Actualitate

Lucrările la Liceul ”Grigore Moisil” avansează, în curând încep lucrările la Liceul Tehnologic de Servicii

Proiectul pe fonduri europene de reabilitare și modernizare a Liceului Tehnologic ”Grigore Moisil” din Bistrița a demarat anul trecut. Acum se lucrează și la cel de-al treilea corp din cadrul complexului școlar.

”Ca și pe alte șantiere din Bistrița, m-am bucurat să întâlnesc muncitorii unei companii din județul nostru. Acest lucru arată și beneficiile colaterale implementării unui proiect de investiții în comunitatea noastră – acești muncitori aduc venituri stabile familiilor lor, companiile nu întrerup activitatea și contribuie la susținerea economiei locale”, spune viceprimarul Cristian Niculae.

Valoarea proiectului este de 30,9 milioane lei, din care 20,7 milioane lei – fonduri europene nerambursabile, 3,1 milioane lei – fonduri din bugetul național, 7 milioane lei – contribuția municipalității.

”O altă veste bună este semnarea contractului de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea Liceului Tehnologic de Servicii. Acest proiect în valoare de 1,7 milioane euro este finanțat din fonduri europene. Vom începe în curând lucrul și acolo”, mai spune Cristian Niculae.

https://www.facebook.com/publicromanianperson/posts/1063032627409615

17 comentarii

 • Daca modernizeaza pe fonduri europene Liceul de Servicii de pe Republicii, atunci merita aprecierea noatra!
  Acel liceu este foarte important pentru dezvoltarea turismului local!

 • Invatamantul este foarte important pentru progresul nostru al tuturor, iar faptul ca la Bistrita modernizarea infrastructurii școlare este pusă pe primul plan este un lucru extraordinar.
  Se reabiliteaza atatea școli din oraș, că nu le mai stiu numărul, cred ca mai rămân doar vreo doua trei nerenovate.
  Asta înseamnă o viziune corectă, să pui accent pe dezvoltarea învățământului! Asta fac țările dezvoltate.

 • Bravo! Uite ca primăria nu doarme, cum încercau sa ne bage in cap unii…
  Astea sunt lucruri care contează si care rămân.
  Nu gargara de politruci care vor ciolanul !
  Felicitări oamenilor cu viziune din primăria Bistrița !

  • Băieții mei învață la liceul tehnologic. Cel mare nu va mai prinde modernizarea fiind în an terminal, în schimb cel mic, care mai are 3 ani de liceu, se va bucura de condiții mult mai bine. Pentru copiii noștri este minunat ca se investește în modernizarea unităților de învățământ. Noi, părinții ne bucuram că copii noștri au condiții moderne de învățătură. Noi le vrem binele, ne străduim sa le oferim ce e mai bun, iar atunci când și la școală și acasă au asigurat un trai modern, civilizat, în pas cu vremurile pe care le trăim nu putem decât sa fim mulțumiți.

  • Profesorului (a)politic. Zici ca primăria nu doarme? Păi a dormit până acum și mai dormea încă dacă nu i ar fi trezit mirosul ciolanului fiert cu ocazia alegerilor. Numai că „porcul nu se îngrașă în ajun”. S au trezit cam târziu, acum le mulțumim pt participare și îi poftim pe ușa din dos!

  • „Cetatene”, ptr cultura ta generala, din 12 scoli din Bistrita, 10 sunt modernizate sau in lucru acum. Nu stiu daca exista multe orase din Romania unde lucrurile stau atat de bine din acest punct de vedere.
   Afirmatia ta ca primaria a dormit pana acum sau ca” íngrasa porcul in ajun”, chiar nu are nici un temei.
   In orasul nostru chiar se vede mana de gosodari.

  • Aneta, dar de ce nu și ar face-o? Nu la fel sunt plătiți din banii noștri, că doar nu sunt în șomaj tehnic.

 • Ne bucurăm când face și primăria ceva, ca și copii când primesc rar câte o bomboana (cei care primesc zilnic nu se mai bucura). Probabil pe acest principiu funcționează primăria și strategia de campanie a lui Neculaie. Să ne bucurăm, zic!!! Bomboana primită acum este cea de pe coliva psd. Să fie într-un ceas bun!!! Amin!

  • Doamna Alina , daca 7 scoli si 2 gradinite modernizate in Bistrita, in valoare de 37 milioane de euro ptr dumneavoastra reprezinta doar „ceva”, inseamna ca nimic nu ne mai multumeste pe noi romanii , inseamna ca Dumnezeu ne-a dat acesta pacoste pe cap, cu coronavirusul, tocmai ptr a ne reseta sistemul de valori, pretentiile si chiar modul de viata.
   Probabil dupa aceasta criza, vom vedea altfel lucrurile, la adevarata lor valoare.

  • E scoala noua sau o izoleaza si o zugravesc?
   Nu mai inteleg laudele si pupatul in dos la acest vice, ma intreb daca construia din temelii ceia ce nu este cazul la ei, in 12 ani de psd avem partie, struti, mere, custi veverite, o padure betonata, o gradinita PCR, trei scoli zugravite dar avem peste 200 strazi de pamant fara apa, canal, iluminat public. Nu mai spun ca, acolo unde sunt utilitati sunt facute de catre oameni.
   Avem in schimb panouri imense in tot orasul cu promisiunile acestui vice, ma intreb daca alt partid punea panouri fara autorizatie ce se intampla?
   Mai slabiti ne ca ni se face greata de atatea laude, cum apare poza vicelui cum sar vomentacii de serviciu cu laude.
   Mai postacilor asa disperati sunteti, nu aveti o profesie sa va faceti munca cinstit nu sa practicati curlinsu?
   Se fac cursuri de specializare ieftine, mai bine ati incepe de pe acuma adta ca un sfat gratis.

 • „m-am bucurat să întâlnesc muncitorii unei companii din județul nostru” , dar nu zici si compania? trebuie sa fie una din firmele de casa ale PSD, pun pariu

  • Andrei. La câți bani s au păpat pe plimbările prin străinătate a primarului și a favoriților lui din primărie sau cât a înghițit renumita pârtie „papatoare de bani”, se puteau renova toate școlile și grădinițele din oraș și mai și rămâneau bani. Și, da… sper să ne resetam sistemul de valori și să înțeleagă cei de la butoane că sunt acolo în slujba cetățenilor și nu invers și sunt plătiți regește pt tot ce fac. Iar cetățenii să înțeleagă că nu avem de ce să ridicăm statui celor care (să presupunem) își fac treaba pt care sunt plătiți. Aceasta e normalitatea!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.