Actualitate

Alegerile, în funcție de al doilea val al epidemiei. Când ar putea fi organizate localele și parlamentarele

La începutul lunii aprilie, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali (primari, consilieri locali, consilieri județeni inclusiv președinți și vicepreședinți de CJ), până cel târziu la 31 decembrie 2020.

Stabilite inițial să aibă loc în 28 iunie, alegerile locale ar putea fi organizate în luna septembrie, în timp ce alegerile parlamentare ar trebui să se desfășoare în 6 decembrie.

”Dacă primul val se va stinge, să spun, spre 1 iulie, iar prognozele făcute de epidemiologi sunt că un al doilea val ar fi posibil după luna octombrie, cred că am putea organiza alegerile locale în luna septembrie. Părerea mea e că trebuie organizate cu cât mai repede, cu atât mai bine, evident, să fie, într-adevăr, posibile, din punctul de vedere al contextului epidemiologic. Vom vedea ce se va întâmpla. În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate în data de 6 decembrie, ca să fie exact. Ca asta e data posibilă. În cazul în care va veni al doilea val în toamnă, ne va găsi mult mai bine pregătiţi şi eu cred că dacă luăm măsuri corecte, aşa cum am luat şi în faţa primului val, răspândirea virusului nu va fi atât de mare şi dacă şi adăugăm câteva modalităţi de vot, votul prin corespondenţă inclusiv în ţară, sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezenţă la vot semnificativă”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Camera Deputaților a adoptat ieri proiectul de lege pentru amânarea alegerilor locale și pentru prelungirea mandatulului aleșilor locali până la finalul anului.

Legea a fost modificată astfel încât data alegerilor locale să nu mai fie stabilită de Guvern, ci de Parlament. ”Alegerile anticipate v-au bântuit și o să vă bântuie multă vreme de acum înainte, nu v-ați preocupat decât de mirajul alegerilor anticipate, președintele demitiza boala, spunea că e doar o răceală, Orban ne spunea ”care criză?”, a spus deputatul PSD Daniel Suciu, în ședință.

PNL a anunțat la finalul ședinței ca va contesta legea la CCR.

6 comentarii

  • In ambele cazuri prezenta va fi extrem de mica. Cea mai mica de dupa 90, maxim 20 %. Populatia se va proteja avand in vedere riscurile contaminarii in sectiile de votare. Singura varianta este votul electronic. Cetatenii si asa scarbiti de politic ,vor prefera sa stea acasa. Mai exista o varianta , cea a votului obligatoriu, dar nu poti obliga pe nimeni in plina Pandemie de tur doi. Iata ca si Pandemia se va desfasura in doua tururi, ne spune asta deja OMS cu specialistii lor. . Deci obligatoriu la votul electronic . Si acuma PNL-ul are ocazia sa isi spele cartea de vizita si promisiunile cu care a castigat procente de la votanti O alta miscare normala si salvatoare pt. PNL este sa aplice referendumul cetatenilor neluat in seama pana in prezent. Maxim 300 de Parlamentari.. Alegeri la primari in doua tururi. Timp este suficient si CCR sa nu mai poata bloca acest demers. Avem si varianta ordonantei data de guvern HAI sa va vedem !. PUNCT !

    • Cred că ar fi bine dacă ar dispărea ambele ciume. Ne-am săturat de voi. Avem nevoie de oameni integrii moral, nu de ăștia care se tot schimbă între ei de 30 de ani, au vândut, distrus, devalizat, furat,….tot și dau vina unii pe alții din 4 în 4 ani, dar nu fac nimic. Nu se recuperează furăciunile chiar dacă mai închid pe câte unul din când în când.

  • Deci inca 6 luni in care il vom plati pe Cretu ca si primar dar acesta sa nu faca nimic!
    Deci inca 6 luni in care il platim pe Avram sa nu faca nimic!

    Astia mai traiesc?
    Or fi carantinati pe vreo insula exotica?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS