Actualitate Recomandări

Legea care nu mai pune oamenii pe drumuri, coproducție Sebastian Burduja – Diana Morar

”Dacă sunt administrații care vor să păstreze în evidența lor copii după actele pe care cetățenii le aduc nu au decât să facă funcționarii singuri aceste copii. Nu mai punem cetățenii pe drumuri și nu îi mai întoarcem de la ghișeu că nu au adus o copie după un act pe care tot statul român l-a emis”, a declarat la Bistrița ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, care, alături de deputatul PNL Diana Morar, a inițiat o lege prin care instituțiile statului de la nivel central și local, companiile de utilități sau universitățile nu vor mai putea solicita dosare cu şină sau alte materiale de birotică pentru a soluționa cererile de furnizare a unui serviciu public și nici copii după documente.

”Parlamentul a adoptat săptămâna aceasta o inițiativă legislativă – o coproducție a mea și a doamnei Diana Morar – care interzice autorităților publice de la toate nivelurile să solicite copii după acte emise de statul român. Nu va mai putea un funcționar public nici din primărie, nici din universitate, nici de la o companie care furnizează utilități să solicite copii după acte deja emise. De asemenea, am interzis xeroxurile din toate administrațiile publice pentru că de multe ori erai trimis la xeroxul de după colț și trebuia să plătești o sumă importantă pentru o simplă fotocopiere. Lucrul acesta nu se va mai întâmpla. Până vom avea toate aceste servicii online, dacă sunt administrații care vor să păstreze în evidența lor copii după actele pe care cetățenii le aduc nu au decât să facă funcționarii singuri aceste copii. Nu mai punem cetățenii pe drumuri și nu îi mai întoarcem de la ghișeu că nu au adus o copie după un act pe care tot statul român l-a emis”, a spus ministrul.

Sebastian Burduja s-a referit la Caravana digitalizării care străbate mai ales comunele din România.

”În România, mai puțin de 28% dintre comune sunt pe ghiseul.ro, ceea ce înseamnă că, în cele mai multe cazuri, românii din Diaspora mai ales nu își pot plăti taxele și impozitele decât la nivel de comună. Am mers și am vorbit cu multea utorități locale și am întrebat ce putem face ca să intre pe ghiseul.ro. La unii e vorba de capacitate administrativă, la alții de resurse bugetare. E o chestiune mai complexă, dar mergem din comună în comună cu această Caravană a digitalizării”, a spus Burduja.

Ministrul a mai spus că, încă din primele luni ale anului 2023, oamenii nu vor mai fi obligați să meargă la sediul Poliției după cazierul judiciar întrucât acesta va fi disponibil pe ghiseul.ro.

1 comentariu

  • Aduceti-le la cunoștință celor din primăria Bistrița, sa afle si ei.
    Legea 267/2021 este în vigoare dar cei de la taxe SI impozite nu au aflat.
    Cred că au tone de copii ale cărților de identitate ale persoanelor care solicită un certificat fiscal.
    Ar trebui sa verifice CNP-ul si nu să trimită omul să aducă o copie după actul de identitate !!!!
    Dar, întrucât înainte de plecarea sa Crețu a angajat ,,persoane foarte competente” care nu sunt instare sa verifice un CNP , se cere în continuare copie a cărții de identitate pentru un simplu certificat fiscal .
    Verificați câtă nevoie a fost de angajarea unor persoane în
    superpopulata primărie Bistrița în ultimul an de mandat al primarului Crețu.
    A angajat absolut nejustificat o serie de persoane fără nici o pregătire , doar pentru a mulțumi clientela politică si pe cei care l-au pus in funcție si l-au susținut ulterior.
    Rușine lor , ei știu că trăiesc de pe spatele contribuabililor, si cu cât sunt mai puțin pregătiți cu atât sunt mai obraznici știind că au spate politic.
    In rest , gogoși !
    Toți politicienii ne vând gogoși !

    7
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.