Extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare pentru orașul Sângeorz-Băi, comunele Maieru, Rodna, Leșu, Ilva Mică, Ilva Mare, Lunca Ilvei și Poiana Ilvei a fost scoasă la licitație de compania de apă Aquabis pentru suma de 58,4 milioane de lei.
Lucrările fac parte din proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din judetul Bistrița-Năsăud și se fac în proporție de 85% din fonduri europene POIM , 13% din bugetul de stat, 2% din bugetul local și 6% contribuție proprie.
UAT Sângeorz – Băi
- Extindere rețele de distribuție, inclusiv stații de pompare în UAT Sângeorz – Băi – 6594 m, 27 de camine, 11 hidranți, 324 branșamente, 2 stații de pompare apa potabila .
- Extindere rețele de canalizare, inclusiv stații de pompare apă uzată în UAT Sângeorz –Băi– 7933 m, 290 cămine (intersecție, vizitare, schimbare de direcție), 286 de racorduri, 6 stații de pompare ape uzate, 733 m conducte de refulare
UAT Maieru
- Extindere rețele de distribuție în UAT Maieru – 5005 m, 10 cămine de vane și de golire, 7 hidranți, 236 de branșamente.
- Extindere rețele de canalizare, inclusiv stații de pompare apă uzată în UAT Maieru – 6269 m, 224 cămine (intersecție, vizitare, schimbare de direcție, rupere de pantă), 236 de racorduri, 5 stații de pompare ape uzate, 453 m conducte de refulare
UAT Rodna Extindere rețea de distribuție în UAT Rodna 597 m, 2 cămine, 1 hidrant, 54 de branșamente.
UAT Leșu
- Gospodăria de apă Leșu – 1 rezervor de 200 m.c.
- Extindere rețele de distribuție, inclusiv stații de pompare în UAT Leșu – 15652 m, 37 cămine, 18 hidranți, 480 de branșamente, 6 stații de pompare apă potabilă
UAT Ilva Mică
- Extindere rețele de distribuție, inclusiv stație de pompare în UAT Ilva Mică – 1374 m, 6 cămine, 3 hidranți, 73 de branșamente, 1 stație de pompare apă potabilă.
- Extindere rețele de canalizare, inclusiv stații de pompare apă uzată în UAT Ilva Mica – 3862 m, 130 cămine (intersecție, vizitare, schimbare de direcție), 131 racorduri, 2 stații de pompare apă uzată, 152 m conducte de refulare.
UAT Ilva Mare
- Extindere rețele de distribuție, inclusiv stație de pompare în UAT Ilva Mare – 6557 m, 30 de cămine, 8 hidranți, 172 branșamente, 1 stație de pompare apă potabilă.
- Extindere rețele de canalizare, inclusiv stații de pompare apă uzată în UAT Ilva Mare – 6257 m, 254 cămine (intersecție, vizitare, schimbare de direcție), 209 racorduri, 3 stații de pompare apă uzată, 301 m conducte de refulare.
UAT Lunca Ilvei
- Extindere rețele de distribuție, inclusiv stații de pompare în UAT Lunca Ilvei – 4462 m, 19 cămine, 1 hidrant, 167 branșamente, 1 stație de pompare apă potabilă nouă și modernizarea unei stații de pompare apă potabilă existente.
- Extindere rețele de canalizare, inclusiv stații de pompare apă uzată în UAT Lunca Ilvei – 5428 m, 213 cămine (intersecție, vizitare, schimbare de direcție), 220 racorduri, 2 stații de pompare ape uzate, 218 m conducte de refulare.
UAT Poiana Ilvei – Extindere rețele de distribuție în UAT Poiana Ilvei – 5506 m, 23 cămine, 8 hidranți, 131 branșamente.
Companiile interesate să facă aceste lucrări pot trimite oferte până în data de 20 octombrie 2022.
lAquabis investește 58,4 milioane de lei, (pretul final o sa ajungă la 80 milioane de lei, pentru ca socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg) iar romanii vor avea pretenția ca apa de la robinet sa fie gratis, sa-si poată uda ei legumele din grădina.
Adica sa inteleg ca vinovat ca socoteala de acasa nu e cea din targ este cetateanul ce vrea apa gratis si sa ude legumele.
