE ȘI:
De ce sa uitați campania electorala????
Adică în campanie se spun doar minciuni????
Asta e campania? Minciuni și după aia suntem prieteni???
Pai principiile unde sunt???? În campanie nu știu ceea ce crezi??? Doar aberezi ca să futi ceva
… Sau pe cineva????
Politica românească ÎMPUȚITĂ!!!!
Domnilor, democrația nu-i totdeauna cum zice șăfu.
V-aduceți aminte de așa zisul banc (în fapt o realitate) de pe vremea lui Ceaușescu:
Badea Ion (în fapt , echivalentul oricărui domnuc din zilele noastre) a fost trimis la Congresul țărănimii.
A stat el la București vreo 3 zile, cu alți 11.000 ca el, a ascultat tot felul de discuții, iar la final magistrala cuvântare a tovului.
Când a venit acasă l-au întrebat consătenii: ”no Ioane, cum o fost la congres, ce s-o discutat, ce s-o hotărât ?”
Ion zice: ”mă o fo bine, toți o zis lucruri bune, s-o propus tot felul de chestii faine și bune pentru noi, da la sfârșit o venit unul care s-o răstit la noi, o cuvântat tare, o dat din mână și cum o zâs el, așa o rămas”.
Asta era democrația atunci și , probabil, i-au rămas urme și în democrația originală pe care o practicăm azi.
Io zic sa va dati mâna si sa faceti fifty-fifty, sa fie bine pentru toata lumea, ca sa nu fie rau – vorba lui Hagi.
Incredibil cât de prost e Răducu! Auzi la el „m-aș bucura foarte mult ca Guvernul pe care îl reprezentați să ia toate măsurile necesare ca salariul mediu din județ până de Crăciun să fie peste media pe țară. Guvernul, prin măsurile luate, este singurul care poate ridica salariile” Atâta îi poate capul. A supt toată viața de la Stat și crede că Guvernul poate ridica salariul mediu. Poate dar doar dacă mărește de vreo 100 de ori salariile neprețuiților de politruci și a lipitorilor de afișe aciuiați pe la cabinetele demnitarilor. Va crește în felul ăsta salariul mediu pe județ dar, ce folos. Vai de capul lor! Vai de capul nostru încă 4 ani cu pacostea asta de național-socialist.
Chelnerul Răducu n-a dat niciodată dovadă de prea multă inteligentă. Cum deschide gura cum spune o prostie, ca aceasta: „Guvernul, prin măsurile luate, este singurul care poate ridica salariile, acest lucru nu depinde nici de CJ, nici de primărie, nici de Instituția Prefectului”.
Numai un PSD-ist cu minte slabă mai poate crede că intr-o economie de piată guvernul este singurul care poate ridica salariile.
Prin urmare, cresterea salariilor nu vine nici de la guvern, nici de la partid ci ea depinde de un indicator economic numit productivitatea muncii. Productivitatea măsoară eficienta muncii depuse intr o anumită perioadă in cadrul activitătii economice si se poate calcula ca raport intre PIB in preturi constante si populatia ocupată sau, in cazul industriei, ca raport intre productia industrială si numărul de salariati.
Nu poti avea salarii mari atat timp cat angajatii sunt implicati in activitati care generează valoare adaugată mică. Asadar, pe termen lung, ritmul de crestere a salariilor va depinde foarte mult de modul in care se va schimbă structura economiei, in sensul cresterii ponderii productiei care incorporeaza multă tehnologie de vârf.
Oricine ar vrea să aibă salarii mai mari cat mai repede, dar lucrul acesta nu se poate face peste noapte. Dacă guvernul ar impune de maine un salariu minim pe economie de 1000 de euro, o astfel de masura ar determina probabil falimentul a jumatate dintre companiile din România.
Ceea ce poate face guvernul pentru cresterea in mod sustenabil si pe termen lung a salariilor si a nivelului de trai este să creeze cadrul legislativ atractiv pentru investitori care pot decide sau nu sa investească in activităti cu valoare adaugată mare, si care necesită fortă de muncă înalt calificată si cu salarii pe măsură .
Păstrați ‘iertăciunile’ pentru spovedanie.
Mai bine urmați exemplul unui alt președinte de Consiliu Județean.
Succes… măcar de data asta.
https://m.hotnews.ro/stire/24380183