Dolha a precizat că a dorit să organizeze festivitatea de premiere a concursului pe care l-a iniţiat la Centrul de Informare Turistică, dar că primarul Ovidiu Creţu s-a opus. ”Primarul n-a fost de acord ca festivitatea să fie la Centrul de Informare Turistică, deşi am cerut să închiriez spaţiul respectiv. Mi-a transmis că acolo se face o promovare a turismului şi i-am spus că asta facem şi noi. N-a acceptat ideea, cine ştie, poate n-am fost eu destul de explicit”, a spus el.
”Concursul s-a adresat tuturor, indiferent de vârstă sau profesie şi a avut drept scop identificarea de povestiri, legende, care să fie reprezentative, pentru a le aduna în nişte pachete turistice, să ambalăm brandurile noastre şi produsele locale. Am primit aproximativ 70 de povestiri, care provin din diferite colţuri ale judeţului, Reteag, Galaţii Bistriţei, Bistriţa Bârgăului, Şieuţ, Prundu Bârgăului, Lechinţa, Dumitra, Sânmihaiu de Câmpie. Au fost scrise de elevi, profesori, dar şi pensionari. Din păcate, o parte dintre povestiri nu au avut acel ceva pe care îl căutam, acel sâmbure turistic. Concursul însă şi-a atins ţintele, s-a făcut acea comuniune dintre om şi loc, i-am făcuit conştienţi pe toţi de zestrea comunitară pe care o avem şi pe care trebuie s-o valorificăm”, a afirmat Dolha.
Premiul II a fost obţinut de Tok Maria-Veronica (Liceul Tehnologic Lechinţa, clasa a VII-a, cu povestea ”Zeiţa vinului de Lechinţa”). Horia Şirlincan (Palatul Copiilor, clasa a VI-a, ”Legenda bisericii din Dipşa”) şi Maria Albu (Liceul ”Radu Petrescu” Prundu Bârgăului, clasa a VI-a, ”Salba Văii Bârgăului”) au luat premiul III, iar menţiuni au primit Maria Lorena Arcălean (Şcoala ”Grigore Herinean” Galaţii Bistriţei”, clasa a V-a, ”Belciugarii şi şezătoarele”), Antonia Sebastian (Şcoala Gimnazială Dumitra, ”Legenda satului Fata”) şi Darius Brătfălean (pentru creaţie literară, Liceul Tehnologic de Servicii Bistriţa, clasa a XII-a, ”Comoara din prăpastie”). Premiul I nu s-a acordat.
Pe lângă diplome, elevii au primit şi premii în bani: 300 de lei locul II, câte 200 de lei locul III, câte 100 de lei menţiunile. Poveştile vor fi postate pe site-ul steliandolha.ro.
Stelian Dolha, care a împlinit vineri 43 de ani, le-a oferit elevilor şi câte un pahar de şampanie pentru copii.
Mai multe fotografii – pe pagina noastră de Facebook!
Sa ne mai lase domnu’ cu povestile, mai bine ar merge la bursa locurilor de munca sa vedem ce povesti le spune somerilor de acolo care se bat pt. un salariu mizer de 500 lei. Si, apropos, u stiam ca faceti publicitate electorala in acest ziar.. Adica stiam, dar ar fi de bun simt sa marcati articolele ca atare cu (P)