Auzi mai sofocle….tu cand alimentezi cu combustibil din banii tai nu a firmei la care luxrezi, te intrezba careva sa mergi pe drumul cel mai xcurt spre casa si sa mergi cu 80la ora ca e mai rentabil?
Sau ….vinovat de socoteala e INCOMPETENTA CELOR CE IMPLEMENTEAZA ASTFEL DE INVESTITII care se fac fara a fi un calcul economic…
Ps am auzit ca diameyrele se pun din burta, nu se mai fac echilibrari de presiune, adancinea de inghet nu e respectata, racordurile se fac cu autiforante, etc
@Raspuns
Unde ai văzut tu un proiect in România sau in străinătate care sa nu depășească bugetul si termenul de execuție?
Stadion- mai scump decât era bugetat, metrou la fel, sala polivalenta mai scumpă, tramvaie msi scumpe cu 50% etc.
Mai ales in perioada asta cu inflație de doua cifre, proiectul Aquabis va fi mult mai scump.
Unde scrie ca aquabis investeste 58/80 milioane de lei ?
Ce e scris clar e 6% fonduri proprii , atat….RESTUL E DIN BANII CONTRIBUABILOR….ADICA AL NOSTRU….ca vin de la ue sau bugetul de stat tot din banii mei vin….
nu mai vorbi prostii ca aquabisul investeste ..de unde sa aiba bani?
Aufacut credite angajatii?
daca acum ar fi privat aquabisul nu cred ca angajatii stiu sa duca afacerea pe profit cu ce inteligenti sunt in directiune!!!
Noroc cu apa de ploaie au noroc ca ne o baga pe factura….si sunt prosti destui ce o platesc….in rest sunt o apa si un pamant!!!!
@Raspuns
Unii cetățeni cred ca apa este ca aerul pe care îl respiram, adică gratis.
“Apa e a noastră, izvorăște de la noi din comuna, e de la Dumnezeu” , de “De ce trebuie sa plătesc eu 15 lei/m3 de apă?”
Unii udă legumele furând apă, neavând contract cu Aquabis sau având branșamente ilegale.
Pai uite ca apa nu e gratis, pt că investiția costa 80 de milioane de lei.
Iar daca nu vrea nimeni sa plătească apa consumată …..
Toti ar vrea apa, dar sa fie gratis, asa cum au vrut si locuitorii cei din Telciu.
adriane…
arata apartenenta ta fata de aquabis ca nu inteleg mai nimic!
aerul nu e gratis
unde ai aflat tu ca aerul e gratis?
atata timp cat respiri trebuie sa mananci
ca sa manaci trebuie sa cumperi
ca sa cumperi platesti tva
deci platesti pentru ca respiri!
mai vrei si alta prostie sa afli?
plateste apa de ploaie pe factura la aquabis sa le curete lor gratis canalizarea si te minunezi ca esti furat de doua ori!
(pe timpul ploii statia de epurare nu lucreaza la nivelul debitului de apa platit de prosti…lucreaza doar maxim 5% din total )
daca ploua 1 ora in tot judetul aquabisul incaseaza de la prosti…ca asa ne considera… cel putin 100.000 euro
CE CHELTUIELI POTI SA AI INTR-O ORA CU STATIA DE EPURARE PENTRU CA NU CRED CA aquabisul INMAGAZINEAZA APA DE PLOAIE SI O EPUREAZA IN DOUA LUNI???????????????
Problema este alta, cine preia aceste lucrări, trebuie să aibă mare grijă, fiindcă multe se fac prost de la inceput.
Cum cine?
Ei adica tot cei ce receptioneaza.
Bine ca ajunge reteaua de apa pana sptre varf de munte iar la Josenii Bargaului la drumul national-european nu exista nici retea de apa si nici canalizare!!!
Poi daca in varf de munte isi face ștăbărimea case de vacanță…acolo se duce apa …Dupa moda de la vilele din oras se vor pune contoare si by-passuri.
Bine ca bagă apa pe toate dealurile și coclaurile și eu și câțiva vecini din Bistrița spre Sigmir mi-au cerut 4000 € numai pana la poarta ,ptr o distanță de 60 m,bai fraților care e diferența între oraș și dealurile lui peste