Actualitate

Lucrări suplimentare de peste 11 milioane de lei la Colegiul Tehnic ”Grigore Moisil” Bistrița

Primăria Bistrița a scos la licitație lucrări suplimentare în valoare de 11,1 milioane de lei la Colegiul Tehnic ”Grigore Moisil” din Bistrița pentru care se pot depune oferte până la finalul lunii ianuarie a anului în curs.

Conform site-ului de licitații publice, după revizuirea proiectului tehnic, s-a decis că este nevoie de următoarele lucrări:

  • La Corpul A: Consolidarea fundațiilor, cămășuirea zidăriei; Refacerea zidăriei în zonele degradate; Consolidarea suprafețelor degradate (plăci, grinzi, stâlpi, buiandrugi, din beton); pereți din gips carton; instalații;
  • La Corpul B: Consolidarea suprafețelor degradate (plăci, imbinări pereți beton); pereți din gips carton; instalații; Rețele de incintă; alimentarea electrică a corpurilor A, B și C, de la punctul de transformare;
  • La Sistematizarea pe verticală: Umplutură pământ, pavaj

În 2017, când a fost realizat proiectul, era estimată o investiție de 30.874.684 lei, aproximativ 6,6 milioane euro la vremea aceea.

La Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” Bistrița este nevoie de lucrările menționate întrucât proiectantul lucrării nu a prevăzut inițial bani suficienți pentru lucrări diverse și neprevăzute. Când au fost decopertate trei clădiri, a ieșit la iveală faptul că acestea nu au structură de beton care să reziste. În acel moment, constructorul a anunțat Primăria Bistrița că poate continua lucrările conform proiectului, însă nu își poate asuma rezistența clădirii. În condițiile în care exista riscul ca la finalizare chiar să cadă un etaj – întrucât zidurile sunt construite dintr-o cărămidă foarte veche – administrația nu a vrut să își asume nici ea un astfel de risc, așa încât lucrările au fost stopate. S-a decis să se facă o nouă expertiză și să fie schimbat proiectantul, proceduri care au necesitat timp și alocări de bani.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.