Actualitate

Iuliana Deneş a intrat în pâine. Şefa CJPC a dat amenzi pe Valea Someşului

Iuliana Deneş nici nu şi-a luat bine în primire postul de şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud că s-a şi pus serios pe treabă. În numai câteva zile, CJPC a dat amenzi de 16.000 de lei unor comercianţi de pe Valea Someşului.

Potrivit unui comunicat transmis redacţiei de noul şef al CJPC Bistriţa-Năsăud Iuliana Deneş (foto), în perioada 15.04 – 24.04.2013 se desfăşoară o acţiune tematică de control privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea, modul de etichetare, prezentare publicitate şi comercializare a produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale (carne preambalată, ouă, vopsea de ouă, ciocolată şi produse din cacao, tablete şi figurine pe bază de cacao şi grasimi vegetale, produse de patiserie (cozonac, pască, chec, fursecuri,etc.), vin.

„Acţiunea de cotrol este în derulare şi vizează atât mediul urba, cât şi rural. S-au efectuat până în prezent controale la 11 operatori economici din zona Năsăudului şi Telciu şi s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 16000 lei”, se arată în comunicat.


Principalele abateri constatate au fost comercializarea de produse din carne şi preparate din carne, patiserie şi produse de ciocolată cu termen de valabilitate expirat, comercializarea de produse de patiserie (covrigei, fursecuri, cornuleţe, brioşe, pandişpan) ambalate în pungi de polietilenă în diferite cantităţi la care nu era afişat preţul de vânzare pe unitate de maăură (preţ/ kg) şi nu erau însoţite de eticheta producatorului care să prezinte elementele de identificare legale obligatorii: denumirea produsului, producătorul, data durabilităţii minimale, condiţiile de păstrare, ingredientele sau informaţiile nu erau traduse şi în limba română. Tot o abtere descoperită de CJPC a fost şi comercializarea de ouă vrac la care nu apărea niciuna din informaţiile obligatorii cu privire la categoria de calitate, metoda de creştere a găinilor, semnificaţia codului producătorului şi data de valabilitate minimă.

CJPC a menţionat faptul că, potrivit legislaţiei în vigoare, produsele şi serviciile oferite consumatorilor se măsoară cu mijloace de măsură şi control adecvate, verificate metrologic, dar la unii operatori economici verificarea metrologică a aparatelor de măsură fie nu era făcută, fie termenul legal stabilit era depăşit. Produsele controlate care au fost depistate cu deficienţe au fost scoase definitiv sau temporar de la comercializare.

Iuliana Deneş a mai condus Agenţia de Protecţie a Mediului. Ea i-a luat acum locul lui Caius Diugan.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS