Actualitate

Șeful CJ: Știu ce înseamnă să te lupți cu dușmanul invizibil și nu e foarte simplu

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, care a fost bolnav de Covid-19, stând opt zile în spital, a declarat că ”trebuie unite toate eforturile și să-i rugăm cu fiecare voce și să încercăm cu fiecare picătură de energie să îi convingem pe cei care îi cunoaștem, pe cei care ne ascultă, pe cei care ne urmăresc, pe cei care ne sunt dragi, să se păzească, să se îngrijească pentru că acest dușman invizibil este extrem de periculos”.

”Am făcut și voi face în continuare același lucru, am respectat cu strictețe regulile, dar se pare că e suficient un minim de neatenție sau o întâlnire cu o persoană infectată, fără să porți mască, pentru a ajunge în această situație. Sunt aici pentru că Dumnezeu a vrut așa și El m-a sprijinit prin oamenii extraordinari din Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Am stat opt zile acolo, în acea perioadă am citit foarte multe scenarii. Îmi asum atragerea tuturor înjurăturilor de rigoare de la cei care contestă existența acestui virus: da, eu l-am avut, știu ce înseamnă să te lupți cu el și vă spun că nu e foarte simplu, în condiția în care nu am avut situații grave de sănătate. Doar medicii vor putea face evaluarea stadiului în care eu am fost în această luptă. E periculos și nu vă doresc niciunuia dintre dvs. să petreceți nici o singură noapte în spital, să îi auziți pe cei care au situații mai complicate. Cei de acolo care se luptă în condiții foartre grele pentru ca oamenii să rămână în viață merită nu numai aplaudați, ci puși în ramă: infiermieri, brancardieri, asistenți, medici. Să vă dea Dumnezeu sănătate și să nu ajungeți niciodată în situații delicate, să nu aveți niciodată nevoie de spital și medici, dar dacă veți avea vă încredințez că sunteți pe mâini bune”, a spus șeful CJ.

El a precizat că se fac pași în continuare pentru modernizarea și dezvoltarea spitalului: heliportul este aproape gata, noua UPU va fi extinsă și dotată, se lucrează la reabilitarea secțiilor externe de pe str. Alba Iulia și Ghinzii (se modifică proiectele europene pentru izolarea integrală a acestora, din bugetul CJ se vor crește condițiile hoteliere, urmând să fie saloane cu 2 paturi și baie pentru ca într-o situație de pandemie să fie condiții optime, se vor realiza minisecții ATI cu câte 10 paturi).

”Astăzi, Secția Covid din Spitalul Județean de Urgență Bistrița este arhiplină, nu mai sunt locuri, în ATI nu mai sunt locuri. Specialiștii, împreună cu domnul prefect, președintele CJSU, trebuie să găsească repede soluții pentru că, din păcate, virusul se extinde. Vă asigur de toată susținerea CJ pentru ca împreună să trecem peste această situație care nu este simplă deloc”, a spus Radu Moldovan, care l-a finalul ședinței i-a rugat pe toți participanții să se ridice și să îi aplaude pe cei care se luptă pentru salvarea vieților.

CITEȘTE ȘI:

2 comentarii

  • Se numește simplu…. Dacia!!! Asa au votat toți cetățenii Bistritei!!!!
    Voi impopotionati numele… BISTRIȚENII… ROMANI ȘI UNGURI ȘI SĂ-ȘI… au VOTAT DACIA!!!
    Ca voi ați mai pus ceva înainte, nu contează decât pentru țărani!!!
    SINCER… NU CRED CA RADU A AVUT ACEST COVID!!!
    Poate sa prezinte orice certificat medical trucat… EU NU CRED!!! DAR… DĂ BINE!!!

  • Domnule așa zis cinstit Moldovan, sub conducera ta și cu aprobarea și susținerea din partea ta exclusivă a mafiei ce o conduci au fost și sunt batjocoriți și îmbolnăviți oameni cinstiți și onești și nu în ultimul rând cu aprobarea ta acești oameni sunt bolnavi și în prezent datorită ție , așa să-ți fie după cum faci rău celorlalți!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.