Actualitate

Un bebeluş al unei familii sărace din Lechinţa a murit. Poliţia şi DGASPC fac anchete

Poliţiştii şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud anchetează circumstanţele în care un bebeluş a decedat, marţi, în condiţii suspecte, în satul Lechinţa, medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă găsindu-l în stop cardio-respirator.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, dat miercuri publicităţii, poliţiştii Postului de Poliţie Lechinţa, au fost sesizaţi telefonic de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud că, în urma solicitării de a interveni la un bebeluş din Lechinţa, au constatat că acesta se afla în stop cardio-respirator, fiind declarat decesul.

„La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, iar în urma examinării exterioare a cadavrului nu au fost identificate urme de violenţă. În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei cadavrului”, se arată în comunicatul IJP Bistriţa-Năsăud.

Contactat telefonic, primarul comunei Lechinţa Romeo Florian a declarat că bebeluşul făcea parte dintr-o familie săracă, monoparentală, cu şase copii.

„Bebeluşul mai avea cinci fraţi. Mama este singură. Soţul ei a murit după ce s-a spânzurat. Din primele informaţii, l-au găsit înecat. Nu ştim ce s-a întâmplat. Din păcate, familia este foarte săracă”, a spus primarul.

Directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud Crina Andreica a declarat că o echipă din partea instituţiei va face la rândul ei o anchetă la Lechinţa.

„Trebuie să aflăm rezultatele necropsiei şi să vedem dacă nu cumva e vorba de o neglijenţă a mamei, dacă nu sunt şi ceilalţi copii în pericol”, a declarat ea.

ACTUALIZARE Primarul comunei Lechinţa, Romeo Florian, spune că potrivit legiştilor, copilul avea un singur rinichi şi a făcut o formă gravă de pneumonie. Primăria Lechinţa va ajuta familia cu bani să-l poată înmormânta.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.